Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Юни 30, 2025 6:57 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
 Съдийството!!! 

Накъде върви българското съдийство?
Доста добре се справят! 5%  5%  [ 1 ]
На същото лошо ниво са! 55%  55%  [ 11 ]
Още по-трагични! 40%  40%  [ 8 ]
Общо гласове : 20

Съдийството!!! 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
съдиите са слаби - факт, президентита на някой от водещите отбори се опитват да им оказват влияние чрез бфс или чрез парични стимули - факт, шефа на съдиите е една, извинявам се за израза "п...а", никой няма респект от него, бфс е синю и играе по свирката на оня с обичката, футболистите ни са симуланти и някой от тях спокойно могат да бъдат номинирани за оскар....извода какъв е?? в наще условия няма как да си обективен и безпристрастен съдия...дори и да имаш тези качества ще бъдеш принуден да свириш тенденциозно, идват чужди съдии за по един мач - ръководят го и бързо към аерогарата, ако се задържат за по дълго и те ще бъдат облъчени..друг момент е че съдийската школа в момента е пълен чресло и се селектират бъдещите рефери на шуробаджанашки принцип....трябва коренна промяна във всеки един от компонентите които изброих(което не виждам как би могло да стане) за да имаме що годе нормално съдийство, защото все пак никой не е застрахован от грешки!!

Изображение
www.zone1913.com

Вто Мар 06, 2007 12:35 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Днес прочетох нещо, което направо ме потресе! Наистина такива селяни не бях виждал!!!

СКАНДАЛИ

Костадин Хаджииванов: Проблемите идват от ЦСКА, Славия и Локо
Никой не бие съдиите, но ги държат с компромати, смята шефът на Бела

Президентът на Беласица Костадин Хаджииванов даде интервю след скандалния мач със Славия на Овча купел.

- Гсподин Хаджииванов, изгледахте ли запис на мача със Славия?
- Да.
- Ще обясните ли още веднъж къде сгреши съдията Николай Йорданов?
- Не мога да разбера защо никой не обръща внимание на този мач. Докато на ЦСКА - Черно море Ангел Ангелов ощети и двата отбора, в Овча купел съдийството беше тенденциозно в полза на Славия и от тримата рефери. При гола, който отмениха на Дубала, въпреки че засадата беше свирена рано, съм убеден, че няма такава. Ще занеса записа на съдийската комисия, за да видя какво ще каже председателят й Боре Александров. Първият гол на Славия е от засада. Нарушението е в пеналта. Спестиха им няколко жълти картона, два от които - втори, тоест червени. Отборите, заради които избухват скандалите, винаги са едни и същи. Но никой не иска да го разбере.
- Кои са те?
- Славия, ЦСКА и Локомотив (Сф). От време на време и Литекс.

- Умишлено ли е назначен Йорданов за вашия мач?
- Не е важно кой е съдията, след като срещу столичните тимове ни
свирят само рефери от София
Постъпва се безпринципно. В България има достатъчно рефери. Тези обаче по цял ден са на кафе в София, имат лобита и ги подпират.
- С кои хора от изпълкома е говорил Горан Петров? Твърди, че са му казали, че не може да отидете в София и да биете.
- Тогава да си направят софийско първенство. Те бяха против избора на Боби Михайлов за президент. Славия тръбеше, че е против него. Локо (Сф) и ЦСКА също. Така че може да бъде по-справедлив към по-малките клубове. Футболът не е само за три отбора, които не са постигнали бог знае какво на европейската сцена.
- Как трябва да действа Боби Михайлов?
- Или не може да види, или не му се иска да прогледне, че Борислав Александров трябва незабавно да бъде отстранен. Той е поел ангажименти към много клубове и се налага да ги изпълнява. Ако не го изгонят, ще направи страхотни поразии до края. Скандалите ще са всеки кръг, защото той трябва да си изпълни ангажиментите. Нека сложат независим човек. Ново лице, което няма контакти с всички футболни хора.
- Ще се намери ли такъв човек?
- От 8-милионна България все ще се намери. Колко хора се занимават с футбол у нас!
- Сгрешиха ли при отменения гол на ЦСКА?
- За мен има фаул на Валентин Илиев. Миналата година ни изравниха на Армията по същия начин. Тогава обаче никой не свири. На нас отмениха гол заради несъществуващ фаул.
- Подадохте ли вече жалба?
- Разбира се. Лично ще отида да чуя какви отговори ще ми дадат от съдийската комисия.
- Някога имало ли е полза от ваше оплакване?
- Единствено срещу Ивайло Бозев, когато и от ЦСКА признаха, че е смешен.
- Защо Александров беше назначен отново?
- Явно лобито му в изпълкома е силно. Венци Стефанов беше един от най-яростните му защитници. Пият и ядат денонощно с тези хора и поддържат постоянно контакти. Затова трябва външен човек. Александров е бил три пъти шеф и винаги го гонят със скандали.

