Автор |
Съобщение |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
 Дискусия за правилата на играта за сезон 2006/2007
Имам предложение да се направи промяна в регламента и да се присъждат бонус точки за позната голова разлика и при равен. Защото по този начин човека всъщност познава головата разлика и е бил прав в предвиждането си.
Съб Юли 29, 2006 3:17 pm |
|
 |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
Чакай че нещо не те разбрах приятелю- каква голова разлика при равен, като то голова разлика няма и ако мача е 1-1 а прогнозата е 2-2 то това си се води познат знак ! Може и аз да се бъркам но я обесни какво имаш в предвид !

ВИНАГИ С ВАС !
|
Съб Юли 29, 2006 3:28 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Ray Of White написа: За познат знак: 2 точки. Бонус от 1 точка ако е позната и разликата в резултата. При равенство бонус точки не се присъждат.
Това е действащия регламент. Аз предлагам да се дава бонус 1 точка и ако прогнозата е била за равен , защото човека е дал правилна прогноза И за головата разлика. Мисля, че така се умаловажава или по-скоро дискриминира , ако може така да се каже дадена прогноза за Х. Ако дадеш прогноза 2-1 , но се случи 1-0 , взимаш 3 т. , но ако си казал 1-1 , а то стане 0-0 взимаш само 2, върпеки , че познаваш и головата разлика (в случая 0). Разбирате ли ме?
Съб Юли 29, 2006 4:14 pm |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
Човека е познал знака и затова печели 2 точки. При равенство няма разлика и той нищо не печели, няма късмет. Разликата в случая е 0.
Съб Юли 29, 2006 6:19 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
Предлагам играта да обхваща всички официални мачове на футболния клуб- мъже. В по- миналото издание можеше да се прогнозират резултатите за купата, а в миналото не можеше. Оставяме на страна колко мачове се играят, какви резултати се получават... Мисля, че възприемането на термина всички официални мачове би сложило точка на споровете дали могат да се прогнозират мачовете за купата, за УЕФА и т.н. Ако не- да влезе в употреба само за мачовете от "А" група.
Иначе сегашното точкуване си е добро. Може да се вкара познаването на голмайсторите, ако си познал и вкараните голове. Но става много дълго и широко...
|
Съб Юли 29, 2006 10:35 pm |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
И според мен трябва да ги включим.
Нед Юли 30, 2006 1:33 am |
|
 |
Ray Of White
Администратор
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 11:29 pm Мнения: 444 Местоположение: София
|
Да, играта ще бъде за всички официални мачове - "А" група и Купа "България". По въпроса за голмайсторите, може да се направи отделна игра. В рамките на тази - има твърде малко време за да се измисли справедливо наместване в настоящия регламент.
_________________ Стреми се да бъдеш, а не да изглеждаш.
|
Нед Юли 30, 2006 9:00 am |
|
 |
mittag
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:22 pm Мнения: 942 Местоположение: sоfия, нadeжda!
|
Ама голмайстор за целия сезон или за всеки отделен кръг?? и двете си имат +ве и -си 
Нед Юли 30, 2006 12:11 pm |
|
 |
lureno19
Модератор
|
За целия шампионат може да се направи анкета. Може да е за всеки отделен кръг. Но не знам как ще измислите регламент. Ако кажа пет от нападателите все ще позная, но ако кажа един и само той вкара вече е много по-различно нали?
Нед Юли 30, 2006 1:43 pm |
|
 |
mittag
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:22 pm Мнения: 942 Местоположение: sоfия, нadeжda!
|
Ако е за целия шампионат или само за полусезона, може да се даде лист от 5 човека които според теб ще имат най-много гола накрая!!
например: 5.Емил Петров
и за всяко познато място се дават опр. брой точки
тоест ако Тодор Колев стане голамйстор N1 в листата се получават например 15 т, 10 за второ и т.н. Може да има бонус точки при 3 и 4 познати места!
Нещо такова
Нед Юли 30, 2006 2:05 pm |
|
 |
|