Треньорски барометър за октомври
Треньорски барометър за октомври
Автор |
Съобщение |
White 1913 Power
Пристрастен
|
 Re: Треньорски барометър за октомври
Аз тук за качествата на Колев не говоря,да споменавал съм,че ми харесва,говори се и се пише,че разбира,аз не мога да говоря и наричам с абсолютна увереност неща,за които съм абсолютно уверен,че не знам дали са верни.Едно се пише,а дали е вярно?Мението ми беше насочено откъм глобална гледна точка за всички години под управата на Стефанов без оглед персонално на този или онзи треньор.Другото съм го написал.Не си ли съгласен с мнението ми в предния пост? Там използвах твои думи за клоуна,но аз също съм използвал такива по адрес на други треньори(без Радуканов),той се наака много видно и шумно,но от известно време насам осъзнах,че през годините всички обиждаме дебелия,знаеме,че е леке,но някак си отклонявайки се от него,от истинския проблем ние възлагаме надежди и очаквания към треньори и футболисти и очакваме от тях да направят невъзможното,съответно после ги снижаваме със земята,защото не са успели да направят невъзможното.Очакванията не към тях,а към Венци.Не може Венци да не уважава собствения си отбор,да се подиграва с историята,успехите,феновете и изобщо с цялата общественост и ние да искаме футболистите на Славия да си оставят душата на мачовете в името на отбора.Целия облик създал си през годините прави Венци клоун,на него му подхожда повече тази дума.
|
Чет Окт 30, 2014 3:18 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13190 Местоположение: SOFIA
|
Недей да мислиш, че си открил топлата вода. Разцъкай архивите на форума и ще видиш, че всеки има мнения като твоето назад във времето. Никой не омаловажава проблемите със собствеността, които са основни за нашия клуб, но осъзнаваме, че това са проблеми, които нямат решение. По-точно можеха да се разрешат в момента на образумавне на АД-то, но тогава 90% от хората мислеха, че ВС и останалите сикаджии са месии, които ще донесат розово бъдеще и без които едва ли не няма да ни има. Тогава обаче бяха поставени основите на безвремието. Сега е много трудно да се смени собствеността, защото Славия стана жертва на разни схеми с общински имоти и сметките на никого няма да излязат при една покупка, ако изобщо се появи желание у собствениците да продават. За разлика от другите клубове, които по същество са кухи АД-та без дълготрайни активи, Славия като бизнес структура е изпълнена със съдържание и собствености. Затова на другите места е лесно да се сменяват собствениците, а при нас не - заради големите интереси, които вървят с дружеството и които нямат нищо общо с футбола. Така че отдавна сме узрели да насочваме усилията си във възможните битки. Дори при тези условия, при едзин добър мениджмънт може да се постигнат по-добри резултати от сегашните. Не говорим за титли и купи, а просто за изграждане на един бояк отбор, който да всява смут у съперниците и да може да бие всеки. Ние срещу отбор от шестицата не можем да вкараме гол. Играем с 8 отзад и максимумът е героично 0-0. Това не е футбол, който някой иска да гледа. С Колев начело нещата е много малко вероятно да се получат.. При Радуканов поне биехме отборите от нашата черга, показахме много красива игра - вярно в много редки моменти, но дълго ще се помнят мачовете с говедата от пролетта и този с чорбата през лятото. Сега и това не е възможно и резултатите го показват нагледно.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Чет Окт 30, 2014 2:59 pm |
|
 |
White 1913 Power
Пристрастен
|
Защо ли пиша изобщо? Топлата вода не съм я открил за вас,а за себе си и не сега,а както казах преди известно време,за да се направи бояк отбор в годините проблема пак е Венци,няма треньор,който да го направи това нещо,не е и и сло и такъв отбор не сме имали въпреки рязането на десетки треньорски глави.При Радуканов ли бяхме бояк отбор? Какъв красив футбол човече сме играли при него и кои отбори сме били? Кога с него щяхме да направим хикс в Разград при това с добра игра.Това с него вече е стара тема и той е треньора,който се изложи най-много от всички,които си спомням през годините.Имам чувството,че тук всеки се е примирил и създал пораженческо мислене,къде тръгна да отнемаш клуба от Венци и така нататък,Ад и такива.