нЕма да им стЪпнем...кой, защо, кога?
Автор |
Съобщение |
white_man
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Сеп 04, 2003 12:16 pm Мнения: 1395 Местоположение: SILISTRA
|
 Re: нЕма да им стЪпнем...кой, защо, кога?
Браво,Божо !
_________________ От Силистра до София има една философия! Всеки трябва да я знае ! "САМО СЛАВИЯ" ! Това е !
САМО СЛАВИЯ ! Въпреки всичко и въпреки всеки !
|
Вто Окт 23, 2012 6:52 am |
|
 |
atm
Орден "Стара Славия"
|
white_man написа: Браво,Божо ! 
|
Вто Окт 23, 2012 11:38 am |
|
 |
white_man
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Сеп 04, 2003 12:16 pm Мнения: 1395 Местоположение: SILISTRA
|
atm написа: white_man написа: Браво,Божо !  Съгласен съм с мнението му...какво...  ...?
_________________ От Силистра до София има една философия! Всеки трябва да я знае ! "САМО СЛАВИЯ" ! Това е !
САМО СЛАВИЯ ! Въпреки всичко и въпреки всеки !
|
Вто Окт 23, 2012 12:11 pm |
|
 |
White Hart Lane
Орден "Стара Славия"
|
Божо написа: Първо - никой от ходещите на стадиона не държи сметка на неходещите, това си е право на избор. За всички е ясно, че има праг на мазохизма, и че на повечето хора този праг е достигнат отдавна. Няма място за сърдене и цупене по този въпрос.
Второ - от онзи злополучен мач с Литекс през 1998, игран пред 18 000 души, след който всички решиха, че няма да идват повече, минаха почти 15 години. През всичкото това време, десетките или стотици хиляди слависти не идват на стадиона, бойкотират, това е неоспорим факт. Ако има хора, които искат да имат нещо общо с отбора, но не идват, защото "еди какво си, когато еди какво си, тогава ще дойда..." и на тези хора за 15 години не им е влязо в пипето, че така няма да стане, толкова по-жалко за тях. Ето, не става с неходене, господа, положението става все по-зле и по-зле и това, че вие смятате, че показвайки позицията си, не идвайки на стадиона, с нещо ще помогне на Славия вече 15 години се доказва като откровенна заблуда. Тук изобщо не включвам в темата огромният списък от мачове, завършили негативно, в които известен натиск от пълни трибуни би решил спора в наша полза.
Трето - в последните години имаше редица протести, които останаха като глас в пустиня. Защо цитираните по-горе "славист до славист" не се включиха, поне веднъж? Защо, след като не им се ходи на мач, но претендират, че се интересуват от отбора, не хванат да направят един плакат, да дойдат преди мача, да го подържат 5 минути или да го закачат някъде пред стадиона и да си заминат?
Четвърто - тези момчета и момичета, които подкрепят всеотдайно любимия си отбор, и които денонощно живеят с проблемите му, защото за тях Славия е най-важното нещо на света, заслужават повече уважение. Заслужават и подкрепа за всяко свое действие, защото те живеят за тази идея и правят всичко, което им е по-силите, за да помагат отборът им да има по-добър вид.
Пето и последно - по света има хиляди отбори, които никога не са били шампиони, никога не са се борили за купи, никога не са играли в турнири, редящи загуба след загуба, чиите стадиони са пълни, защото на привържениците им пука за тях. Когато отида на мач на Славия, не отивам нито за победите, нито за купите, нито за титлите, нито за турнирите. Отивам, защото играе моят любим отбор. Това е всичко, което има значение.
САМО СЛАВИЯ!!! Много добре казано.Браво Божо 
|
Вто Окт 23, 2012 1:01 pm |
|
 |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
Не виждам как след един мач всички могат да се откажат. Разочарованието на хората е свързано с методична и последователна политика на ръководството ни.
Иначе мнението на Божо е страхотно. Само дето някак си в нашата си действителност всичко се размива и не може да бъде сравнявано със заобикалящия ни свят. Поне аз така го чувствам. Гледам Англия и им се възхищавам. Наистина отбори, които никога дори не са играли на най-високо равнище се радват на подкрепа. За английският фен мачовете са радост, чакан момент, играе се по празниците защото да отидеш на мач се счита за страхотно прекарване на свободното време.
