Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Юли 05, 2025 1:17 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 932 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 94  Следваща
 Селекцията 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Селекцията
Мацуи: Шокиран съм от "А" група

Автор: Христо Бонински | Град: София | 13:19, 29.09.2012

Искам титлата със Славия, щастлив съм да бъда в България, заяви японецът

Звездата на Славия - японският халф Дайсуке Мацуи, разкрива много за себе си и амбициите си в клуба в интервю за "Меридиан мач".

Дайсуке, какво те доведе в България?
- Мениджърът ми Саша предложи този вариант. Имах и проблеми във Франция. Последната година изиграх едва 3 мача за Дижон и трябваше да търся нов вариант. Нямам представа защо се получи така. Беше странно. Винаги съм бил титуляр в отборите си. Озовах се в сложна ситуация и трябваше да търся решение.

Свикна ли вече с живота в София?
- Аз съм тук от 2 седмици. Харесва ми, различно е, в сравнение с Франция, където съм живял 7 години. Бих казал, че за мен е удовлствие да съм в България.

В Славия играе твоят сънародник Акийоши, това повлия ли на избора ти?
- Не съм избрал Славия заради това, но се зарадвах, че тук има японец. Акийоши ми помага много. Хубаво е, че познава центъра на града, знае много заведения и ресторанти.

Харесва ли ти храната в България?
- Много е добра. Вече съм голям почитател на супите ви, това май ви е специалитетът. Аз съм свикнал с европейска храна, не съм придирчив. Тук, до стадион "Славия", има хубав ресторант. В София има и японски заведения. Ядох суши в "Хепи" - не е лошо, макар и да е като за туристи. Хубаво е, че тук има разнообразие, защото във Франция няма много японски ресторанти.

Семейството ти пристигна ли при теб?
- Да, от два дни са в София. Вече се чувствам по-спокоен.

Съпругата ти е известна поне колкото теб. Какво ще ни кажеш за нея?
- Тя е бивша манекенка, а в момента е катриса. Снима се в телевизионни сериали и игрални филми. Сега обаче се грижи за деветмесечният ни син и не приема ангажименти. Затова и не е проблем, че ще бъде с мен в София.

Какво е мнението ти за Славия?
- На първата тренировка с отбора бях шокиран. Не очаквах да се набляга на техниката в заниманията, това не ми се е случвало никога. Още ми е трудно да намеря баланса. Мисля, че постепенно ще свикна с футбола тук, ще се адаптирам. Трябва да си върна увереността.

Докъде стигат амбициите на Славия?
- Много са големи. Ако ме питате мен, искам да стана шампион със Славия. Сега сме трети, но не трябва да се отказваме. Мисля, че малко по малко можем да се изкачим до върха. Вярвам в това.

Знаеш ли, че Славия ще празнува 100-годишен юбилей съвсем скоро?
- Да, това е невероятно. Фантастично е да играя за клуб с такава история, но е и много задължаващо.

Знаеше ли нещо за България, преди да дойдеш тук?
- Признавам си, че не знаех абсолютно нищо, освен името на Стоичков.

Коя е позицията ти на терена?
- За мен е важно да играя постоянно, няма значение на какъв пост. Мога да съм полезен навсякъде - в средната линия - като дефанзивен и офанзивен халф, или по двете крила. Във Франция винаги съм играл отляво.

Преди Франция си бил пред трансфер в Италия. Как направи своя избор?
- Просто не ми харесва италианският футбол. Много е тактически и се играе защитно. Затова избрах Франция, но и там ми беше трудно в началото. Играе се много физически, има сблъсъци постоянно. Сигурно знаете, че има много тъмнокожи футболисти, които са изключително здрави. Във Франция трябваше да променя стила си на игра, да се освобождавам по-бързо от топката. Това ми бе полезно, тъй като свикнах да мисля по-бързо на терена.

Кой е най-добрият сезон в кариерата ти досега?
- Може би втората година в Льо Ман. Тъкмо бяхме спечелили промоция в Лига 1 и направихме страхотен сезон. Бяхме наистина голям отбор. Жервиньо стигна до Арсенал, Сесеньон сега играе в Съндърланд, а Марко Баша - в Лил. Играл съм още в Сент Етиен, Гренобъл и Дижон.

Говореше ли френски език, когато дойде в Европа?
- Не, трябваха ми 2 години, за да науча езика. Засега на български зная само "да" и "не". Най-често използвам "не, не, не" (смее се).

Кога започна да се занимаваш с футбол?
- Бях малък, тръгнах на тренировки на 10 години. Като дете не съм мечтал да бъда футболист, стана случайно. Придружих приятел на тренировки и започнах и аз.

Къде си играл в Япония?
- В Киото, четири сезона изкарах в този отбор, преди да се преместя в Европа.

Имаш ли амбиции да се завърнеш в националния отбор?
- Не съм се отказал да играя за Япония. Не ме търсят, защото не играх последната година, но постоянно поддържам връзка с федерацията. Имам уверението, че ако си върна формата, ще получа повиквателна.

Къде би завършил кариерата си?
- Не мисля за това. Имам договор със Славия за една година и ще го изпълня, после ще видим. Бих играл още някъде в Европа. Имал съм предложения от Италия, Англия, Германия в различни моменти от кариерата ми. Може би пак ще играя в някое голямо първенство.

