Автор |
Съобщение |
pesho_1913
Току що регистриран
|
 Re: "Берое" - "Славия"
Доста тежък мач се очертава. Беройци ще се борят със зъби и нокти да си осигурят спасението, докато ние, предполагам, ще се хвърлим за четвърти пореден мач без загуба. Всичко може да се случи, дано е в наша полза.
|
Пон Мар 25, 2013 9:24 pm |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
За всички, които иската тази събота да посетят мача с Берое, се организира екскурзия на цена от 10 лв. ! Сборният пункт е от 13:00 ч. пред стадиона !
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
Последна промяна Whitey на Чет Мар 28, 2013 6:26 pm, променена общо 1 път
|
Вто Мар 26, 2013 9:03 am |
|
 |
katsumoto
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Яну 11, 2010 12:06 pm Мнения: 422 Местоположение: Sofia
|
Вече са ясни голяма част от дните и часовете на срещите до 28-ия кръг на "А" група, които ще бъдат предавани по различните телевизии. От публикуваната програмата става ясно, че в определени кръгове цели 5 срещи ще намерят място в родния ефир - четири по ТВ 7 и Нюз 7, и една по БНТ .
Ето програма за мачовете, които ще се излъчат пряко по TV7 и NEWS7. По един мач на кръг ще излъчи и БНТ, но часовете на техните срещи все още не са обявени.
Берое - Славия, (събота, 30 март), 18:00, NEWS7
_________________ 8 пъти шампион на България: 1926, 1928, 1930, 1936, 1939, 1941, 1943 и 1996 г.
|
Сря Мар 27, 2013 9:03 am |
|
 |
zissko
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 10:41 am Мнения: 1280 Местоположение: СОФИЯ
|
Бареков пичока ще излъчи всички мачове на "Ботев" до края 
_________________ славист,лош човек няма!
|
Сря Мар 27, 2013 11:03 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
Вчера четох един интересен материал, в който се описва как петима бивши беройци карат ренесанс при нас - Ливраменто, Сандански, Желев, Пепи Димитров и Галин Иванов. Всички имат доста по-добра статистика със "Славия" отколкото в "Берое".
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Чет Мар 28, 2013 8:57 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Старши-треньорът на Славия Велислав Вуцов даде традиционната си пресконференция преди поредния шампионатен двубой на „белите" от „А" група. Тази събора столичани гостуват на Берое в Стара Загора, като срещата е от 18:00 часа. „Почти всички играчи са на линия, всички болни са излекувани. Остана единствено Стефано Кунчев, който направи сериозна операция. Трудно Стефано според моите виждания ще се върне преди края на сезона. Ако е готов преди края на сезона, ще сме доволни. „В тази връзка привлякохме Иво Иванов, който от седмица работи с нас. Готов е, картотекиран е. Той беше спрял, но е опитен човек, който има качества и когато и да се наложи знам, че ще е полезен", вярва Вуцов. „Предпочетохме да вземем един по-опитен вратар, отколкото да вземем млад, който в някоя ситуация, ако се наложи да помага да е притеснен. Опитът си е опит. Надяваме се Гошо Петков да е абсолютно готов и се надявам, че вратарската криза е напълно забравена и заличена", завърши наставникът на „белите"
|
Чет Мар 28, 2013 2:52 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 5:02 pm Мнения: 1171 Местоположение: у дОма
|
Цената с автобус до Стара Загора е 10 лв. на човек. Пред стадиона 13 часа.
_________________ 100
|
Чет Мар 28, 2013 5:39 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
|
Пет Мар 29, 2013 10:44 am |
|
 |
atm
Орден "Стара Славия"
|
Футболистите са много ограничени хора! Щом си мислят, че нещо се променя за една седмицаздрава работа. Това само у нас го има. Надявам се след недоразумението Гонзьо и другото недоразумение "интелекта Хубчев" да го последва загуба от нас.
|
Пет Мар 29, 2013 11:33 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Ливраменто: Хубчев ме отказа от Берое, Славия ме прави щастлив
Не останах в Бенфика заради клауза от 80 000 евро, разкрива португалецът
Антонио Фернандо Ливраменто ще се изправи утре с фланелката на Славия срещу Берое – отборът, който го доведе в България. Португалецът имаше проблеми в Стара Загора, но започна много силно сезона си при „белите“. Той говори за читателите на „Меридиан Мач“, разкривайки интересни подробности около досегашната си кариера.
- Антонио, как се чувстваш в Славия? - Много добре. Щастлив съм тук. В клуба ми имат доверие и се отнасят добре с мен. Това е важно за всеки футболист, особено ако е чужденец. Мисля, че това доверие ми помага да показвам най-доброто на терена.
- Би ли направил сравнение между бившия ти отбор Берое и Славия? - Славия е клуб с голямо име, история и традиции. Преди да дойда в България,
от българските отбори познавах само "Левски", ЦСКА и Славия
Тогава не бях чувал Берое. В Стара Загора обаче имах много хубави моменти и не съжалявам, че минах оттам. Отборът има много фенове, градът обича футбола, всичко беше наред.
