Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Юли 06, 2025 9:00 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
 Беласица Славия 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Кои ще са бековете тогава в Петрич - хайде десен ще е Владимир Иванов това е ясно.Ами ляв - Кюмюрджиев или Боби Павлов?Или може би ще върнат доста назад Орлинов??????

Сря Окт 24, 2007 3:51 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
iska mi sa da vidia Pepi K. kak igrae...
ne e slab igra4, i dano ne si propilee shansa!

Сря Окт 24, 2007 4:12 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
mito00 написа:
Да знам, обаче имаше вариант да се оправи, сега вече и аз съм сигурен, защото се обадих тук таме, пропуска остатъка от мачове до края на полусезона! :)

това за Ради е ебати ужасната новина!Имаше много талант в това момче дано се възстанови и се върне бързо в големия футбол!

Изображение
www.zone1913.com

Сря Окт 24, 2007 7:54 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Кузмановски ще мъсти на Беласица

Македонският специалист бе треньор на "комитите" близо една година
В събота Славия гостува на Беласица, като срещата е по-специална за треньора на "белите" Стевица Кузмановски. Македонският специалист води близо година петричани, а сега е начело на най-стария столичен клуб.

Интересното бе, че дебютът му като наставник на "комитите" бе точно срещу Славия. На 15.10.2005 г. "белите" загубиха с 0:2 на ст. "Цар Самуил", което бе повече от отличен старт за Кузмановски като треньор в новия му тим. Начело на Беласица Стевица записа още два двубоя срещу настоящия си клуб, в които така и не спечели дори точка. Първо на 23 април миналата година "белите" победиха петричани на "Овча купел" с 1:0, а на старта на сезон 2006/07 славистите си тръгнаха с 3:1 от "Цар Самуил".

Като цяло представянето на Кузмановски срещу отборите от Югозападна България е успешно и той гази наред изправилите му се насреща. Начело на Беласица специалистът записа 7 сблъсъка срещу тимове от този регион, като загуби единствено от Вихрен (0:2). В останалите двубои "комитите" постигнаха 4 победи и 2 равенства. Но откакто пое Славия, Кузмановски още не е записвал победа над отбор от Югозапада.

Първо "белите" паднаха с 0:1 от "Марек" в Дупница, а след това стигнаха само до 1:1 срещу Вихрен в Сандански. В събота на Кузмановски предстои третата му визита в този регион, вече като треньор на Славия.

И нищо чудно именно срещу Бела Стевица да счупи каръка и най-после и с "белите" да запише успех. Наставникът е длъжен да си отмъсти на петричани, които преди време го изритаха от тима. А и погледнато реално в състава на Славия има много по-качествени играчи в сравнение с тези на Беласица.

Като треньор на петричани Кузмановски постигна доста добри резултати и е учудващо защо е недолюбван на "Цар Самуил". Специалистът направи 2:2 с ЦСКА на "Армията", победи с 1:0 Локо (Сф) в "Надежда", надделя с 2:1 над "Левски", въпреки че срещата от последния кръг тогава бе без значение.

След що-годе доброто представяне на Славия от началото на сезона Стевица спечели доверието на "белите" фенове. В момента отборът е само на 4 точки от третото място, което гарантира участие в турнира за купата на УЕФА. Преди дни и лидерът на тима Здравко Лазаров сподели, че той и съотборниците му ще се борят за призово място, но е интересно как ще стане това, след като Славия не умее да побеждава като гост. Последният успех навън датира от месец май - 2:1 срещу Родопа.

В началото на сезона се забеляза нещо интересно на "Овча купел". До 5-ия кръг славистите вкараха 9 гола, като техни автори бяха все чужденци. Напоследък обаче традицията се наруши и автори на последните 3 точни изстрела станаха само родни кадри.

Младоците Димитър Воденичаров и Орлин Орлинов подсказаха потенциала си и показаха, че не само бразилците Ортега и Елтон могат да наказват съперниците. Завърналият се Здравко Лазаров пък за много кратък период се утвърди като лидер. Електричката донесе трите точки срещу Литекс (1:0) и за в бъдеще се очаква да продължи да радва "белите" фенове.

