Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 08, 2025 2:47 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
 Медиите За Славия 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение 
08/05/2005
Пирин измъкна точка в Овча купел

Пирин измъкна важна точка в стремежа си да запази мястото си в "А" група, след като завърши 0:0 като гост на Славия в София. "Белите" пък съкратиха до минимум шансовете си да влязат в зона "Европа" и не се възползваха от поражението на Литекс с 0:1 от ЦСКА. Пирин измъкна важна точка в стремежа си да запази мястото си в "А" група, след като завърши 0:0 като гост на Славия в София. "Белите" пък съкратиха до минимум шансовете си да влязат в зона "Европа" и не се възползваха от поражението на Литекс с 0:1 от ЦСКА. Гостите от Благоевград започнаха доста активно, а в 19-ата минута можеха и да вкарат, но Станко Стойчев не успя да се разпише сам срещу вратаря Армен Амбарцумян, заменил в този мач Славчо Тошев. Владислав Златинов пусна хитро топката между централните бранители на домакините, Стойчев я настигна, но не успя да я насочи в мрежата.В 36-ата минута Костадин Марков проби от дясно, но Амбарцумян го изпревари и захлупи топката, като по този начин спаси сигурен гол.В 44-ата минута Пиргов спаси за 60 секунди два пъти чисти положения, като най-напред изби тупалка на Велимир Иванович в корнер, а след това и удар от 5 метра на Янко Вълканов.

Нед Май 08, 2005 8:37 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
08/05/2005
Петър Хубчев обеща наказание заради жест на Владимиров

Нападателите на Славия отново показаха немощ и това предизвика гневната реакциа на малобройната публика срещу Георги Владимиров и Димитър Рангелов. Наставникът Петър Хубчев едва изтърпя Владимиров до 51-ата минута и го замени с бразилеца Жуниван Де Мело. При напускането си на терена обаче Владимиров показа среден пръст на запалянковците и предизвика бурната им реакция. "Видях какво направи Владимиров и ще бъде наказан за постъпката си", отговори Хубчев на фен на Славия, който присъстваше на пресконференцията."Играхме по-добре от Пирин, но какво от това? Доволен съм от желанието, но не и от качеството на играта. Мисля, че в отделни мачове, откакто аз съм тук, показахме проблясъци", коментира още наставникът."Няма да се откажа да работа в българския футбол, въпреки че се сблъсквам с бездушна игра и отношение. Това може да ме амбицира повече", допълни помощник-треньорът на националния отбор.Георги Няголов, досегашен играч на Добруджа, направи дебют за Славия днес. 20-годишният офанзивен халф беше картотекиран във вторник в БФС и днес при равенството 0:0 с Пирин записа своите първи десет минути.

Нед Май 08, 2005 8:39 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
09/05/2005
Младежкият национален тим по футбол играе контрола със Славия

Славия ще бъде съперник на младежкия национален отбор в контролната среща на 17-и май, съобщиха от футболния съюз. Мачът ще бъде от 11.00 часа на 17-и май.Селекционерът Петър Миладинов възнамеряваше да направи двустранна игра между сегашния тим (до 21 години) и сборен състав на родените през 1985-а и 1986-а година. В последния момент обаче Миладинов решил да заложи на настоящия отбор и да го подсили с най-качествените футболисти от 85/86.От 15-и до 17-и май пък ще бъде лагерът на юношеския национален отбор (родени 1987 година) в Банкя с треньор Неделчо Матушев. На 17-и този месец играчите на Матушев ще се изправят за проверка срещу втородивизионния Конелиано. Играещите в чуждестранни клубове млади таланти няма да бъдат викани за този лагер.

Пон Май 09, 2005 1:54 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
10/05/2005
Хубчев вади Владимиров от състава за мача с Локомотив (Сф)

Старши треньорът на Славия Петър Хубчев няма да включи нападателя Георги Владимиров в групата за мача с Локомотив Сф от 27-ия кръг на стадиона в "Надежда" утре от 17,30 часа, съобщава клубният сайт. Тази мярка се предприема като наказание за неприличния жест на Владимиров към публиката по време на мача Славия - Пирин 0:0. В 51-а минута Владимиров бе заменен за слаба игра и по пътя към пейката той показа среден пръст на група запалянковци на трибуните. Славия ще тренира днес от 17,30 часа и отборът ще се качи на лагер на Витоша в станцията на БТА. Двубоят в "Надежда" ще бъде ръководен от рефера Момчил Врайков, прочул се с отличното си съдийство на дербито "Левски" - ЦСКА.

