Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Май 16, 2025 4:48 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 174 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща
 Зимна подготовка 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение Re: Зимна подготовка
Бертин с първи гол 8)

Сря Яну 30, 2013 3:04 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Хаитянинът Бертин вкара гол :mrgreen:

Сря Яну 30, 2013 3:05 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Грешка сте.Гола си е на Галин Иванов.

Сря Яну 30, 2013 3:14 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Като изключим Галиндо, чудя се останалите нови попълнения за какво са ни, че то и без тях си бяхме зле...

Сря Яну 30, 2013 3:38 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

От това, което видях не съм много доволен. Опитвахме се да пресираме здраво и да си подаваме топката, но не ни се получаваше особено. Все пак първото полувреме, където бяхме с горе-долу титулярния ни състав с малки изключения, не бяхме толкова зле. Контролирахме средата, а Павле и Матсуй раздаваха добри пасове, когато са здрави, те са си доста прилични играчи. Галин беше активен, стори ми се че Вили се опитва да го налага и в средата на терена, а не само по фланга. Как видях новите:

Ради Василев - надградил е качествата си, има скорост, демараж, направи няколко добри пробива. Въпреки това обаче изпусна 2 чисти ситуации сам срещу вратаря. Определено трябва да го развиваме, но не е готов за титуляр, който ще решава мачове. Крещяща нужда имаме от нов класен нападател.

Тодор Янчев - в обичайния си дърварски стил изпусна много чисто положение. Не го харесвам и това е ... Все пак в дефанзивен план, където му е силата, се справя добре. Очевидно ще бъде титуляр.

Димо Атанасов - опитваше се да направи нещо, но беше крайно неефективен. Нито центрирания, нито пробиви му се получаваха. Не съм сигурен дали трябваше да го привличаме.

Франц Бертин - участва при гола ни (дори според мен той го вкара, но това са подробности), но ми се струва малко тромав. Направи една грешка, която за малко не ни струва скъпо.

Изобщо най-атрактивното в тази контрола бяха Вили и култовите му реплики :lol: :lol: :lol: Нека все пак направим уговорката, че не можем да съдим категорично за новите само от 1 мач и да им се даде време. А и не играха Здравко, Тодор Колев и Чавдар, които ще играят важна роля в отбора. При всички положения трябва да се подсилим с нов/и атакуващ/и играч/и/.

Сря Яну 30, 2013 4:01 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Ради Василев ще получава шансове няма две мнения по въпроса.А Галин Иванов за първи път от много време играе с желание и ентусиазъм за Славия.Помнете ми думата това ще ни е трансферния удар тази зима.

Сря Яну 30, 2013 4:15 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Пирин Гоце Делчев уговаря контрола със Славия за тази събота. Днес неврокопчани направиха първа тренировка на българска земя от 3 януари насам.

Сря Яну 30, 2013 9:57 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Вили Вуцов: У нас заличаваме професията треньор

Автор: Динко Гоцев, "Труд" | Град: София | 10:03, 31.01.2013

Имаме нужда от още един нападател, заяви наставникът на Славия

Треньорът на Славия Велислав Вуцов даде интервю пред "Труд". В него той за състоянието и селекцията на "белите", за лидерите в отбора. Вуцов не подмина и темата около уволнението си от "Левски". Ето какво каза той:

- Какво е чувството две години да не правиш това, което обичаш?
- Две години бях без работа във футбола. Нямам добри спомени. Човек без работата си не е пълен със съдържание. Аз съм свикнал да съм ангажиран от сутрин до вечер. А футболът е най-приятният ми ангажимент.

- Не ви липсваха оферти, защо не приехте нито една преди Славия?
- Имах предложения. Някои от тях вие, журналистите, успяхте да надушите, други не. Не е въпросът да започнеш работа при първата оферта за да... не си без работа. Трябва да съвпаднат много компоненти - моите условия, имам ли възможности да изпълня целите, мога ли да постигна резултати.