Пет Окт 26, 2007 6:17 am
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
KOLKO 4OVEKA 6E SME UTRE V SELO PETRI4 :?:

Пет Окт 26, 2007 9:56 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Абе със сигурност сме 3-ма от "долната агитка" хахаха :lol: :lol: :lol:

Пет Окт 26, 2007 10:16 pm
Профил ICQ
Пристрастен
Аватар

Мнение 
to6e netaka bratko ako az nemisla 4e 6e sme po malko ot 30 4oveka :!:
ako sme jalko za nas kato fenove :!: samo nie 6e sme 1 kola :wink: 6e gi natiskame maketata ae leka :lol:

Пет Окт 26, 2007 10:35 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
SMURT ZA KEFALITE_!_

Пет Окт 26, 2007 10:40 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Само Славия САМО СЛАВИЯ САМО САМО САМО СЛАВИЯ ШАЛАЛАЛАЛАЛАЛАЛАЛЛАЛА ЛАЛАЛАЛЛАЛАА ШАЛАЛАЛЛАЛАЛАЛАЛАЛЛАЛАЛА ЛАЛАЛАЛЛАА ЛАЛАЛАЛЛАЛАЛАЛАА САМО СЛАВИЯ САМОС ЛАВИЯ САМО САМО САМО СЛАВИЯ:)))ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКО МИТКОВЦИ, ДИМИТРОВЦИ НА ПАТЕРИЦА ДА СТЕ ЖИВО0 И ЗДРАВИ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА УСПЕХИ В ЕВРОПА...ДАНО ДА СЕ СЪБУДЯ УТРЕ ЗА МАЧА С БЕЛАСИЦА!!нАЗДРАЕВ ПИЧОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И КУТР ЗА ЛЕФСКИ АЛЕ АЛЕ АЕЛ!1

Изображение
www.zone1913.com

Съб Окт 27, 2007 1:30 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Стевица Кузмановски:
Славия още не е дорасла за Европа
Обичам да давам шанс на младите, твърди треньорът на белите
Сръбският специалист отново се завръща на стадион "Цар Самуил"

