Re: Треньорски барометър за април
Че отборът има проблеми второто полувреме - това се видя вече в повече от два мача. Но до мача с Пирин това се обясняваше с физическата издръжливост на юношите ни. Не мога обаче да се съглася, че загубата от Пирин е плод на психическо пренапрежение и други подобни глупости, които наговори Тарханов след загубата. За мен, вината е единствено в треньора, а кой му е наредил да прави така - това вече за никой не е тайна (..в Москва съм, в Москва съм...).
Какво имам предвид?
1.Ами не случайно преди 3 дни тук зададох въпроса защо нямаше пресконференция на Тарханов преди мача. Това се случва за пръв път, откакто ни е треньор и вероятно имаше причина да не прави изявления, за които после да се срамува...
2.Пусна за централен защитник Сергеев, който и в официален мач вече доказва, че не е нищо повече от "черна дупка". И ако съдията беше по-строг, можеше да го изгони още първото полувреме. Вярно е, че за този пост нямаме почти никакъв избор, но ако треньорът искаше да не паднем, то беше задължително да го извади на полувремето и да потърси по-успешен вариант. Надявах се да видя в игра нашия талант Петко Христов, който вече четвърти мач подред бележи голове при 19-годишните... Така ги виждах аз нещата, но не и треньорът, защо ли, защо?!?
3.Върхът на наглостта беше, че вместо да засилим защитата за второто полувреме (при положение, че водим в резултата), не само не беше направено, но и отслабихме нападението с направените съмнителни смени на Дуде, Сердер и най-вече на Балджийски. И докато Йомов и Косъма можеха все пак да помогнат с нещо, то защо при положение, че губим в резултата, трябваше да влиза 17-годишния Калоян Кръстев - та замалко щяха да го убият момчето още първата минута на терена. Не знам и дали не доигра мача с комоцио, защото повече все едно го нямаше на терена.
За мен това са треньорски "грешки", а не трябваше да се хвърля вината върху младостта на момчетата, които дадоха всичко от себе си, защото това може да се окаже пагубно за някои от тях.
Така ги видях аз нещата. Но тази несправедливост беше видяна и от останалите най-верни привърженици, които все още ходят на стадиона и чийто нерви са опънати докрай, и затова не можаха да останат безмълвни, а се опитаха да изкрещят истината! И вместо да им благодари, че след всичките му непристойни машинации, все още има хора, които ходят на стадиона, президентът ги нарече "глупаци, които не разбират от футбол"
Колко несправедливост има по този свят, Господи!