Петър Дяков каза "ОК" на предложението да съдейства с критериите и оценката. Той е от доайените на форума и пише книги. Със сигурност е наясно с писането и с нещата, които определяме като "Славия". Със съдействието на него и на вестника, нещата стават много сериозни и със сигурност ще се получи адекватна оценка на есетата.
Остават сроковете. Активният абонаментен период е през ноември. Може да се абонира и през декември, но тогава има опасност получаването наянуарския брой да се забави. Може да се абонира и през септември. Но тогава се получава голям лаг във времето от спечелването на наградата и реалното и получаване. Ако заработя нещо през септември, пък го получа през януари, вече ще съм забравил за какво точно ме възнаграждават
Предлагам до края на август да обсъдим и избистрим темата и разните литературни подробности. Не съм компетентен и оставям на вас да решите.
После пускаме темата във
Фен зона (май там е най- подходящо),
до края на октомври се определя кои са тримата победители, те ми пращат данните къде искат да получават вестника (с ЛС) и през ноември ги абонирам за цялата 2007 година.
В."Славия" има пълна свобода да публикува където, каквото и колкото си иска неща, свързани с конкурса. Който може да е под егидата на НКС, сайта, вестника, форума. Аз просто гарантирам, че ще наградя победителите и затова така съм го написал, а не, че искам да се правя на важен .