Достанич: Нямаме амбиции....
Автор |
Съобщение |
Tony Adams
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 10:02 pm Мнения: 1270 Местоположение: София
|
Аз лично не го харесвам Ратко. Но и по онзи начин, на всеки полусезон да има нов старши-треньор, не можеше да продължи. Виждам, че се старае и се опитва да помага на футболистите в мачовете. Но резултатите за момента, и най-вече играта, не впечатляват. Ще го изтърпим и него. Дано следващият избор на ВС е по-успешен.
|
Чет Ное 09, 2006 8:44 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Човека в прав текст си казва че нямаме тази година амбиции за нищо - нито за купата, нито в първенството. Което е по-лошо, догодина целта е да сме в петицата. Уж бил набелязал играчи и сме щели да купим няколко души през зимата. Ама не ще да каже кои, естествено. Харесвал Славия, защото можело да се работи на спокойствие, с други думи защото никoй не му поставя цели и може да живурка в средата на таблицата. На фона на слабите мачове и на жалкото ни класиране, как да му вярвам, че се работи в правилната посока и че скоро ще се борим за титлата? Не му вярвам нито на него, нито на дебелия бензинджия, въпреки че последният поне построи нещо. Ратко не се е отличил с абсолютно нищо, освен с тотална посредственост във всяко едно отношение. Безлични типове като него нямат място в отбор кaто нашия. Извода: Ратко вън!!! 
|
Чет Ное 09, 2006 9:06 pm |
|
 |
itso
Орден "Стара Славия"
|
Spored men Ratko hvurlia golemi tesli s tia "skauti". Nai-mnogo razni negovi srupski poznati da mu ptredlagat othvurleni otvsiakude drugade igra4i. 4e ne igraem e iasno, ako gi niama Kolev i Simonovi4 v momenta sme pulna skrub. Nai-mnogo me drazni oba4e kak otsega se zastrahova i celta ni e 5-6 miasto..(ne 4e e po-dobre da ni zabalamosva i da obestava titli, no po tozi na4in i futbolistite si ostavat sus srednia4esko mislene)
|
Чет Ное 09, 2006 10:28 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
Васко написа: Наистина ме интересува какво ви харесва в играта ни??? Харесва им това, че ще ставаме мавзолей: Цитат: Как оценявате качествата на Ангел Стойков? Защо никога не е направил мач, в който да покаже нещо футболно, а го налагат в Славия вече толкова поредни сезони. Не противоречи ли това на казаното от вас за шансовете и юношите? Ратко Достанич : Мисля, че Ангел Стойков е голям порфесионалист и върши много черна работа и е добре подготвен тактически. Дано има повече футболисти като него в Славия.
След това мнение всичко за амбициите издиша.
Иначе по темата ще кажа, че съм много радостен, че има и такива слависти, които все още изпитват радост от играта срещу колоси като Черноморец- Дражев и Хебър. Наистина се радвам. Но оценявам това като отрицателна тенденция - привържениците на Славия стават средняци като отбора си. Това не е хубаво. Хубчев имаше много по - калпава селекция, а постигна по - добри резултати от Д(ане)останич. Сега нямаме победа срещу първите 6 отбора.
Срам!
|
Пет Ное 10, 2006 12:32 am |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
А Достанич е "Мениджър на месеца"!
Каква глупост!
Мениджър срещу средняци и отбор от "Б" група. Защо не получи такова звание в първите кръгове срещу ""Левски"" и ЦСКА?
Аз да съм треньор, от отбор с -2 точки няма да загубя.
|
Пет Ное 10, 2006 10:37 am |
|
 |
Ray Of White
Администратор
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 11:29 pm Мнения: 444 Местоположение: София
|
Учудвам се, че никой не коментира това:
Цитат: Ратко Достанич: До три сезона сме претенденти за титлата 09.11.2006 Спорт НетИнфo
"Славия може да завърши без особени проблеми на пето или шесто място през настоящия сезон, а до 2-3 години ще се бори и за шампионската титла", уверен е треньорът на "белите" Ратко Достанич, който днес разказа за амбициите си, намеренията и политиката на Славия.
"Амбициите ни, както и тези на президента на клуба Венцеслав Стефанов, са свързани с изграждането на печеливша инфраструктура и участие в Европа. Но трябва да бъдем реалисти, защото в момента нямаме отбор за конкурентно участие в европейските турнири. Но щом съм тук, значи има високи цели", категоричен е Достанич.
Според него през зимата Славия трябва да привлече най-малко трима качествени играчи, за да повиши нивото си. Той има своите предпочитания в селекцията, но не пожела да ги разкрие.
Достанич оцени като грешка освобождаването на Кирил Джоров и Георги Владимиров и подчерта, че би ги задържал, ако по това време е бил в клуба. Славия обаче ще играе на предела на възможностите си и в първенството, и в турнира за купата на страната.
