Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 14, 2025 5:26 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
 "Лудогорец" - "Славия" 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Re: "Лудогорец" - "Славия"
White Hart Lane написа:
Eй разберете и тоя Манзоро да разбере , че ЗВЕЗДА ще бъде единствено и само в СЛАВИЯ от тук на татък няма да може и в игра да влезне , но пари ще печели което за него е най важно .

Прав си до известна степен, ама примерно Дудето е за DHL и обратно в Африка.

Пет Авг 28, 2015 10:59 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Изключително много съм доволен от резултата 8) От играта - не толкова, пак извадихме доста късмет, греди за Лудогорец, положението на Препелица накрая, но това е футболът :D Ето затова взехме Карачанаков - за да вкарва от такива ситуации, сигурен съм, че няма да му е последният гол за нас от пряк свободен. Много съм доволен от него, Живко и от юношите ни. Не съм доволен от Пиргов, който от началото на сезона е слаб и прави много грешки, както и от черните перли - Мбарга и Дуде. Липсваше ни много Манзоро, каквото и да говорим си е класа за А група :wink: Дано си остане при нас и не го продадем, иначе се вижда, че в средата на терена си куцаме сериозно.

Постижението ни дотук е огромно - не толкова като класа, колкото като себераздаване, хъс и мотивация. Както и чисто като точки. Да припомним фактите: двама твърди титуляри (Фонсека и Касай) - под наем в Казахстан. Трети (Ради) - с тежка контузия. 0 лева за селекция. Ограничен бюджет за заплати. Играем почти всеки мач с поне 2-3 юноши титуляри (и Марио си го броя).Играем на практика без резервен нападател. Най-младият състав сме в А група - ако изключим май Литекс. Много, много браво на всички в отбора !!! 8) Без излишно филмиране (знаем защо), но и има от какво да сме горди и щастливи. Мисля, че спокойно можем да изклатим "Левски" за 4-ти пореден път (жалко че Диего ще го няма).

САМО СЛАВИЯ !!!

Пет Авг 28, 2015 11:26 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

нямах възможност да гледам мача и не мога да коментирам играта, но резултата е супер.
Броя на точките до тук също е страхотен, при положение, че очаквах много, много трагичен сезон..не ми се мисли колко добре щеше да бъде ако и Фонсека и Касай бяха тук и на фона на състоянието на другите отбори.
Очевидно Иван Колев ги мотивира много играчите, не излизат със свалени гащи срещу силните отбори..дано по-дълго продължат да играя с такова желание

Съб Авг 29, 2015 7:43 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

И все пак трябва да се каже че създавме твърде малко опасни положения /и не само вчера/.Особено без Манзоро.Отборът ни е добре подреден но трудно създава положения и още по трудно вкарва голове.Вчера Ивайло Димитров беше изолиран в дълги периоди от мача и се се усещаше липсата на острота в атака.Трябва да се работи по този пункт.Разбира се с Манзоро и Ради Василев отборът щеше да изглежда по друг начин в нападение но това са реалностите.

Съб Авг 29, 2015 9:22 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Бяла приказка

7 кръга, 12 точки, едва 2 допуснати гола и място сред първите три тима в класирането. Такива са цифрите за Славия от началото на сезона и напълно заслужено те определят отбора като изненадата на сезона дотук. Какво обаче се крие зад тях?

Малцина са били тези, които са очаквали толкова силно представяне на „белите“ в първенството. И трябва да призная, че не бях сред тях. Причините бяха достатъчно и вече са добре известни – тимът бе напуснат от няколко основни играчи, голмайсторът от изминалия шампионат Радослав Василев получи тежка контузия, бе направена селекция в движение със сведени до минимум финансови средства, а бюджетът на клуба бе силно ограничен.

Всичко това обаче остава на заден план към днешна дата и бе изместено от колективът. Именно той е в основата на впечатляващото представяне на Славия, а безспорната заслуга да бъде изграден, има Иван Колев. Старши треньорът на тима направи немислимото и след години на „бяла“ летаргия, превърна отбора във фактор в „А“ група. По-важното – създаде манталитет на победители, а това донесе самочувствие и вяра, че всичко е възможно. А то наистина е. Особено след като си извоювал точка като гост на Лудогорец /отново/, не си позволил на Литекс и Берое да те победят /макар и да си имал късмет/, а още през миналия сезон си спечелил три пъти поред срещу "Левски".

Най-забележителен е начинът, по който се постигат тези резултати. Отличната физическа подготовка дава възможност на играчите да осъществяват преса и да бъдат свежи през всички 90 минути, тимът е отлично организиран, стои компактно на терена, футболистите играят без страх и демонстрират чудесна тактическа грамотност. Това, което най-вече липсва, е завършващото подаване и фантазията в атака, но ако Славия продължи развитието си в тази посока, изглежда много вероятно да виждаме и все повече попадения в противниковите врати.

А най-хубаво за българския футбол е, ако те бъдат донесени от юношите на тима, които продължават уверено да пробиват в първия състав. Водеща роля в него вече имат Янис Карабельов и Владимир Семерджиев, а Емил Стоев и Стефан Велков допълват карето от талантливи млади играчи, придаващи автентичен облик на Славия.

Феновете на отбора дълго време чакаха своята „бяла“ приказка. Началото й вече е факт. Сега остава и те дадат своя принос, да загърбят безразличието и да покажат своята подкрепа. Този отбор я заслужава.

Съб Авг 29, 2015 9:58 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Два гола сме допуснли, и двата на сметката на Пиргата.
Крачуна и Живко бяха железни срещу Литекс.

С този състав, направо си е чудо това 1-1, така че няма как да бъдем недоволни от едната точка. Безспорен успех !

Съб Авг 29, 2015 9:59 am
Профил WWW
Пристрастен

Карачанаков: Казах на съдията, че ми е дал дузпа, а не фаул

Огромно самочувствие демонстрира звездата на Славия Антон Карачанаков, който отбеляза гол от фаул за 1:1 срещу Лудогорец в Разград. Той се разписа от 22-23 метра в 87-ата минута и така донесе безценна точка за тима си, тъй като беше постигната срещу шампиона на България и то насред неговата крепост.

"Бях сигурен, че ще вкарам. Дори казах на съдията, че ми е дал дузпа, а не фаул", каза нападателят от Ново Делчево пред "Меридиан Мач".

Карачанаков е категоричен, че не би се върнал никога в руската втора дивизия, където игра миналия сезон, защото футболът е груб и се играе на изкуствени терени.

Нед Авг 30, 2015 7:18 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 27 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3