- Съжалявате ли за нещо в треньорската си кариера?
- Нямам от какво да се срамувам. Само от "Левски" съм освобождаван, уволняван или както искате го наречете. Не смятам, че и за времето, което имах на "Герена", може да се прави анализ.

- Там изкарахте мачове колкото на пръстите на едната ръка, нали?
- Горе-долу. Не си спомням да съм обещавал да класирам отбора в Шампионската лига. Няма как да го направя, защото не съм луд. Уволниха ме, защото паднахме от БАТЕ, а дори не изчакаха реванша. Не съм и помислял, че е реално да влезем в Шампионската лига. Да, така се стекоха нещата, че можеше да се случи. Но не беше реално като цел преди сезона. Не стават чудеса за 20 дни.

- Каква е ролята на треньора във футбола ни?
- Футболен закон е, че това е най-важният човек. Той е основният фактор. Треньорът има куп важни задачи. Той намира талант, работи с него, развива го, а накрая извлича максимума от потенциала му. Треньорът дава облик на един състав, както и на целия клуб. Генерира идеи, ръководи тренировъчен процес. А какво се получава у нас? Има ли друга страна, където треньорите си продават лицензите?

- Едва ли. А какво точно имате предвид?
- Говоря за това, което виждаме непрекъснато. Човек без лиценз е треньор, а на скамейката седи някой, който е изкарал такъв курс. Как така? Къде го има? За да вземеш тоя лиценз, ходиш да учиш, наблюдаваш, работиш. И накрая седиш отстрани проформа, за да те ръководи някой, който не е изкарал тоя процес. Това е обидно.

- Обезценява ли се професията?
- Заличава се! Направо се убива! Слагат се евтини треньори, хора без мнение, които си треперят за заплатите от по 1000-2000 лева. Това е нереално дори във време на криза. Треньорът трябва сам да се цени, за да го оценят реално и шефовете му. Страдаме и без знаещи и можещи кадри. Хора като Пламен Марков, Наско Сираков, доскоро като Паро Никодимов бяха извън играта... Като баща ми. Тия хора могат и знаят много. А никой не ги иска, защото имат мнение и то тежи.

- Има ли това връзка със слабото ниво у нас?
- Сигурно, но факторите са много. Играем най-бавния футбол в Европа. Бавно мислене, липса на капацитет за вземане на решения, спокоен и лесен футбол. Защото не са научени от деца на друго. Нашите играчи тичат не по-малко и по-бавно от чуждите. Просто не го правят постоянно, а само като ги стегнеш и им се развикаш. Заспиват на терена. А това е изключено в съвременния футбол. Как да включим на пета скорост, като нямаме първа, втора и трета?

- Футболистите ни навън са или в изпадащи отбори, или във втора лига, или са резерви.
- Да, очевиден факт. Това е проблем и на националния. Как да искаме резултати от него? Идва една Украйна, и то не с най-добрия си състав, и ни надиграва. Защото има играчи в силни първенства. Армения има 4-5 души в Бундеслигата и из Европа. А ние какво имаме?

- Друг проблем е календарът на футбола ни. Нормално ли е 6 месеца да имаме първенство, а в останалите 6 да сме в подготовка?
- Абсурдно е. Календарът може да се измени - да започваме на 15-20 март и да играем до края на ноември. БФС трябва да впише като задължително условие всички да имат осветление на стадионите. През лятото може да се играе от 21 и 22 часа. През деня може и да е 38 градуса, но вечер е чудесно. Убеден съм, че е постижимо, а се подписвам с двете ръце, че ще се вдигне двойно посещаемостта на мачовете. А и през лятото, когато отборите ни започват в евротурнирите, ще сме в добро състояние, с 15-20 мача зад гърба, а не след подготовка и контроли.