Кажи ми като искаш главата на клоуна,кой да дойде и смяташ ли,че който и да е ще съумее да направи бояк отбор при наличието на същото ръководство и политика на клуба? Да винаги сме могли с наличния потенциал да постигнеме повече,но никога не сме го правили,и ако търсиш вина в треньори и футболисти за това,смятам че забравяш да вземеш впредвид истинските виновници и причини,въпреки,че ги знаеш.Няма да видиме промяна докато нещата се случват по един и същи начин,това искам да кажа.Смени на треньори и футболисти,а на високите етажи всичко остава същото.А за Радуканов нямаш никамви аргументи,нищо добро не видяхме от него освен хиксовете с двете животни,никакъв красив футбол,на пресконференцийте се обясняваше в любов на други клубове,а след загуби той е спокоен,защото Балъков му бил казал,че Литекс са много силни.Много малък човек излезна той.Отпадане от буферите по смешен начин за купата и загуби в първенството.Ние за пет години не сме падали общо толкова пъти от буферите,колкото докато бяхме с Милен,вярно и,че ги бихме няколко пъти,но за бога,те са ни абонати!
|
Чет Окт 30, 2014 5:08 pm |
|
 |
White Pride
Луд за връзване
|
Много благодаря на seth, за точното разяснение на нещата и ми спести писането. Това е реалноста и едва ли има и 5 човека, които да я подкрепят.
White 1913 Power, браво и на теб, че си прозрал накрая за себе си истината. Надявам се по-бързо да осъзнаеш след прочетеното, че далеч не всичко е въпрос на "слабахорактерност" и "примиренчество". Още повече без изобщо да познаваш хората отсреща. Направи някави реални предложения за демонстриране на силен харектер, защото първата и най-важна стъпка е Плондира да започе да уважава публиката и тогава да пишем реално за оказване на натиск. Можеш да си сигурен, че ще намереш съмишленици. Но за разни подписки, декларации или бойкоти, просто забрави като опция.
п.с И никой не обвинява футболистите, че са в отбора.Но това не означава да не желаем да се махнат.
|
Чет Окт 30, 2014 7:09 pm |
|
 |
White 1913 Power
Пристрастен
|
Най-накрая казваш? Е имам чувството,че май само аз съм осъзнал,а някои други говорят,че са осъзнали и наясно с това,но поведението им е такова,че друго излиза.Не е редно да се бърка осъзнатото с това да си мислиш,че си осъзнал.Малко не те разбирам дали ти си ме разбрал или само така си мислиш.Единствения човек ли съм,за когото е почти без значение кой ще бъде треньор на Славия докато плондира управлява по неговия начин? Ако отговора е "да" значи аз говоря за друго осъзнаване,което уви не смятам,че някои хора са го осъзнали или просто не могат да преглътнат гордоста и егото си и се опитват да вменят същото нещо под друга форма.Оставка може да викаме всички,защото е лесно,само,че според мен е това е крачка встрани и Венци не ни уважава,защото не сме го накарали с поведението си,и ако то продължи да е такова,каквото е било нещата ще си карат по старо му.Ние не сме "Ботев" да нахлуваме на терена,но смятам,че сме по-интелигентна публика,която чрез силата на мисълта може да постигне нещо малко или не толкова малко за развитието на Славия.За какви съмишленици говориш?Пита ме преди дни аз ти казах част от моите предложение,ти се съгласи с тях,но каза,че са невъзможни за постигане,а друг не се включи по въпроса нито да каже може,нито обратното,съответно аз съм единствения,който смята,че е възможно като съм наясно,че няма да е лесно,но то е така с всичко хубаво,както съм наясно,че птичка пролет не прави,а тук повечето птички са отлетели на юг.Имам и някои други интересни виждания за това как да привлечем вниманието на Венци и на цялата футболна общественост,но изобщо това да си чешеме пръстите пред компютъра за такива неща е несериозно.Та няколко пъти говориш,че ще ме подкрепиш и така нататък,но за каква подкрепа говорим щом не вярваш,че това,което предлагам и изобщо крайната цел е нещо постижимо,така директно ми отправяш послание,както и всички останали с мълчанието си,че аз съм сам в това нещо.Аз дори не съм от фен клуба.Аз тук успях да събера всичко,каквото исках да се чуе от мен по темата и темите като цяло.За сериозни неща,който желае ще му оставя номера си на лично,ще ми позвъни,ще се видим,говорим и така нататък,но двама трима няма да са достатъчни за нищо.Това от мен и поздрави на всички!
|
Чет Окт 30, 2014 10:44 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
При Радуканов не сме били никой от нашата черга, освен ако не приемем че Любимец и Пирин (ГД) са от нашата черга - тогава да  Иначе дотук Иван Колев не се справя особено убедително и това се вижда с просто око, но аз лично не виждам никакъв смисъл в поредната треньорска рокада. А и смятам, че на един треньор трябва да се даде шанс да си направи селекция и подготовка и тогава да бъде съден, а не в движение, както е в случая. Това обаче не значи, че си затварям очите за откровени простотии на щаба - налагането на некадърници като Панов и Везалов, упоритостта, с която Фернандо и Ради ги слага по крилата, изолирането на Кире и още, и още ... Отделно, че и въобще не виждам подобрение в мотивацията и климата в съблекалнята, няма агресия, дух - неща, които по принцип трябва да има при всеки нов наставник. Но проблемът на Славия е ясен на всички и той не е треньорът, без значение дали той се казва Радуканов или Колев. Иначе така и така ще играем във втората 6-ца с "Марек" и Хасково и няма как да изпаднем - да се започне с прословутото налагане на юноши тогава. Не знам кога би се намерило по-подходящо време от това.
|
Пет Окт 31, 2014 6:55 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Как да не сме били никой от нашата черга - Локо Пд, Черно море, Локо Сф, Ч-ц, може да се каже, че надиграхме "Левски" и ЦСКА... Изобщо няма база за сравнение с мъчните победи над "Марек" и Хасково. Да не забравяме и че на първите две домакинства имаше толкова публика колкото и на финала за купата. Това едва ли ще се повтори при Колев.
Между другото закривам анкетата при резултат 33 да и 67 не, но оставям темата отключена, защото изникнаха полемики. Но да се знае, че ако резултатът бъде променен, няма да се зачита.
|
Пет Окт 31, 2014 7:12 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Спорът е малко безсмислен, разискваме кой е по-малко зле общо-взето. Да, бихме в няколко мача гореизброените отбори, но за сметка на това не взехме нито една победа срещу водещите отбори, отпаднахме и за Купата от Локо (Сф) в един доста странен мач. Радуканов натрупа 7 поредни загуби, така че той тотално се провали при нас, аз също не очаквах да завърши чак толкова зле ...
|
Пет Окт 31, 2014 9:04 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Би ли ми припомнил кога точно Радуканов е натрупал 7 поредни загуби, че нещо не се сещам.
|
Пет Окт 31, 2014 9:08 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Добре, натрупа 6 поредни мача без победа и 4 поредни загуби. Голямо постижение явно. Сигурно трябваше да падне още 10 мача по тази логика. Именно Радуканов е причината да сме в това състояние - той привлече Панов и Везалов, той изпусна съблекалнята, той ни докара до това състояние, в което сме сега.
|
Пет Окт 31, 2014 9:15 pm |
|
 |
|