Тодор Колев: Вуцов е по-добър треньор от Кокала
Вече бившият нападател на Славия Тодор Колев е пред трансфер в Лудогорец. До снощи той в процес на преговори с представителя на Източната "Б" група, като вероятността да заиграе в Разград след Нова година е много голяма.
"Не сьм подписал договор, водим разговори, но още нищо не е сигурно. Да, с президента обсъдихме ситуацията, наясно сьм какви са плановете им, става дума за сериозни неща", лаконичен бе Колев в интервюто си за "Тема спорт".
Таранът очакваше оферта от Банантс Ереван, но такава така и не постъпи. Той обясни и защо напуска Овча купел.
"Решението си е изцяло мое. в интерес на истината никой от Славия не ме е гонил, имах договор за още 6 месеца, но не исках да оставам заради Емил Велев. С този треньор не намерих общ език, не се разбирахме, нямахме комуникация един с друг.
В интерес на истината Емил Велев ми каза да направя подготовка с отбора, а след това да решим какво ще правим, но му отказах. Ако бях изгонен, никой нямаше да ме кани и да ми предлага да се готвя с отбора", обясни Тодор Колев.
От думите на нападателя става ясно, че той не е съгласен с налаганата от Кокала политика да се налагат млади играчи:
"Спрямо миналия сезон няма никакво подобрение, защото нито сме по-напред в класирането, нито спечелихме повече точки. Няма как да е иначе, след като се разчита само на млади футболисти. Нямам нищо против тях, трябва да им се дава шанс, но на този етап сегашните такива в Славия не са подготвени, за да играят в първия отбор.
Имена няма да казвам, като прочетат интервюто, сами ще се сетят за кои играчи става дума. В тази си формация Славия трудно може да стигне до успех в "А" група, необходими са повече опитни футболисти".
"При Вили Вуцов атмосферата в съблекалнята беше по-добра, работеше се по-добре, професионално. Тренировките му бяха по-добри, по-разнообразни. Вили направи много за Славия, но отпадането от Чавдар за Купата на България беше причината той да бъде освободен", заключи Тодор Колев.
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2704582