Демиран Ортега вече е играч на Славия
Нигериецът прави първа тренировка с "белите" тази вечер
Нападателят на "Спартак" (Вн) Демиран Ортега вече е футболист на Славия, научи Топспорт.бг.
Днес по обяд двата клуба са се споразумяли за трансфера и малко след 15 часа човек на Славия с автомобил е взел Ортега от Трявна, където той се подготвяше със "соколите" под ръководството на Георги Иванов-Геша. Очаква се нигериецът да проведе първата си тренировка на "Овча Купел" тази вечер от 18,00 часа.
"Ортега вече е играч на Славия. В касата на "Спартак" ще постъпят добри пари от преминаването му в столичния клуб. При негов транфер в чужбина също ще получим процент", сподели изпълнителният-директор на "соколите" Живко Великов пред Топспорт.бг.
Треньорът на Славия Стевица Кузмановски научи от Топспорт, че Ортега е сигурен за "Овча Купел". "Само знам, че се водят преговори между двата клуба. Не съм го гледал досега. Само знам, че е бърз и техничен и има с какво да ни помогне. Хубаво е, че купуваме нападател, за да засилим конкуренцията в атака. Дори и да не продадем Тодор Колев е добре да имам повече варианти, когато правя състава", добави Кузмановски.
Демиран Ортега е роден на 28.05.1986 г. в Нигерия. Преди да дойде в България е играл е китайския Чонгкянг Лифан. Първо той изкара неуспешни проби в Локомотив (Сф), след което премина в "Спартак" (Вн). През пролетния полусезон нападателят взе участие в 10 мача на "соколите" в "А" група, като реализира 2 гола.
http://topsport.ibox.bg/news/id_718478464
-------------------------------------
От Пламен Славов, Топспорт.бг