- Докъде може да стигнете със Славия?
- Не заварих цветя и рози. Най-вече настроението бе минорно. Как да е иначе, след като отборът има 16 точки? Не беше побеждавал в 8-9 мача. Имаше неувереност. Целта е да подобрим качеството на отбора, на играта и да вземем много точки напролет. В първенството нещата са невъзможни, ако се говори за класиране в Европа. От четвърто място ни делят 13 точки, а това е нереално много за наваксване при 15 мача до края.

- А купата?
- Ще се борим да я спечелим, но е реално да градираме нещата. Да направим отбор и серия от поредни добри резултати. Тогава можем да говорим за купа, за предно класиране. Иначе какво да правим на финал за тая купа, какво да правим в турнирите? Само ще се излагаме.

- Появиха се критики към селекцията - вземат се ветерани като Тодор Колев и Тодор Янчев. Вашият отговор?
- Не ми се коментират глупости. Селекцията дотук е добра. Имаме нужда от още един силен нападател. За съжаление се разминахме с испанеца Урко Вера, защото неговите искания бяха твърде високи финансово. Не съм от хората, които ще искат от президента да вземем някого на всяка цена. Реалист съм. Тошко Колев е класа, познавам го, вярвам му и съм убеден, че ще вдигне нивото на отбора. Тошко Янчев е много силен футболист. Страшно много може и знае в играта. В ЦСКА трябва всеки ден да съжаляват, че го оставиха да си тръгне. Ако не съжаляват, значи там няма нито един, който разбира от футбол.

- Не станаха ли много лидерите?
- Лидери са тези, които го показват на терена. Имената не са лидери. Имаме знание и опит - Гошо Петков, Желев, Дяков, Здравко Лазаров, Янчев, Колев. Най-много ми харесва, че почти не виждам в състава играч, който е съгласен да е резерва. Всички искат да са на терена. Това ще доведе до конкуренция, а тя - до резултати.

- Селекцията е добра, а задължаваща ли е?
- Селекцията се оценява накрая на сезона. Каквото и да говорим сега, идва първият мач. Тогава си плащаш, ако си правил глупости в селекцията, или обираш резултати, ако си бил точен.

- Какъв подарък искате да направите на славистите за стогодишнината?
- Искам да им подаря силен отбор. Сезонът е по-специален, защото това е страхотно нещо - един клуб да навърши 100 години! Искам да ходят на стадиона спокойни и с кеф, не със свити сърца. Отдавна съм осъзнал какво е марката Славия. А тя тежи в българския футбол. Лошото е, че много хора омаловажават значението . Включително и хора в клуба, явно не разбираха и не разбират силата на тази марка. До голяма степен аз се чувствам славист. Защото в този клуб съм си у дома.

Чет Яну 31, 2013 1:33 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Viktor4o_Rs написа:
[u]До голяма степен аз се чувствам славист. Защото в този клуб съм си у дома.

:!:

Чет Яну 31, 2013 1:56 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Полузащитникът Чавдар Янков може да бъде готов за първия мач на Славия от пролетния полусезон в „А" група. Възстановяването на бившия национал след операция в коляното, претърпяна в началото на декември, върви по план. 28-годишният Янков не е играл за „белите" от 23 септември 2012 година.
Тогава халфът се контузи и беше заменен принудително по време на срещата от „А" група между Славия и Локомотив (София). Очаква се Чавдар Янков да бъде възстановен до началото на март.
В момента треньорското ръководство на столичани има проблеми и с контузените Тодор Колев, Здравко Лазаров, Николай Дюлгеров и Даниел Васев.
Лазаров дори претърпя лека операция в коляното. Очаква се четиримата да отпътуват за лагера на "белите" в Турция, който ще се проведе през февруари. Колев, Васев, Лазаров и Дюлгеров не играха във вчерашната приятелска среща на Славия с "Ботев" (Враца).

Чет Яну 31, 2013 4:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 174 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Следваща