Лига Европа: "Славия" - "Заглембе"
Автор |
Съобщение |
white eagle
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Лига Европа: "Славия" - "Заглембе"
и гола вкара Цв. Дерменджиев
|
Пон Юли 04, 2016 8:50 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
Славия: Ганчев, Венков, Качаманов, Й. Маринов, Кременлиев, Илиев, Д. Ангелов, Цв. Дерменджиев, Павлов, Крумов, Авджийски
смени: `46 Авджийски<- > Иван Димитров `72 Крумов <-> Венетов
Осасуна: Роберто, Иниго Лараинсар, Пепин, Спасич, Бустингори, Мерино, Мартин Гонсалес, Ибаньес, Мартин Домингес, Чоло, Урбан
смени: `78 Домингес <-> Стеванович ` 87 Мерино < - > Агила
Голмайстор: ` 52 Цветозар Дерменджиев от пряк свободен удар
Национален стадион "Васил "Левски"", 2000 зрители
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Юли 04, 2016 9:02 am |
|
 |
ghp
Орден "Стара Славия"
|
Марио Кирев: Заглебие не са чак толкова голяма класа Славия изненада мнозина, като спечели първия мач със Заглебие от първия квалификационен кръг за Лига Европа -1:0. Голът на Сердеров дойде към края на мача, но за да се стигне дотам, преди това вратарят Марио Кирев няколко пъти запази мрежата си суха и вдъхна кураж на своите съотборници. "Тема Спорт" потърси стража, който бе предпочетен пред опитния Георги Петков, за кратко интервю преди реванша с Полша. Марио, очаквахте ли да победите Заглебие Любин в първия мач? - Излязохме с нагласата да вземем максимума от този двубой. Радвам се, че спечелихме. Беше напълно заслужено. Това, че бяхме леко подценени от съперника, ни помогна. Запазихме концентрация до края и ликувахме. Това обаче е само първото полувреме. Направи две много важни спасявания... - Това ми е работата. Бях максимално концентриран и се радвам, че не допуснах гол. Но това е дело на целия отбор. Момчетата пред мен играха много силно. Мнозина твърдят, че ако отстраните Заглебие, това ще е голяма изненада. Какви са шансовете ви след това 1:0? - Няма невъзможни неща във футбола. Защо да не ги елиминираме. Видяхме, че не са чак толкова голяма класа. Да, на реванша ще е различно, ще играят пред собствена публика, ще търсят задължително гол, но ние няма какво да губим. Напротив, може само да спечелим. Стигна ли ви времето за подготовка? - Контролата с Пирин в Благоевград не я изиграхме на ниво и затова срещу Заглембе бях доста изненадан колко сме организирани. Бяхме доста компактни. Изиграхме правилно тактически срещата. Очакваше ли да започнеш като титуляр с оглед богатия опит на Георги Петков в евротурнирите? - Треньорът Радостин Станев ме подготви предварително. Доста вреМе преди мача, 5-6 дни по-рано, ми каза, че аз ще пазя. Така имах време да се настроя психически. Георги Петков също ми помага във всеки един момент. Винаги ме е подкрепял. За мен е чест, че мога да се докосна до такива имена като тях двамата. Уникални хора. През изминалия сезон показахте, че младостта не е порок. Какво да очакваме оттук насетне от Славия? - Вярвам, че тепърва ще се говори за този отбор на Славия. Чака ни добро бъдеще. Вярвам, че времето ще работи за нас. Когато всеки се раздава и си върши работата на сто процента, нещата се получават. Може ли Славия да мечтае за нещо повече от четвъртото място? - Още е доста рано да говорим за цели и амбиции. С всеки един сезон искаме да вървим no-нагоре и по-наго-ре. С новия формат ще е по-интересно. Връща се и ЦСКА. Да, ще ни е трудно с младите момчета, повечето нямат опит и се иска търпение. Но това е пътят. Всичко се получава с много работа. Какво ще е бъдещето на Марио Кирев? - Искам нещата да вървят постепенно. Не да мисля за дълбокото бъдеще. Сега на дневен ред е реваншът със Заглембе в Полша и дай Боже да срещнем след това Партизан. Това ще е голям успех за нас. В известен период от кариерата си бе съотборник с Буфон в Ювентус. Съжаляваш ли, че отпадна от европейското и какъв е коментарът ти за драмата с Германия? - Да, съжалявам, защото той е страхотен вратар. Дузпите бяха много напрегнати. Пеле си направи шега с Нойер, че ще му я копва, но тази игра веднага ти отвръща и се видя какво стана. Според мен съперникът винаги трябва да се уважава, иначе съдбата те наказва, връща ти го.
Поддържаш ли още връзка с някой от Ювентус? - Вече не. Имам номерата на Буфон и треньора на вратарите, но си пишем само за празници.
Според теб къде виждаш още резерви в играта си, къде може да надградиш? - Най-много трябва да наблегна при излизанията и работата с крака. Трябва да се възползвам от ръста си да правя опит да обирам всички високи топки, за да може по този начин да облекчавам и работата на защитата. Искам да усъвършенствам още и още играта си с крака. Нойер е еталон в това отношение.
Смяташ ли, че вдъхваш нужната сигурност на бранителите пред теб? - Надявам се. Комуникирам лесно с тях, както и с всички момчета. Аз съм контактен човек. Бързо се приобщавам. Вратарите сме малко луди глави и винаги трябва да виждаме ситуациите по по-различен начин, един ход напред, да ги предугаждаме.
|
Пон Юли 04, 2016 9:48 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
„Белите“ едва не отнесли голяма глоба за расизъм в мача със Заглембе, който да изяде прихода на клуба от УЕфА, научи „Меридиан Мач“. Делегатът на двубоя Велид Имамович хукнал да вписва в доклада си, че феновете на Славия са опънали расистки плакат. Повод за съмненията на босненеца станал надписът „White power“*. След намесата на хора от щаба на домакините и част от длъжностните лица Имамович все пак се отказал от намерението си, убеден, че в плаката няма нищо незаконно. На босненеца било обяснено, че надписът е свързан единствено с цвета на екипите на отбора, а не с проповядване превъзходството на бялата раса. Евентуална глоба можеше да стигне до 25 000 евро, което е 15% от прихода на клуба за участието в турнира. При класиране в следващия етап "белите" ще генерират 400 000 евро.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Вто Юли 05, 2016 1:50 pm |
|
 |
|