Тук е различно. Бяха времена когато бях по-малък и много се ядосвах и палех. Чудех се защо батковците футболисти са паднали и т.н и т.н. Пораснах и видях действителността. Сега отношението им ме обижда. Няма как да се почувствам фен като тези в Англия при положение, че получавам неуважение и нихилизъм. Гелосаните чалгарчета не дават 5ст за нас, за отбора, за играта. Взимат си парите и по цели нощи не спират да пият и да пушат. Накрая излиза, че мъж на възраст, с работа, семейство и т.н. ходи да си дава нервите и парите за малки лигльовци, които не го заслужават. Поне да тренираха правилно, поне да спазваха режим, поне да се опитваха да бъдат футболисти. а те не го правят...и остава една празнина, едно неприятно чувство, че аз съм балъка, който си трови организма заради хора като Венцислав Стефанов и Мартин Кушев. Не ме разбирайте погрешно, не искам да защитавам рефрена "нема да им стъпнем". И аз искам пълен стадион, и аз искам публика като на "Ботев" и аз искам да вървим в правилната посока. Тогава може би ще се почувствам истински фен. Сега се чувствам малко като бездомното куче, което всеки (футболисти, треньори, ръководство) го подритва, а то нали е добро същество, любвеобилно...продължава да им се радва. Е да ама и ние имаме достойнство и идва момент, в който си казваш КРАЙ, от къде на къде тъпаци с 6ти-8ми клас ще си въртят живота, а аз ще им се нервирам.
Чакам с нетърпение момента, в който ще можем да се почувстваме като английски фенове, като истински фенове...а не като излишните в цялото уравнение, за които никой няма да пита, дори няма да забележи, че ни няма.
|
Вто Окт 23, 2012 1:45 pm |
|
 |
iori
Луд за връзване
|
makaveli написа: Не виждам как след един мач всички могат да се откажат. Разочарованието на хората е свързано с методична и последователна политика на ръководството ни.
Иначе мнението на Божо е страхотно. Само дето някак си в нашата си действителност всичко се размива и не може да бъде сравнявано със заобикалящия ни свят. Поне аз така го чувствам. Гледам Англия и им се възхищавам. Наистина отбори, които никога дори не са играли на най-високо равнище се радват на подкрепа. За английският фен мачовете са радост, чакан момент, играе се по празниците защото да отидеш на мач се счита за страхотно прекарване на свободното време.
Тук е различно. Бяха времена когато бях по-малък и много се ядосвах и палех. Чудех се защо батковците футболисти са паднали и т.н и т.н. Пораснах и видях действителността. Сега отношението им ме обижда. Няма как да се почувствам фен като тези в Англия при положение, че получавам неуважение и нихилизъм. Гелосаните чалгарчета не дават 5ст за нас, за отбора, за играта. Взимат си парите и по цели нощи не спират да пият и да пушат. Накрая излиза, че мъж на възраст, с работа, семейство и т.н. ходи да си дава нервите и парите за малки лигльовци, които не го заслужават. Поне да тренираха правилно, поне да спазваха режим, поне да се опитваха да бъдат футболисти. а те не го правят...и остава една празнина, едно неприятно чувство, че аз съм балъка, който си трови организма заради хора като Венцислав Стефанов и Мартин Кушев. Не ме разбирайте погрешно, не искам да защитавам рефрена "нема да им стъпнем". И аз искам пълен стадион, и аз искам публика като на "Ботев" и аз искам да вървим в правилната посока. Тогава може би ще се почувствам истински фен. Сега се чувствам малко като бездомното куче, което всеки (футболисти, треньори, ръководство) го подритва, а то нали е добро същество, любвеобилно...продължава да им се радва. Е да ама и ние имаме достойнство и идва момент, в който си казваш КРАЙ, от къде на къде тъпаци с 6ти-8ми клас ще си въртят живота, а аз ще им се нервирам.
Чакам с нетърпение момента, в който ще можем да се почувстваме като английски фенове, като истински фенове...а не като излишните в цялото уравнение, за които никой няма да пита, дори няма да забележи, че ни няма. +1913
|
Вто Окт 23, 2012 3:24 pm |
|
 |
staev10
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 6:42 pm Мнения: 568 Местоположение: София
|
Проблемът вече не е само слабите резултати, а безобразно слабата продукция на белите "футболисти"...