Все още не е ясно кои играчи ще бъдат освободени, тъй като в последните четири мача от полусезона, шанс ще бъде даден на всички. Не е ясно дали някой ще бъде продаден. Славия се раздели през последната година с Благой Георгиев, Чавдар Янков и Димитър Рангелов, а сега най-актуален за трансфер е капитанът Асен Караславов.
"Инфраструктурата в Славия трябва да бъде подобрена още малко, за да се доближи до големите европейски клубове. Има назначени скаути, които работят в София, България и в Европа, а един от тях е легендата Александър Шаламанов. Наше задължение е да върнем публиката на стадиона с добра игра, а и да подобрим комуникацията с играчите. Искаме футболисти с манталитет на победители, така работим и с нашите юноши. Но трябва да подчертая, че никой не може да разчита на титулярно място, само защото е юноша на клуба. Нашите юноши Мартин Стефанов и Воденичаров ще получават още шансове", продължи сръбският спец.
Достанич персонално похвали Ангел Стойков и Илиян Трифонов. Според него Стойков е голям професионалист, върши много черна работа, отлично е подготвен тактически и е пример за всички в Славия.
Достанич обърна внимание на юношеския национал Николай Петров, когото той определи като футболист с качества. "Работата на треньора е да го използва пълноценно и да му помогне да се развива. Като всеки млад човек и той е прекалено буен", сподели Достанич.
"Предния път напуснах Славия, защото получих оферта от Звезда, а това беше моята сбъдната мечта. Имах такава договорка с ръководството на клуба. При мене нещата са ясни: не бих работил в ЦСКА, след като съм работил в "Левски". Такова е положението и със Звезда и Партизан".
Според Достанич, "Левски" е най-добрият отбор в А група, а Ричард Еромоигбе най-добрият футболист. На въпрос кои са най-качествените играчи по постове, а също така и чужденците, които са му направили най-силно впечатление, сръбският специалист определи съответно Валентин Илиев (защитник), Ричард Еромоигбе (полузащитник) и Тодор Колев (нападател). Румънците от ЦСКА Флорентин Петре и Еуген Трика според него пък са най-качествените легионери.
Ратко Достанич се изказа малко резервирано за Христо Стоичков, като уточни, че го уважава като феноменален футболист, но е резервиран към способностите му на треньор. Първо Стоичков трябвало да завърши реномирана и елитна треньорска школа, а след това да мине и естествения път на всеки наставник.
Попитан как преценява участието на "Левски" в Шампионската лига, сръбският наставник на "белите" отговори: "Реално, с оглед на възможностите". Достанич обаче даде висока оценка на Станимир Стоилов, който имал пълна подкрепа в клуба си и успял да вземе най-доброто от всички негови треньори.
_________________ Стреми се да бъдеш, а не да изглеждаш.
|
Пет Ное 10, 2006 11:44 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
E то това е преразказ на лайвчата от вчера. Повечето неща от статията са отговори на наши въпроси в Спорт1, но е много яко напудрено.
Например точният отговор за борбата за титлата е по - оптимистичен:
Цитат: Трудно е един треньор да се ангажира с такъв срок, защото не зависи само от мен. Със сигурност до година и половина - най-много две, Славия ще може да се бори за титлата. И влиза в известно противоречие с това: Цитат: Нови тренировъчни терени,стабилен ли е финансово клуба и ако е така не трябва ли целите да са по високи? Ратко Достанич : Не трябва да бързаме, за нас е най-важна инфраструктурата и най-важното е да покажем най-доброто и постепенно да изградим сериозен клуб, който обръща внимание на собствената си школа. И най - вече с това: Цитат: Станислав: Каква е вашата цел да сте в челната петица в А група или да спечелите купата на България ? Ратко Достанич: : Нито едното, нито другото. Искаме най-бързо да сработим отбора и да имаме боеспособен състав за следващия сезон, когато ще се борим за място в петицата. Не искаме да бързаме, не искаме на всяка цена да привличаме футболисти. Ще направим селекцията по най-добре обмисления начин за следващия сезан. Важното е отборът да играе добре на първо време. Тук е суровият мат`риал.  Повечето добри думи за публиката и амбициите му бяха вадени с ченгел от устата. А това е абсолютен хит: Цитат: Ратко Достанич: : Наясно съм с историята на клуба. И един отбор може да се върне на правия път, след като има голяма и богата история. Със сигурност мога да заявя, че след моето идване Славия е най-истинския отбор в България!
Накратко, няма нищо ново - "имаме амбиции, но не съвсем", "Джоров беше страшен футболист, затова го пусках за по 2 минути", "почваме да правим трансфери, ама ще разчитаме на нашите кадри", "ще разчитаме на юношите, но няма да ги налагаме в отбора", "наясно съм с трансферната политика, но трябва да питате Стефанов дали продаваме Караславов", "не коментирам колеги - треньори, но Стоичков не става"...
|
Пет Ное 10, 2006 12:05 pm |
|
 |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
bodzhov_zv написа: Иначе по темата ще кажа, че съм много радостен, че има и такива слависти, които все още изпитват радост от играта срещу колоси като Черноморец- Дражев и Хебър. Наистина се радвам. Но оценявам това като отрицателна тенденция - привържениците на Славия стават средняци като отбора си. Това не е хубаво. Хубчев имаше много по - калпава селекция, а постигна по - добри резултати от Д(ане)останич.