- Защо тогава си тръгна от Берое? - Нека кажем така – с треньора имахме различни идеи за футбола, които нямаше как да се срещнат. Той имаше някаква визия за играта, в която аз въобще не се припознавах, нямаше как да си намеря място. Ясно е, че при това положение нямаше как да продължим да работим заедно.
- Имаш предвид Петър Хубчев? - Да, точно така. Не приемам разбиранията на Хубчев за футбола, не ми харесват.
- Какво по-точно имаш предвид? - Ами, той държи само на защитата и на играта на контраатаки. Това е единственото, което го интересува. При него няма как нито един отбор да играе атакуващо или атрактивно.
- Каква е разликата между него и Илиан Илиев? - Всъщност, между тях няма почти нищо общо. Илиан обича играта, държи отборът му да владее топката, да си подава. Това е невъзможно при Хубчев. Както казах, той развива само защитата.
- Петър Хубчев ли е причината да не си в момента в Берое? - Да, точно така е. Но това за мен е приключена тема.
- В Славия срещащ ли подобни проблеми? - Не, в Славия всичко е наред. Много добре се разбирам с треньора Вили Вуцов. Той постоянно говори с мен, грижи са да съм добре. Всъщност, той говори много с всички (смее се).
Вуцов е човек с голямо сърце
Доволен съм, че работя с него.
- На коя позиция на терена се чувстваш най-добре? - Честно казано, няма значение. Мога да играя на всяка позиция в средата на терена. Играл съм в толкова отбори и съм сменил толкова позиции, че вече не е проблем да бъде полезен дори на постове, на които съм бил използван по-рядко.
- Вече си повече от година в България. Би ли сравнил нашия футбол с този, който се играе в Португалия? - Да, между двете първенства има доста прилики. Общото е това, че и в Португалия, и в България има 2-3 големи отбора, които се открояват над другите.
Останалите се борят да не изпаднат с променлив успех
Разликата е в това, че големите клубове в Португалия са доста по-напред в развитието си. Имат по-големи традиции, разполагат с много пари. Заради това португалците имат по-големи успехи в Европа.
- Ти си започнал кариерата си в Бенфика. Защо не успя да се наложил в гранда от Лисабон? - Тогава бях много млад. Проблемът ми дойде от това, че когато аз бях в Бенфика, се смени президентът на клуба, с което се смени и цялата политика. В договора ми имаше клауза, че ако Бенфика ме хареса, трябва да плати 80 000 евро, за да получи правата ми. Новият президент реши, че съм много млад и тази инвестиция не е оправдана. Така че се разделихме и аз тръгнах по своя път.
- Мачът между Берое и Славия по-специален ли за теб, тъй като си играл и в двата отбора? - Не бих казал, че самият мач е по-специален. По-емоционален е, защото ще се върна в Стара Загора, където започна авантюрата ми в България. Няма да забравя, че в Берое ме посрещнаха много топло, отнасяха се добре с мен, феновете ме обичаха. Дължа им голяма благодарност. Това обаче не означава, че на терена няма да се напрягам за Славия (смее се).
- Каква е прогнозата ти за крайния изход на мача? - Знам, че Славия ще играе за трите точки, както го прави във всеки мач, откакто съм тук. Предполагам, че и Берое ще се хвърли за победа за по-голямо спокойствие до края на сезона. Това е добро обещание за мача.
- В Берое успя да вкараш само един гол за няколко месеца, докато в Славия вече имаш три попадения за четири мача. Как си обясняваш тази променя? - Точно когато се адаптирах и започнах да навлизам във форма в Берое, се контузих. Това ми попречи много. След това тъкмо се оправих и отново набрах скорост и дойдоха проблемите с треньора Хубчев. Явно нямах късмет. В Славия всичко засега ми се получава добре.
- Пред португалския сайт „Маишфутбол“ се хвалиш, че си имал възможност да говориш лично с Христо Стоичков. Защо? - Защото любимият ми отбор е Барселона, а Стоичков беше лидер на онзи голям отбор с треньор Йохан Кройф. С него се видяхме случайно, докато вечеряхме със Здравко Лазаров в един ресторант.
Стоичков дойде на нашата маса
и разменихме по няколко приказки. Нищо специално, но за мен това бе голям момент.
- Срещал ли си вече Литекс на Стоичков на терена? - Да, но нямам много добри спомени. През миналата пролет завършихме 1:1 в един от първите ми мачове в България, но двама от нашия отбор (б. а. - Берое) бяха изгонени с червени картони. Помня, че бе нервен мач с много напрежение.
- Възможно ли е да завършиш кариерата си в България или ще се върнеш в Португалия? - Още нямам идея какво ще се случи. Засега ще си изпълня договора със Славия. Проблемът ще дойде от това, че следващата година семейството ми трябва да се върне в Португалия, защото децата ми тръгват на училище. Това означава, че ще остана сам тук и ще ми бъде трудно. Ще видим.
|
Пет Мар 29, 2013 4:53 pm |
|
 |
|