Нивото на българския футбол падна толкова, че вече нищо не ни представлява интерес, а при първата искрица за нещо по-смислено на терена води веднага до прилив на публика, така че за мен нивото на Славия ще се вдига успоредно с това на А група и при положение, че в момента сме на 1238мо място в световната ранглиста като първенство и нашите първенци падат от всичко освен от отбори от Люксембург и Малта, не можем да очакваме и интерес, ентусиазъм и каквото и да било. Единственото, което може да свърже един нормално мислещ човек с български отбор е любовта му към него. В западните страни има голове, задни ножици, удари от 30-40 метра в рамката на вратата, ние от 2 години 70-80% от головете си ги вкарваме след статични положения, динамиката се е закотвила на кота 0. На някой прави ли му впечатление, че Кушев налага игра с крила, а ние нямаме гол след атака и центриране от фланга. Нападението ни куца здраво. Всичките ни вкарани голове са срещу Локо СФ, Монтана(Д), Беоре(Д) и Гоце Делчев(Г). От другите мачове имаме 11:0 голова разлика - Литекс,ЦСКА,"Ботев",Локо Пд, Черно море. Аз идвам когато мога и не мога да се повлияя от резултати и игра, но имам силно желание да видя един път да играем поне така както бяхме в добрия период при Оларевич и да надграждаме, но селекцията ни е пълен резил и това много пречи. Сега уж имаме горе-долу състав за 5то място, но контузиите ще ни изядат класиране по-напред.
|
Вто Окт 23, 2012 3:26 pm |
|
 |
koko_sl
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Сеп 04, 2003 9:42 pm Мнения: 316 Местоположение: SOFIA
|
Искам да направя някои корекции и уточнения. 1.Слависти има достатъчно за да пълнят нашия и други стадиони у нас. 2.При нас преобладават хора принадлежащи на интителигенцията,науката,културата и изкуството,за разлика от Ботевци например,където болшинството са занаятчии,шофьори,работници и др./в добрия смисъл/ и затова пълнеха стадиона и като бяха във В дивизия въпреки,че имат 2 титли и 2 купи и последните 10-15 години изкараха доста сезони извън елита. Т.е. нашия електорат трудно се лъже. 3.Последната ни титла не зарадва, кой знае колко болшинството слависти по разбираеми причини. Нещо повече тя се оказа пирова и от тогава започна нашето падение. 4.Българския футбол е един голям фалш и мача ни с Ловеч през 1998 охлади и прогони за последно повярвалите Слависти. Темата е много дълга. Но ако нещата станат по истински по БГ терените, тогава на ст. Славия ще идват значително повече слависти. Така ще разберем, кога БГ футбол тръгва по правилния път. Дай боже да го доживеем.
_________________ La Vecchia Scuola!!!
|
Вто Окт 23, 2012 8:03 pm |
|
 |
zissko
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 10:41 am Мнения: 1280 Местоположение: СОФИЯ
|
_________________ славист,лош човек няма!
|
Вто Окт 23, 2012 8:36 pm |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
Сетих се за оня мач, паднахме 1:2, аз тогава вече бях отписал сезона и загубата не ме изненада. Не знаех, че е имало толкова хора на стадиона. По-слаб състав никога не сме имали! От този период помня само Чили, Мъри (говедо, пред пенсия) и Владо Колев (играч средна класа) в нападение, М. Уруков (пред пенсия) и Пепи Цветанов в защита, Боби (пред пенсия) на вратата, имаше и няколко сърби и разни лекета. Есента няколко важни за нас играчи напуснаха. Незнам какво са очаквали тия 13-18 000 човека??? Много по-добре бяхме есента на същата година, но с Латекса завършихме наравно като домакини 1:1. Тогава ако бяхме събрали Чили, Шами и Тошко щяхме да станем шампиони. Тогава много слависти наистина се отчаяхме и не заради слаба игра, а именно защото не сглобихме оптималния състав! Бяхме събрали всичките си звезди без Тодор Праматаров, който тогава беше един от голмайсторите на "А" група с отбора на Шумен.
Вто Окт 23, 2012 10:43 pm |
|
 |
|