Така, така....
1-во Хора разберете, че за да се разбере един треньор става или не , трябва поне 2 години да е начело на тоя обор. Едва тогава можем да правим по големи заключение- за половин или един сезон и Капело да дойде няма да има голяма полза ! Плюс това не виждам вече смисъл да менкаме треньорите като носни кърпички- така на дали нещо ще постигнем. В никакъв случай не защитавам Достанич, но айде дайте да го оставим да поработи като хората . А сравнението му с Хубчев мисля че не е много оправдано- защото пък тоя не беше ебтен никъв треньор !
2-ро Мислите ли че в света има фен, на който и да е отбор, който да не желае неговия тим да побеждава... и да е винаги сред първите- ми няма- и на нас ни се иска да е така ! Но не е лошо човек да е малко реалист от време на време. В този момент и с тези играчи- толкова си можем . И определенията за "привържениците на Славия стават средняци като отбора си" са малко не на място . А пък и има друга приказка " Каквито феновете - такъв и отбора" - защото ако имаше по 5000 на стадиона които подкрепят отбора си въпреки цялата помия която ни се изля на главите за последните 10 години, фактора фен на Славия щеше да има доста по голяма тежест !
А и с най голямото ми уважение към теб bodzhov_zv- мисля че като модератор на повечето секции в този форум не е много хубамо да слагаш определения за среднячество, дори и да го мислиш !

ВИНАГИ С ВАС !
|
Пет Ное 10, 2006 8:01 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Само на мен ли ми писна да чакаме я някой футболист да се докаже и развие таланта си, я някой треньор да се адаптира и да развие идеите си, или пък просто "отбора да се обиграе"? На Ратко нито му е първия престой в Славия това, нито е отскоро в България. Разбирам да има някакъв малък прогрес - ако не в класирането то поне в играта, ама ние не можем да бием нито един отбор от челната шестица и вече мачовете с Вихрен и Берое са дербита. Никoй не очаква чудеса като титли или дори класиране в тройката, обаче аз лично съм притеснен от това, че вместо да се подобряват, нещата се влошават и уж "се работи правилно", ама всяка година сме по-зле от предишната. В средата на таблицата сме в първенство, което тази година е може би най-слабото в историята. Не знам за вас, ама на мен почна да ми омръзва да търпя посредствеността и липсата на кaквито и да е амбиции. Единственото нещо в защита на Ратко е може би това, че над него има една лоена топка която вреди повече и от него и дори и да бяхме силни, пак щяхме да сме извън тройката.
|
Пет Ное 10, 2006 8:23 pm |
|
 |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Цитат: Наградиха Ратко Достанич като треньор на м. октомври
София. Треньорът на Славия Ратко Достанич бе определен за №1 на м. октомври в традиционната съвместна анкета на в. "Футбол" и Пресклуб "България". Достанич бе награден с традиционната статуетка на победител в анкетата. Той получи 11 от 20-те гласа на футболните треньори и специалисти, участвали в допитването, втори с 5 гласа е треньорът на Вихрен Гьоко Хаджиевски, 3-ма са подкрепили Станимир Стоилов ("Левски"), а 1 - наставника на Черно море Ясен Петров. "В нашия отбор не робуваме на звезди. За нас е важен колективът, Футболистите трябва да са с характер и да се подчиняват на установените правила и дисциплина", заяви Ратко Достанич по повод конфликта с футболиста Николай Петров. Той не отрече неговите качества като играч, но смята, че един професионален футболист трябва да играе поне 2 години на терена, за да ги докаже. "Не всички от футболистите играят според възможностите си срещу отбори като ЦСКА и "Левски". Аз искам винаги да побеждаваме и никога не съм им говорил да излизат за равен или да загубят. Това е въпрос на психика", допълни Достанич като реплика на изказването на "белия" нападател Тодор Колев, че срещу някои отбори те излизат предварително със "свалени гащи". Той никога не е мислил за оставка след слабите игри в началните кръгове на първенството, а се е старал да изведе тима от кризата. Достанич не визира конкретно за кое място ще се бори Славия в първенството, а ще иска от своите играчи да играят добре във всеки мач. Той благодари за наградата като отбеляза, че тя е признание за неговите футболисти, които са донесли успехите на отбора. "Когато загубим, тогава виновен е само треньорът", отбеляза сръбският специалист. В неделя "белите" ще премерят сили с отбора на Вихрен (Сандански) и това ще бъде своеобразен треньорски дуел и между най-добрите треньори на м. октомври.
Бре, брао Ратко!!!! 
Пет Ное 10, 2006 11:48 pm |
|
 |
|