Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 11, 2025 4:54 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 
 Интервю с Благо в 7 дни Спорт 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Интервю с Благо в 7 дни Спорт
Пействам го, защото вече не знам къде линковете са постоянни и къде работят само един ден. А това интервю е много важно за нас:

- Благо, какво е вашето обяснение за провала на България в квалификациите?
- Трудно ми е да си го обясня, а още по-трудно е да го кажа пред хората. Нещо стана изведнъж. Съдбата на националния отбор е пример как нещата могат да се обърнат наопаки. В началото всичко беше наред, почнахме квалификациите много добре. До мача с Малта, имахме 7 от 9 възможни точки и всички ни обявиха за фаворити. Много си повярвахме, самочувствието ни дойде в повече и прекалено бързо помислихме, че сме се класирали. Всичко това ще ни бъде урок за в бъдеще.
- Вече 38 години нямаме победа над Швеция, имаме ли комплекс от тях?
- Не е точно така, но е факт, че все не можем да вземем нещо от тях. Аз играх в последните два мача, които паднахме с по 0:3. Бяха злощастни загуби, завършихме с по десет човека, а бяхме и без основни футболисти. В първия мач не играха Стилиян и Мартин, а във втория - Бербатов. Освен това срещу силни отбори като Швеция трябва да използваш максимално шансовете си, защото в подобни мачове няма как да създадеш 10 положения.
- Какво ни попречи в Стокхолм?
- Отидохме с огромното желание да вземем нещо от този мач, но за съжаление не се получи. През първото полувреме бяхме равностойни, имахме и положения. След мача Стоичков се опита да ни повдигне настроението и ни каза, че не трябва да се срамуваме от себе си.
- А какво ви каза лично на вас?
- Много окуражителни думи, от които имах голяма нужда в този момент. Каза ми да не навеждам глава. Аз знам, че съм виновен, че нося голяма отговорност за загубата и искам да се извиня на целия отбор.
- Защо изпуснахте нервите си?
- За мен лично първият картон е измислен. Аз скочих за висока топка, не съм използвал лакътя си. Според мен нямаше дори фаул, а да не говорим за картон. Вторият сигурно трябваше да се покаже, но не играх умишлено. Исках да избия топката, а не да ритна Фреди Люнгберг.
- Той каза, че е усетил, че сте нервен, и нарочно ви е провокирал.
- Няма значение дали го е направил. Важното е, че получих червен картон и оставих отбора с 10 човека. Само две минути по-рано съдията ме предупреди и трябваше да бъда по-внимателен. Нормално е той да ме дебне. Това ще ми е обеца на ухото.
- Обвини ли ви някой от съотборниците след мача?
- Не, и съм им изключително благодарен за това. Всички ме подкрепиха и казаха, че само този, който не играе, не греши и не получава картони. Аз горя на терена, хвърлям се в играта с огромно желание.
- Сточиков непрекъснато вика около страничната линия. Това стимулира ли футболистите, или ви потиска?
- Винаги е добре да знаеш, че треньорът държи на отбора и футболистите. Той никога не ни е обиждал, прави ни забележки, но те са част от професията. Малко хора са като него. Трябва да се радваме, че той е селекционер на националния отбор. Всеки има право да се държи както иска, той е голям футболист и характер. С името, което е направил, е заслужил сам да избира думите и поведението си.
- След мача той каза, че мислите само за трансфер. Вярно ли е това?
- Щом той го е казал, значи според него е така. Примирих се, че не ме продадоха.
Не мисля за това къде ще играя а как ще играя. Сега съм в Славия и гледам всеки мач да съм на ниво, да бъда най-добрият. Станало е това, което трябва. Знам, че ако играя добре, един ден рано или късно ще направя трансфер.
- Илиян Стоянов обяви, че в националния отбор действат мениджърски интереси. Вие усещате ли подобно нещо?
- Не мога да коментирам тази тема. Всеки си има мнение, Илиян също като всички нас има глава на раменете.
- Ще гледате ли мача с Исландия?
- Разбира се. Ще бъда на стадиона, защото съм българин и се чувствам част от отбора.
- Този мач е само за престиж, може ли да има отпускане?
- Невъзможно е. Когато излизаш с националната фланелка и слушаш химна, имаш дълг. Той е да играеш с всички сили, независимо дали е контрола или официален мач, дали имаш някакви шансове или не.
- Как ще завърши борбата в нашата група?
- България е извън нея и нищо друго не ме интересува.
- Вече втора година сте капитан на Славия, думата ви чува ли се в отбора?
- Нашата сила е в колектива. Днес аз може да кажа нещо на някой от съотборниците си, а утре той на мен. Имаме млад отбор, но вървим добре. Сега ни предстоят два много важни домакински мача срещу "Марек" и Вихрен. Вихрен са добър отбор, а капитанът Георги Бачев отличен футболист. Неслучайно е бил национал на 20 години.
- Какви са шансовете на българските отбори в турнира на УЕФА?
- Съперниците са тежки, но това може да се окаже положителна страна. Срещу силните се мобилизираш, а ако направиш нещо срещу тях, то всички почват да говорят за теб. Последният пример е победата на ЦСКА над европейския шампион Ливърпул.

Сря Сеп 07, 2005 1:09 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
edin e blago georgiev. blago georgiev......... i taka natataka blago e velik futbolist!! Bulgariq nqma da ima skoro drug kato nego!! mnoooogo emocionalen, skromen , strahoten harakter, bih iskal da se zapoznaq li4no s nego ama..........!!!!! a kato futbolist da ne govora prosto nqma da mi stignat redovete!!!!! :D

Сря Сеп 07, 2005 9:31 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 2 мнения ]