- Доволен ли сте от наказанието на петимата съдии?
- На всички е казано, че петимата са изгорели. И оттук нататък могат да правят каквото искат, защото са спокойни.
- Да предположим, че изгонят всички. Кой ще свири тогава - младоци като Ангел Ангелов ли?
- Когато Михайлов стана президент, се каза, че разполагаме с около 500 рефери. Футболът няма да свърши, ако сегашните бъдат наказани. Така се оправдават хора, на които не им изнася. Ангелов не се справи на Армията, защото е генетично обременен. Когато се играе в Борисовата градина, Надежда или Овча купел, не може да се свири дузпа. На този му знаем капацитета.
Стойко Попски би Ангел на почивката
в Ловеч срещу нас и после обърна свирката. Добута до 2:1 за Литекс.
- Ако Александров си подаде оставката или бъде изхвърлен, ще престанат ли грешките?
- Дори да не престанат, ще намалеят.
- Промяната винаги ли е за добро?
- Да. Иначе нямаше да се налагат ограничения за мандатите на президенти и държавни глави.
- В ЦСКА се получава обратното.
- На Армията са сменени собственикът и ръководните длъжности. Футболистите са същите. Освен Моралес.
- И Удоджи.
- За тези двамата да ми плащат да играят, няма да ги взема.
- Георги Илиев - Майкъла обясни, че понякога съдиите имат само един изход - да вземат парите или да ядат бой.
- Никой не бие реферите. Те се правят на жертвени овци.
- Христо Ристосков беше сниман със синините.
- Не е доказано, че е бит заради футбола. Бюджетът на един клуб е от 1,5 млн. до 5-10 млн. лв. Съдията може да нанесе непоправими щети. С два шамара няма как да ги изкупи. Те се правят на страдалници и продължават да изпълняват поръчки.
- Кои рефери са повече - некадърните или корумпираните?
- В България няма некадърни рефери. Те са не повече от 10%. Има обременени хора, които са поели ангажименти. Най-вероятно някои ги държат и с компромати.

Вто Мар 06, 2007 8:30 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
До някаква степен е прав за ЦСКА и Локо,ама за нас - нещо не го виждам.Не съм гледал мача де...

Иначе точно Венци Стефанов искаше свалянето на тоя до колкото си спомням...

САМО СЛАВИЯ!

Вто Мар 06, 2007 11:48 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
венци искаше да го оставят, за да не дойде протежето на Наско Сираков.

Сря Мар 07, 2007 12:02 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ами тоя нещастен президент на Беласица да си вземе сега трите точки от говедата. Чудно ми как дават място за изява на такива боклуци.

Сря Мар 07, 2007 10:20 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
bodzhov_zv написа:
венци искаше да го оставят, за да не дойде протежето на Наско Сираков.

Значи аз съм в грешка ;)
Не мога да коментирам съдийството като цяло,ама по канал 3 оня човек с ляв уклон едва ли не изкара,че и двата ни гола са нередовни ...

САМО СЛАВИЯ!

Сря Мар 07, 2007 11:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2