seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
 Интервю с Благо в 7 дни Спорт
Пействам го, защото вече не знам къде линковете са постоянни и къде работят само един ден. А това интервю е много важно за нас:
- Благо, какво е вашето обяснение за провала на България в квалификациите? - Трудно ми е да си го обясня, а още по-трудно е да го кажа пред хората. Нещо стана изведнъж. Съдбата на националния отбор е пример как нещата могат да се обърнат наопаки. В началото всичко беше наред, почнахме квалификациите много добре. До мача с Малта, имахме 7 от 9 възможни точки и всички ни обявиха за фаворити. Много си повярвахме, самочувствието ни дойде в повече и прекалено бързо помислихме, че сме се класирали. Всичко това ще ни бъде урок за в бъдеще. - Вече 38 години нямаме победа над Швеция, имаме ли комплекс от тях? - Не е точно така, но е факт, че все не можем да вземем нещо от тях. Аз играх в последните два мача, които паднахме с по 0:3. Бяха злощастни загуби, завършихме с по десет човека, а бяхме и без основни футболисти. В първия мач не играха Стилиян и Мартин, а във втория - Бербатов. Освен това срещу силни отбори като Швеция трябва да използваш максимално шансовете си, защото в подобни мачове няма как да създадеш 10 положения. - Какво ни попречи в Стокхолм? - Отидохме с огромното желание да вземем нещо от този мач, но за съжаление не се получи. През първото полувреме бяхме равностойни, имахме и положения. След мача Стоичков се опита да ни повдигне настроението и ни каза, че не трябва да се срамуваме от себе си. - А какво ви каза лично на вас? - Много окуражителни думи, от които имах голяма нужда в този момент. Каза ми да не навеждам глава. Аз знам, че съм виновен, че нося голяма отговорност за загубата и искам да се извиня на целия отбор. - Защо изпуснахте нервите си? - За мен лично първият картон е измислен. Аз скочих за висока топка, не съм използвал лакътя си. Според мен нямаше дори фаул, а да не говорим за картон. Вторият сигурно трябваше да се покаже, но не играх умишлено. Исках да избия топката, а не да ритна Фреди Люнгберг. - Той каза, че е усетил, че сте нервен, и нарочно ви е провокирал. - Няма значение дали го е направил. Важното е, че получих червен картон и оставих отбора с 10 човека. Само две минути по-рано съдията ме предупреди и трябваше да бъда по-внимателен. Нормално е той да ме дебне. Това ще ми е обеца на ухото. - Обвини ли ви някой от съотборниците след мача? - Не, и съм им изключително благодарен за това. Всички ме подкрепиха и казаха, че само този, който не играе, не греши и не получава картони. Аз горя на терена, хвърлям се в играта с огромно желание. - Сточиков непрекъснато вика около страничната линия. Това стимулира ли футболистите, или ви потиска? - Винаги е добре да знаеш, че треньорът държи на отбора и футболистите. Той никога не ни е обиждал, прави ни забележки, но те са част от професията. Малко хора са като него. Трябва да се радваме, че той е селекционер на националния отбор. Всеки има право да се държи както иска, той е голям футболист и характер. С името, което е направил, е заслужил сам да избира думите и поведението си. - След мача той каза, че мислите само за трансфер. Вярно ли е това? - Щом той го е казал, значи според него е така. Примирих се, че не ме продадоха. Не мисля за това къде ще играя а как ще играя. Сега съм в Славия и гледам всеки мач да съм на ниво, да бъда най-добрият. Станало е това, което трябва. Знам, че ако играя добре, един ден рано или късно ще направя трансфер. - Илиян Стоянов обяви, че в националния отбор действат мениджърски интереси. Вие усещате ли подобно нещо? - Не мога да коментирам тази тема. Всеки си има мнение, Илиян също като всички нас има глава на раменете. - Ще гледате ли мача с Исландия? - Разбира се. Ще бъда на стадиона, защото съм българин и се чувствам част от отбора. - Този мач е само за престиж, може ли да има отпускане? - Невъзможно е. Когато излизаш с националната фланелка и слушаш химна, имаш дълг. Той е да играеш с всички сили, независимо дали е контрола или официален мач, дали имаш някакви шансове или не. - Как ще завърши борбата в нашата група? - България е извън нея и нищо друго не ме интересува. - Вече втора година сте капитан на Славия, думата ви чува ли се в отбора? - Нашата сила е в колектива. Днес аз може да кажа нещо на някой от съотборниците си, а утре той на мен. Имаме млад отбор, но вървим добре. Сега ни предстоят два много важни домакински мача срещу "Марек" и Вихрен. Вихрен са добър отбор, а капитанът Георги Бачев отличен футболист. Неслучайно е бил национал на 20 години. - Какви са шансовете на българските отбори в турнира на УЕФА? - Съперниците са тежки, но това може да се окаже положителна страна. Срещу силните се мобилизираш, а ако направиш нещо срещу тях, то всички почват да говорят за теб. Последният пример е победата на ЦСКА над европейския шампион Ливърпул.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|