- След победата над Литекс в предишния кръг много хора изразиха мнение, че Славия разполага с отбор за евротурнирите. Как смятате вие?
- Това наистина беше хубава победа за нас, но един мач не може да бъде показателен. С един мач няма как да се класираме. Ако беше така, досега да сме 7-8 пъти в Европа. Все пак мисля, че отборът все още не е готов за това. Потенциал има, играчи има, играем добър футбол и ще се стараем да продължим по този начин. Чак напролет мога да дам отговор на този въпрос.
- Какви цели ви е поставило ръководството на клуба и специално Венцеслав Стефанов?
- Да играем футбол. Само това. Да играем добър футбол и да даваме шанс на млади играчи. Засега всичко върви по план. Вярно, липсват ни поне още 7-8 точки. С оглед на играта, която показваме, нямахме късмет да спечелим доста срещи. Нямахме шанс и достатъчно концентрация в завършващата фаза. Създаваме много голови положения, но не можем да ги реализираме. Искаме да привлечем публиката на стадиона.
- Какви са вашите лични амбиции?
- Моите амбиции винаги са били за по-добро класиране и естествено едно професионално отношение към работата ми. Трябва винаги да се работи много и да се стараем към по-добро представяне. Иска ми се да бъдем в тройката на първенството.
- Славия играе силно като домакин, но в гостуванията не се представяте по същият начин. На какво се дължи това?
- Преди няколко дни видях една статистика, в която се вижда, че Славия е на първо място по изработване на 100-процентови положения. Това значи, че има игра, съзадават се положения, но в завършващия удар липсват концентрация и спокойствие. Така беше и срещу Локо (Пд), и срещу "Марек", и срещу Вихрен. В тези срещи имахме много голови положения, но нямахме късмет. С влючването на Здравко Лазаров доста проблеми бяха решени. Надявам се оттук нататък да прекъснем с пропуските и да вървим напред. Време е да печелим и гостуванията си.
- Предстои ви мач с Беласица в Петрич. Ще бъде ли той по-специален за вас?
- Не, нищо по-специално. Мач като мач. Приятно ще ми бъде, защото все пак съм бил треньор на Беласица и имам много хубави спомени оттам. Не трябва да очакваме нещо специално. Готвим се за труден мач и ще се опитаме да вземем трите точки.
- Къде според вас са силните страни на противника?
- Въпреки че Беласица е в средата на класирането, отборът им е много силен. В последните срещи играят стабилно. Видяхте колко положения създадоха срещу Локомотив (Сф). Все пак мисля, че най-силното им предимство е колективът. Винаги е трудно да се играе с тях. Лошият терен също е предимство за тях. Стойностен отбор са.
- Заговори се, че сте напуснали Беласица заради опит за саморазправа срещу вас?
- Не, няма такова нещо. Това е било в миналото и не искам да се връщам назад. Гледам само напред, това е единственото, което ме интересува.
- По време на престоя ви в Петрич бяхте изградили сериозен отбор, от който се опариха дори лидерите в първенството. Каква е тайната на успеха?
- Работа и само работа. Всеки треньор иска да има качествени състезатели, за да осъществи идеите си. По мое време имаше добри играчи и всеки си вършеше работата, както знае. На това се дължат успехите.
- С кои от бившите си играчи от Беласица бихте искали отново да работите?
- В момента имам добри футболисти в Славия. В Петрич е същото. Един Дубала обаче е интересен за всеки треньор. Той е непредвидим нападател, винаги е интересен.
- Един от бившите ви футболисти - Маркиньос, премина в ЦСКА. Мислите ли, че има още какво да показва на "Българска армия"?
- Маркиньос е един изграден футболист, но според мен не играе на поста, който е за него. В ЦСКА го използват като опорен полузащитник, а мястото му е близо до противниковото наказателно поле. Той е от този тип играчи, които трябва да играят по-често с топката и да разпределят играта. Трябва да бъде около нападателите. В Петрич просто играеше на правилната за него позиция и затова се представяше по-добре.
- Има ли разлика между Славия и Беласица?
- Нормално е в Славия условията за работа да бъдат по-добри. Разликата е огромна - в организацията на клуба, в условията. Клубът се ръководи от хора, които разбират от футбол и затова съм спокоен. Всички условия за работа са ми предоставени. Мисля, че работата с юношите е на професионално ниво. Така че като цяло разликата между Славия и Беласица е огромна.
- Включването на Здравко Лазаров в състава вдигна нивото на Славия...
- Няма какво да говоря за него. За два мача показа достатъчно какво може и кой е Здравко Лазаров. Разбира се, първо като човек, след това като футболист и като професионалист. Той помага много на младите играчи в клуба. Йордан Петков, Илия Илиев, Саша Симонович също. Те са футболисти, които могат да помогнат много на младите играчи.
- Казахте млади играчи, наложихте Кавдански в състава. Доволен ли сте от представянето му и ще продължите ли да разчитате на юношите на клуба?
- Аз съм треньор, който обича да разполага с качествени футболисти, независимо на колко години са. Обичам да давам шанс на млади играчи. Мисля, че сегашните са много перспективни. Те са бъдещето на Славия и на българския футбол. В този смисъл Кавдански, Николай Петров, Орлин Орлинов, Дюлгеров, Ортега. Това са все млади играчи на по 22 години, които имат голямо бъдеще. Всички те заслужават шанс за изява. Досега Кавдански се представя много добре и се надявам да продължи по същия начин. Трябва още много да учи и да се развива. Има талант, но трябва много работа.
- С победата над Литекс вдигнахте много летвата. Има ли Славия сили да бие "Левски" в 15-ия кръг на Овча купел?
- Ние винаги играем за победа. За жалост не успяхме да вземем нещо от мача с ЦСКА, въпреки че заслужавахме поне равенство. Ще се постараем да вземем всички срещи до края на полусезона и разбира се, да победим "Левски". Смятам, че Славия има сили и потенциал да го направи. Трябва само да играем дисциплинирано и с много желание за победа. Няма значение срещу кой играем.
- Къде виждате Славия в края на сезона?
- Има още много време. Ще разберем къде сме след края на първия полусезон. През зимата ще търсим играчи, за да вдигнем нивото на отбора. Мисля, че с общи усилия ще бъдем на една добра позиция в края на сезона

Съб Окт 27, 2007 9:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща