|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Месечни награди за белите герои в efbet Лига
Автор |
Съобщение |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4209 Местоположение: София
|
 Месечни награди за белите герои в efbet Лига
Венцислав Керчев: Златомир Загорчич е много добър треньор и отличен мотиватор
Защитникът на Славия Венцислав Керчев бе награден за Играч №1 на 20-ия кръг в efbet Лига. За своя гол срещу ЦСКА, с който Славия победи с 1:0, Керчев получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Джавад Ел Джемили ("Левски"), който вкара първия гол за победата над Лудогорец с 2:1, има 5 гласа, с 3 гласа е Анте Аралица (Локомотив София), който вкара 2 гола за победата над ЦСКА 1948 с 4:1, а Евертон Бала ("Левски"),който отбеляза втория гол за победата над Лудогорец и Жулиен Лами (Локомотив Пловдив), вкарал първия гол за победата над Черно море с 2:1, получиха по 2 гласа.
27-годишният централен бранител на Славия благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че е бил много щастлив след мача, защото е вкарал победния гол в своя мач №100 за „белите“.
"Получи се оспорван мач с много единоборства. Най-важното и най-радостното е, че успяхме да спечелим трите точки. За мен във всяко едно естество не отстъпихме. От самото начало на мача наложихме нашето темпо и мисля, че напълно заслужено спечелихме. Получи се страхотен празник за мен с моя мач №100 за Славия при победата над ЦСКА. Винаги гледам да се раздавам за отбора. Тази победа с мой гол посветих на моето семейство и на моя баща, който е славист от малък“, каза Керчев и допълни, че Златомир Загорчич е много добър треньор и отличен мотиватор. Керчев поясни, че са направили доста добра подготовка в Турция. Целите са Славия да изглежда възможно най-добре, има какво да подобряват в играта и се надяват да продължат да вървят във възходяща линия.
„Чувствам се много добре в Славия. Това е моят четвърти сезон в отбора. Важното е да съм жив и здрав, а мачовете ще си дойдат с времето“.
Керчев подчерта, че в отбора има много млади футболисти и той, заедно с по-опитните си колеги, полагат усилия да им помагат и колкото може по-бързо да се развият и да достигнат тяхното ниво, а и да вървят още по-нагоре“.
На въпрос дали Славия ще „спазва традицията“ да играе колебливо и да побеждава силни съперници, а да губи от по-слаби, Керчев каза:
„Ние гледаме във всеки мач да играем нашата игра, да показваме най-силните си страни и да надиграваме съперника си. Всеки мач играем за победа, няма значение дали е ЦСКА, "Левски", Лудогорец. Ние винаги излизаме на 100% и се раздаваме“.
Попитан дали са взели мерки да подобрят играта си при статичните положения, при които допуснаха много голове в първия полусезон, Керчев заяви, че са анализирали слабостите си и се надява в следващите мачове да няма подобни грешки.
Той бе категоричен, че Лудогорец ще продължи да доминира в шампионата, а ако им вкара гол, няма да се радва на терена.
„Надявам се да бъда повикан в националния отбор. Аз съм бил във всички юношески гарнитури и в младежкия национален отбор, надявам се да играя и при мъжете”, заключи Керчев.
Последна промяна SaKrAnTo 1913 на Пет Мар 28, 2025 12:54 am, променена общо 3 пъти
|
Сря Фев 12, 2025 5:04 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Месечни награди в ЕФБЕТ Лига - Венцислав Керчев
Владo Николов: Искам да изляза отново в чужбина, имаше оферти през зимата, но ги отказах
Нападателят на Славия Владимир Николов получи наградата си за номер 1 на 25-ия кръг в efbet Лига. Тогава футболистът заби два гола при победата на “белите” над Берое с 2:1. Николов говори за представянето си, дебюта си в националния отбор, периода си в чужбина и инцидента със сблъсъка между играчи на "заралии" и охраната след срещата от последния кръг.
“Чисто и статистически, и игрово нещата се получават. Неведнъж казах, че първия полусезон допуснахме елементарни грешки и голове, които ни костваха доста точки. Но ето, че сега все още нямаме загуба. Нещата ни се получават, вървим напред и се надявам да стигнем до тази шестица.
