Автор |
Съобщение |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Проблем с ДЮШ
Божо написа: В България имаше такова правило преди десетина години, не помня дали за един или двама юноши ставаше дума. Тогава започна да играе Благо. Аз съм твърдо за това клубовете да бъдат принудени да ползват поне по един собствен юноша. Един е малко!!! Клубовете трябва да се задължат да имат поне по 4-5 юноши в групата за мача и поне 2-3 да игрището!!
|
Чет Сеп 15, 2011 9:41 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
staev10 написа: seth написа: Не съм съгласен, че само Делев е български нападател в първенството. Ние ползваме цели четирима българи, като трима от тях - Божов, Василев и Христов играят доста редовно. Е ти ми изреди 1 пенсионер, 1 недоказан и с общо 30мин от началото на сезона и 1 метъл изгонен от ""Левски""... да не говорим че от тези 3мата само Божов има общо 2 гола и то за цялата календарна година. Ради не е от много време в отбора и не му е даван никакъв шанс. seth написа: Също така даваме шанс на доста млади футболисти, но те не се възползват максимално от него. Даже прекалено много даваме шанс - Мартин Стефанов, Игнат Дамянов и десетки други зорлем ги тикаха напред, но нищо не показаха освен някакви спорадични проблясъци. Кунчев, Меси и Василев с нищо не показват, че са по-достойни от старите кучета. Мартин не е получавал кой знае колко шанс, до колкото си спомням ги качиха него, Игнат и Воденичаров, аз съм твърдо против изказване, че са пускани кой знае колко и тн. Те бяха в първият отбор 1 полусезон и после ги дадоха под наем в Б - група, от където не си ги взеха повече. За сегашните "звезди" Кунчев - протеже на Венци, което надали ще покаже нещо интересно скоро, въпреки че не е той виновен за спада, който преживяваме. Меси - ето това е момче, което налагат от 2 години насам и няма какво да коментирам, знаем си.. За Спас ще кажа, че спряха да го пускат, което е необяснимо за мен, въпреки че конкуренцията в състава се засили. Ти категорично казваш, че само Делев е нападател - българин, без да правиш съответните уточнения. Това не е така. Мартин Стефанов има над 30 мача за "Славия" в А ФГ и за Купата, общо над 1500 минути и има 1 гол. Това, ако не е редовно даване на шанс и налагане, тогава какво е? Аз съм твърдо против каквито и да било рестрикции и твърди квоти за юноши. Това вече не е професионален футбол, а детска градина. Квота за чужденци и сега има, само че всички стават европейци, а европейците не са баш чужденци. Ограничаване на броя на европейците е утопия, невъзможно, защото противоречи на редица регламенти, директиви и пр. както на ЕС, така и на УЕФА.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Чет Сеп 15, 2011 10:24 am |
|
 |
staev10
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 6:42 pm Мнения: 568 Местоположение: София
|
Това е така Футболът ни губи, обаче от неизползването на момчетата излизащи от школите, главите с редки мозъци не могат да го разберат. Венци за какво я направи тази база, като от както я е направил не е излязъл и 1 читав играч.
|
Чет Сеп 15, 2011 11:34 am |
|
 |
kristall
Току що регистриран
|
Ами да, аз мога да ви кажа, че в школата има много кадърни деца, но просто не се работи правилно. Значи – първо – нашите деца излизат неподготвени физически и не са готови за мъжкия футбол. Не само, че не могат да тичат, ами и мускулатурата им е по-слаба. костната им система е крехка. Какво ядат нашите деца, я се замислете? Колко клуба и колко треньори им правят хранителен режим??? В днешния футбол никой няма да те чака да се развиеш на 22-24 години, след като от Африка ти идват готови здрави негри второ – тактическа подготовка. Според вас, колко от треньорите могат да обяснят на децата какво да се прави? Айде, в Славия повечето треньори наистина са добри трето и най-важното: отношението на самото дете към футбола. То самото много често не знае защо е на терена. Едни искат да забиват чалгаджийки (пример Стефано, Галин), други пък са от много бедни семейства и искат просто да вземат някой лев, за да имат сигурност в живота. И като подпишат договор за 2000 лева, са доволни и приключили (пример: Богето Дяков и Дреновички). Трети пък са слаби характери. Като му се скараш, че е слаб, той не се мотивира да играе, ами се сърди и се натъжава. Сякаш не е в Академията на Славия, а в санаториум за художници-импресионисти И такива ми ти работи за българския футбол. То има и още 100 неща вероятно, но първото, което се сещам и го видях в школата на ФК Цюрих, е това. Затова там взимат албанци и косовари, които са болно-амбициозни да блесят
|
Пет Сеп 16, 2011 2:02 pm |
|
 |
jovani
Току що регистриран
|
Наистина има много добри момчета в юношеските формации-наблюдавам ги редовно!Проблема според мен е ,че и тук има връзкарство-в момента в разширения мъжки състав има двама от набор 94-Васев и Геновски.Само че първия е син на Димитър Васев-бившия трен. на Локо,а втория се сещайте на кой е.Ако отидете на мач на юн.старша ще видите и сами че има много по кадърни от тях,но.......това е положението-чака ги Б или В група в най добрия случай
|
Съб Сеп 17, 2011 8:58 am |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3452 Местоположение: Sofia
|
В някой отбори пък ги тъпчат с химия , което е много глупаво . Точно това ни е грешката ,че гледат високи футболисти да налагат ,а те са като коне..
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|
Съб Сеп 17, 2011 10:13 am |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
Точно връзкарството е проблема, съгласен съм и също мислех да го посоча като един от най-големите недостатъци.
Съб Сеп 17, 2011 9:44 pm |
|
 |
|