Във Франция са те наричали с любов "Слънцето на Льо Ман". Можеш ли да се превърнеш и в "Слънцето на Славия"?
- Като гледам, тук нямате нужда от слънце. (смее се). Температурите са по-високи, отколкото си представях.

Да, но зимата е снежна и свирепа...
- Това не може да ме уплаши. Аз съм играл и в Том Томск. В Сибир наистина разбрах какво е студ. Освен това и в Гренобъл валеше много сняг. Жалко, че професионалните футболисти нямаме право да караме ски.

Готвиш ли се за живота след края на кариерата си и с какво ще се занимаваш?
- Не съм мислил сериозно. При всички положения искам да остана да живея във Франция. Имам много приятели там, а и съпругата ми много обича страната. Може да остана близо до футбола, като изкарам диплом за треньор или мениджър. Другият вариант е да стана дизайнер. Мога да правя много хубави колиета. С това мога да се издържам в Европа. (смее се).

Вукоевич:Той е подарък за 100-годишнината на клуба

Мениджърът на Дайсуке Мацуи Саша Вукоевич съдейства за интервюто. Той определи трансфера на японеца като голям удар за "А" група.

"Идването на Мацуи в Славия е като подарък за 100-годишниния юбилей на клуба. Бързо се разбрахме с моя добър приятел Венци Стефанов. Искам да кажа, че такъв играч не е идвал в България в последните години. Трансферът му стана възможен заради стечения на обстоятелствата, бих го нарекъл късмет. Сигурен съм, че ще донесе много радост на феновете на Славия", сподели Саша Вукоевич.

Съб Сеп 29, 2012 6:58 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

Един от основните футболисти на Славия Чавдар Янков ще махне шината от дясното си коляно след две седмици. Футболистът получи травма по време на столичното дерби срещу Локомотив София. Тогава халфът скъса връзки, които го извадиха от игра за един месец.

Лечението на Янков ще продължи още две седмици, когато ще бъде махната шината, като след това футболистът ще започне леки тренировки. Въпреки травмата, Янков присъства на всички тренировки на първия отбор.

В същото време стана ясно, че утре старши треньорът на „белите“ Мартин Кушев ще даде официалния си брифинг преди мача с ЦСКА в събота. Срещата с журналистите е насрочена в 15:30 часа на стадион „Славия“. Кушев е наказан за един мач и няма да може да води тима си в домакинството срещи червените. Специалистът бе отстранен от резервната скамейка на „белите“ в дербито срещу Литекс през уикенда.

Чет Окт 04, 2012 8:28 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Радуканов поема Славия при загуба от ЦСКА
Радуканов поема Славия при загуба от ЦСКА

Бившият треньор на ЦСКА Милен Радуканов ще поеме Славия, ако "белите" загубят дербито с ЦСКА от осмия кръг на "А" група.

При неуспех навършващият догодина 100 лета клуб ще запише трета загуба, която ще го отдалечи от мечтаното място в евротурнирите.

След гръмкото 0:5 от Литекс в миналия кръг в клуба доверието към Мартин Кушев се изчерпва, а Милен Радуканов е един от любимите треньори на президента Венци Стефанов. Преди време Стефанов дори настояваше Радуканов да бъде назначен за селекционер на България.

Чет Окт 04, 2012 1:04 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Аз лично съм "за". Има крещяша нужда от промяна.

Чет Окт 04, 2012 1:19 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

ако това е цената аз съм да паднем

Чет Окт 04, 2012 1:29 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Аз пък съм да бием и да сменим Кукушев:)))

Що трябва да падаме за да има смяна?!?

След като след загубата в Ловеч доверието се е изчерпало не виждам как от една победа пък било то и срещу ЦСКА ще се върне...

Чет Окт 04, 2012 1:49 pm
Профил
Администратор
Аватар

Да, ама смяната щяла да бъде с Радуканов... От трън та на глог

Чет Окт 04, 2012 1:51 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

С Радуканов ЦСКА вървяха много добре...махнаха го заради титанкси изпълнения. В "Ботев" не му потръгна...може би и материала му беше кьопав, което пък малко или много показва, че и него не го бива ама...по-добре Радуканов 100 пъти пред Кукушев. Бил славист...и като е славист кво?? Дреме му и не ни дрънкат яко...няма акъл и за 5 стотинки. Айде като е славист, а оня е прасе да си го държим и да си изпаднем с него...

Чет Окт 04, 2012 1:55 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Според мен тази новина е партенка. И все пак, Радуканов се е доказал като доста по-кадърен от Кушев. Да, Милен се провали в "Ботев". Но пък спечели единствените трофеи за чорбата от доста време насам, за съжаление именно той ни спря за така бленуваната Купа. Настроен съм положително към подобна рокада, но съм сигурен, че Свинята ще остави Кукушев дори и да ни треснат с 4-5 гола ...

Чет Окт 04, 2012 5:46 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Абе може ли да сравняваме Милен с Кушев. Вън Кушев :!:

Пет Окт 05, 2012 11:54 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 932 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 94  Следваща