Лига Европа: "Славия" - "Заглембе"
Автор |
Съобщение |
saract
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Лига Европа: "Славия" - "Заглебие"
Полският Заглебие (Любин) пристига още днес в София. Съперникът на Славия в първия квалификационен кръг в Лига Европа ще кацне на Летище София довечера.
Треньорът Пьотър Стоковиец ще даде пресконференция в сряда от 19:00 часа, а от 19:30 часа е тренировката на поляците.
В сряда, но от 18:00 часа, е заниманието на Славия, а след края треньорът Александър Тарханов ще говори пред медиите. Руският специалист ще даде пресконференция и днес от 12:00 часа на стадиона в "Овча купел".
Мачът от първия квалификационен кръг в Лига Европа между Славия и Заглембе е на 30 юни (четвъртък) от 19:30 часа, реваншът е на 7 юли от 19:00 часа.
|
Вто Юни 28, 2016 9:36 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13189 Местоположение: SOFIA
|
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Вто Юни 28, 2016 11:02 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Любомир Гулдан пред "7 дни спорт": Славия няма какво да губи и е опасен
Българското първенство е много по-слабо от времето, когато аз играех, смята защитникът
Любомир Гулдан е добре познато име у нас, след като стана шампион на два пъти с Лудогорец. Словашкият централен защитник после беше близо до завръщане в България, като беше искан от "Ботев" Пд и "Левски". В момента обаче Гулдан започва своя трети сезон в Заглебие Любин, съперникът на Славия в Лига Европа. Словашкият футболист даде специално интервю за "7 дни спорт", в което сподели очакванията си за мача.
- Любомир, завръщате се в България за мача срещу Славия, как се чувствате? - Отлично, както имах възможност да кажа и след жребия, много съм доволен, че пак идвам в България. Чувствам тази страна много близка, записах две много хубави години с Лудогорец и България за мен е специална. Радвам се, че ще успея да се видя със стари приятели. - Добър ли е жребият за Лига Европа за Заглебие? - Мисля, че да. Имаше и по-добри отбори, имаше и по-приемливи, но не можем да се оплакваме. Всъщност ние не можем да подценяваме Славия, отборът завърши на 4-то място в България, така че си има своите силни страни. Иначе смятам, че жребият е добър за нас, особено за пътуване, защото няма да ходим до някоя далечна страна. Имаше възможност да пътуваме до Азербайджан, което не е приемливо. Началото в Лига Европа е малко ранно, което може да се окаже проблем. Ние се готвим за първенството, в Полша е много трудно, тъй като имаме 37 кръга това са много мачове. Още сме в процес на подготовка и ни е малко тежко. Ясно е, че няма да сме готови на 100% за мачовете със Славия, но в процеса на тренировките и мачовете ще се подобряваме. - Какво знаете за Славия? - Не много, още не сме ги гледали на видео. Знам, че имахме човек, който пътува до България, за да наблюдава техните контроли. Мисля, че днес (бел. ред., вчера) ще ги гледаме и после при пристигането ни в България. - Използвахте ли вие помощ от някой ваш познат в България, за да ти каже нещо за отбора? - Говорих с мои приятели, футболисти, треньори и мениджъри. Всеки ми каза по нещо, но не детайлно. Все пак треньорите имат достатъчно информация, предполагам, че ще се подготвят. Само знам, че Славия има много млади футболисти, така че аз трудно ще помогна на треньора, защото не познавам тези момчета. Иначе имаме някакви познания от тях, тъй като играхме контрола през зимата. Тогава ми се видяха като интересен отбор, но все пак да не забравяме, че това беше просто контрола. - Първият мач е в София, а реваншът - на ваш терен, това предимство ли е? - Да, според мен винаги е по-добре първият мач да се играе навън, така в реванша си пред собствените си фенове. Конкретно за тези двубои обаче исках първо ние да сме домакини. Не само че в момента сме на подготовка, но и е по-добре да вземем аванс от началото. Това щеше да е по-лесно, ако играем пред нашите фенове, все пак излизаме срещу отбор, който няма много опит. - Това ли ще е вашето оръжие, че Славия няма опит? - Трябва да го използваме, няма какво да се лъжем. В момента във футбола всеки гледа да е подготвен физически на 100%, това е много важно. Ние имаме отбор, който играе доста отдавна заедно, така че срещу тези млади момчета е важно да използваме точно опита си. Те ще подходят със самочувствие, освен това няма какво да губят, затова са опасни. - Имате ли поставена цел в Европа? - Не, не сме говорили с шефовете дали трябва да влезем в групите, или нещо подобно. засега гледаме просто да отстраним Славия най-важни са тези два мача. - От доста години сте в Полша, колко по-силно е това първенство от българското? - Доста, особено в момента. Мисля, че на този етап няма база за сравнение, защото сега в България ги няма силни отбори като ЦСКА, Литекс и Локомотив Сф. Освен това в момента и "Левски" има проблеми, не е онзи силен отбор. Когато аз играех в България, а това беше преди 3 години, първенството беше много по-силно. - Продължавате ли да следите първенството? - Не толкова задълбочено, но продължавам да се интересувам. Гледах няколко мача на Лудогорец през миналия сезон, много мои приятели продължават да играят там, така че се интересувам. Но виждам, че я няма онази конкуренция, вече няма толкова интересни дербита. А липсата на конкуренция е лоша за Лудогорец защото виждаме, че това не е отбор, който е направен за България. Доведоха много скъпи футболисти, които трябва да играят всяка година в Европа. А в "А" група те не могат да показват класата си, те не се развиват.