Първият или вторият път, когато бях тук, казах, че искам да стигна до националния. Това е моя огромна мечта и тя се сбъдна преди няколко дни. Може да звучи клиширано, но чувството е неописуемо. Когато ти креснат 40 и няколко хиляди е уникално. Двата елементарни гола, които допуснахме на наша земя, това ни коства да се класираме. Това означава, обаче, че трябва да работим повече и да се класираме следващия. Това е последното стъпало. Това е стъпалото, което всеки български футболист иска да стъпи.
Всичко е наред. Малко по-силно беше преувеличено в медиите моята контузия. Беше ми разбита устната. Вече е окей. Не е приятно, не го получавам на никого, но е контактен спорт.
Ако трябва да бъда искрен, в момента на тези безредици след мача с Берое, бях навън и давах интервю. Когато се прибрах в съблекалнята, ми беше вметнато какво се е случвало. На видео материалите се вижда, че тези грозни сцени са инициирани от тяхна страна. Охраните и хората от Славия взеха максимални мерки да се предотврати още по-лошо нещо. Какъв себеуважаващ футболист трябва да си, за да хвърляш саксии по охрани и деца?
Периодът ми в чужбина беше доста тежък. Хванах периода на COVID. Огромен скок беше да отида във Втора Бундеслига, нямаше как да откажа на подобно предложение. Бях на лагер тогава с U19 и даже нямах шанс да се прибера да си кажа довиждане с нашите. Там заварих една обстановка, в която имаше още четири човека, които се борят за твоята позиция. Започваш да се бориш буквално със света. Отидох с едни очаквания, прибрах се с коренно различни, вече сблъскал се с тежката действителност.
По-бързо се случват нещата там, по-малко време за мислене, за обработване на топката. Физически иначе няма нещо повече. Тренирал съм няколко години плуване, имам големи дробове и нямам проблеми с тичането и дишането.
Към момента мисля само и единствено за това как да завърша този сезон, да съм здрав и какво ще се случи, нека видим. Със сигурност бих се надявал да изляза отново в чужбина. Но нищо не е на всяка цена. Не съм казвал, че не ме интересува, ако има интерес от водещите български отбори.
Оферти имаше тази зима, но ги отхвърлих, именно защото не искам да повтарям този сценарий - когато първата оферта дойде и юруш напред.
Само и единствено мога да съм благодарен на господин Стефанов за това, че български момчета играят в Славия. И на мен ми е болно колко много чужденци взимат хляба на нашите момчета. Надявам се това да се промени, не знам как и кой, но да се промени”, завърши Николов.
Пет Мар 28, 2025 12:49 am |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Месечни награди за белите герои в efbet Лига
Голмайсторът на Славия: Надявам се да играя в чужбина и да вкарвам един-два гола във всеки мач
Голмайсторът на Славия Владимир Николов бе избран за Играч №1 на месец март в българското първенство в анкетата на Пресклуб „България“.
През март нападателят на Славия вкара 3 гола в 3 мача за „белите“ в шампионата, като по този начин изпревари Джеймс Ето’о с 10:9 гласа при вота на спортните медии.
„Това е най-добрият сезон в кариерата ми, вече имам 10 гола. Отиваме в Пловдив да спечелим трите точки в последния кръг преди плейофите (срещу Локо Пд, в събота, 19-и април). Тайно се надяваме Черно море да си свърши работата срещу Берое във Варна“, заяви Вл. Николов, който в понеделник отбеляза второто попадение за победата на своя тим срещу "Ботев" Враца с 4:2.
„Винаги се надяваме да сме в осмицата. Славия може да победи всеки съперник в efbet Лига, но трябва всички да се раздаваме на 100 процента. Нямам обяснение защо в началото на всяко първенство отборът тръгва трудно, а после е способен да победи всеки съперник“, категоричен бе Владимир Николов.
Футболистът коментира проблемите на Славия: „Статичните положения са ахилесовата ни пета. Много голове допуснахме от статично положение“.
Той формулира своите върхови цели: отново да го трансферират в чуждестранен клуб, но не на всяка цена и да вкарва във всеки мач по един-два гола“: В чужбина наистина е по-трудно, но си заслужава“.
На въпрос ако се върне в самото начало на своята кариера, би ли избрал същия път, десетката на „белите“ отговори: „Много труден въпрос, но няма как да кажа „не“ на Втора Бундеслига. От друга страна, бих искал да разбера какво щеше да стане, ако бях отказал. Струва ми се, че по-скоро бих повторил същото“.
Вто Апр 15, 2025 5:55 pm |
|
 |
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|