Re: "Славия" - "Черно море"
Връщам се на вчерашния мач, щото още ме мъчи един въпрос, на който нямам отговор... Защо 15-на минути преди края на мача, когато все още имахме шанс да мушнем едно ценно голче, нашият многоуважаем треньор замени криещият се от топката нападател Сердеров (което в интерес на истината трябваше да направи доста по-рано), не с някой по-опитен играч (като Стоев, примерно), а с малолетния 16-годишен Калоян Кръстев??? Нямам нищо срещу талантливото ни момченце, напротив, гордея се, че имаме такива таланти! Но бих оправдал влизането му, само в случай че водехме с 2-3 гола, срещу дъртите моряци... А в случая, аз лично се почувствах като залят с кофа студена вода, защото разбрах, че нашият треньор не гони победа на всяка цена, а се ръководи от някакви други приоритети, за съжаление
И така, какви са възможните отговори:
а) Пуска Кръстев, защото смята, че е по-добър от Стоев, примерно (Едва ли, защото моряците не му дадоха да пипне топката, камо ли нещо повече);
б) Пуска Кръстев, защото е много по-слаб от Сердеров и така руснакът ще изпъкне и ще запази титулярното си място за в бъдеще (Има такава вероятност);
в) Пуска Кръстев, защото е заложил, че Славия няма да вкара...
или нещо друго?
Ако някой знае верния отговор, моля да сподели
Иначе, хубавото и радостното в мача, беше че първото полувреме младите надежди на Славия оставиха много добри впечатления и дори надиграха батковците от морската ни столица (между които личаха имената на няколко бивши и бъдещи национали), за което и получиха аплодисментите на публиката, когато излизаха за почивката. С повече късмет можеха и да поведат още в първата минута, когато Косъма не можа да насочи добре топката с глава в мрежата, а след това пропуснаха още няколко положения. За съжаление, за втората част все едно излязоха други футболисти (не знам защо) и предимството почти през цялото време беше на страната на опитните моряци, но все пак (и с помощта на вездесъщия Гошо), вратата ни остана суха, което все пак е нещо положително.
Надявам се (все още) за следващия мач да помогнат и новопривлечените перли, така че треньорът да има истинско основание да говори за прилично класиране и участие в европейските турнири.