Симеон Кичуков
|
Вто Юни 28, 2016 1:19 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Новото попълнение на Славия Александър Бранеков няма да вземе участие в първата среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу полския Заглембе (Любин), който ще се играе на 30 юни от 19:30 часа на стадион "Васил "Левски"". Това сподели наставникът на "белите" Александър Тарханов.
"Александър Бранеков има проблеми с контузия и за момента отпада от групата ни. Продължава да се лекува и вероятно ще бъде готов за новото първенство. Георги Пашов не е нов, но започна подготовка твърде късно, а Божидар Васев, който също е за втори път тук, пасна добре на колектива", каза Тарханов.
Той похвали съперника на Славия в първия квалификационен кръг на Лига Европа.
"Обменихме достатъчно информация с Заглембе. Гледахме тяхната контрола с Шльонск (Вроцлав), а те наблюдаваха нашата проверка с Пирин. Това беше генералната ни репетиция за предстоящите двубои. Знаем, че те имат един национал, който все още е на Евро 2016. Играхме контролен мач с тях в Турция през зимата. На полувремето резултатът беше 1:1, като Георги Йомов се разписа за нас.
През второто полувреме изпробвах различен състав и ни победиха с 2:1. Сега в официалната среща ще бъде съвсем различно. С колегите гледаме да не натоварваме младите с прекалено големи очаквания, гледаме и да не пресилваме ситуацията. Лично аз имам доста голям опит в европейските клубни турнири. Няма треньор, който да каже, че съперникът на водения от него отбор е непреодолим. Победихме в контролата срещу Пирин, но допуснахме някои неточности в защита, които трябва да поправим. Заглембе е силен тим от доста класно първенство", заяви руснакът.
|
Вто Юни 28, 2016 1:31 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Изключително мъдро е да си изтървеш титулярния защитник и да привлечеш такъв, който няма да е готов за Лига Европа, поздравления за всички замесени  Дано се оправи за важните мачове с Верея и Нафтата.
|
Вто Юни 28, 2016 2:18 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Това момче Йомов ме впечатлява все повече и повече. Започна с това, че си плати трансферната сума, за да се отърве от говедата и да заиграе при нас, и сега с това интервю направо показва, че винаги сме били подходящо място за интелигентни хора. http://www.sportal.bg/news.php?news=611 ... 14&champ=1
|
Вто Юни 28, 2016 2:36 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4217 Местоположение: София
|
Има ли информация колко билети са продадени до този момент ? Видео от пресконференцията:http://www.sportal.bg/news.php?news=611357
Вто Юни 28, 2016 3:31 pm |
|
 |
Spiro
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 4:36 pm Мнения: 3885 Местоположение: Sofia
|
Е, нали билетите ще се продават само в деня на мача...
_________________ СЛАВИЯ Е ЛЕГЕНДА - ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ НЕЯ - БЕЛИ ШАМПИОНИ !
|
Вто Юни 28, 2016 3:40 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4217 Местоположение: София
|
Да, така е. Билетите се продават само в деня на мача и то на Васил "Левски". Скандално.
Вто Юни 28, 2016 7:43 pm |
|
 |
Spiro
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 4:36 pm Мнения: 3885 Местоположение: Sofia
|
Вече си представям как се извива километрична опашка още от 5,30 ч. сутринта на 30-ти пред единствената каса за билети на "Гурко" 
_________________ СЛАВИЯ Е ЛЕГЕНДА - ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ НЕЯ - БЕЛИ ШАМПИОНИ !
|
Вто Юни 28, 2016 9:14 pm |
|
 |
|