Вто Май 10, 2005 11:38 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
10/05/2005
Локо (Сф) е фаворит в дербито със Славия

Локо (Сф) е фаворит в столичното дерби със Славия от 27-ия кръг на "А" група според водещия световен букмейкър "Sportingbet.bg". Залози за победа на "червено-черните" се приемат при коефициент 2,10. Равенството е оценено с 3,10, а евентуална победа на Славия с 2,87. Мачът е утре от 17,30 часа на стадиона в квартал "Надежда".

Вто Май 10, 2005 11:39 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
10/05/2005
Спират заплатите в Славия при провал срещу Локо (Сф)

Шефовете на Славия обмислят крайната мярка да спрат заплатите в клуба, ако футболистите загубят от Локо (Сф) в сряда. Причината за санкцията е неубедителното представяне на тима в последно време.Знае се, че Славия няма победа в последните си две срещи. Първо "белите" паднаха от Берое в Стара Загора, а в събота допуснаха домакинско реми с Пирин.Клубните босове първоначално бяха решили да замразят плащанията независимо от крайния изход на двубоя с Локомотив, но впоследствие преразгледаха позицията си. Така в крайна сметка решиха да дадат последен шанс на играчите да си заработят парите.Междувременно се разбра, че до два дни ще се проведе спешна сбирка на Арбитражната комисия на БФС. Тя ще преразгледа случая с нападателя на Черноморец Петър Колев и ако той разтрогне, ще подпише със Славия.

Вто Май 10, 2005 11:42 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Имаше малко пауза в темата за което ви моля да ме извините просто след мача с Локо Сф нямах никакво настроение.
Сега продължавам.

Съб Май 14, 2005 4:38 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
14/05/2005

Петър Хубчев: Амбицирани сме да победим Локомотив (Пд)

Въпреки че шампионът Локомотив (Пд) притежава много опитен и обиграван вече няколко сезона състав, Славия е амбицирана на спечели утрешното дерби на стадиона в Овча купел. Така старши треньорът на “белите” Петър Хубчев коментира в специално интервю за очакванията си за двубоя, след няколкото неуспешни игри на своя тим. “Неведнъж съм казвал, че пловдивчани имат сработен отбор и игрово заедно с Литекс стоят най-добре у нас. Резултатите им в последните сезони го доказват. Но и аз, и футболистите на Славия сме пределно амбицирани да спечелим битката и да се реабилитираме за последните 2-3 слаби представяния. Това ще ни донесе престиж и увереност, че сме способни на много по-добри игри”, сподели Хубчев.

Съб Май 14, 2005 4:39 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
14/05/2005
Владимиров не е в групата на Славия и за дербито с Локомотив (Пд

Нападателят на Славия Георги Владимиров не е в групата на Славия за утрешното дерби на Овча купел срешу шампиона Локомотив (Пд), след като на мача с Пирин обиди нашите привърженици. Новината съобщи в специално интервю старши треньорът на "белите" Петър Хубчев. "Владимиров няма да играе и срещу пловдивчани, защото поведението му към феновете бе недопустимо. Дори 20 човека да има на трибуните, дори някои от тях да са пияни, никой играч не може да си позволява обидно отношение към привържениците. Винаги ще обръщам сериозно внимание на футболистите при подобни постъпки, защото футболът се играе за хората по трибуните", сподели Хубчев. В групата от 18 футболисти са включени и няколко млади състезатели, които обаче и преди са попадали в нея.

Съб Май 14, 2005 4:42 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
14/05/2005

Петър Хубчев:

Славия ще се обнови с играчи, които искат да се развиват

Старши треньорът на Славия Петър Хубчев имаше доста ядове с играта на “белите” в последните мачове, които не донесоха очаквания пробив в евротурнирите. Бившият национал и герой от САЩ-94, който сега е помощник на Стоичков в първия ни тим, неведнъж коментира сериозно и смело както представянето на своите футболисти, така и ниската класа на българския клубен футбол. За предстоящото дерби на Славия срещу шампиона Локомотив (Пд) и бъдещето на тима с Хубчев.

- След загубата от столичния Локомотив сигурно настроението в Славия преди мача с пловдивчани е минорно?
- Нe e така, всички очакваме с интерес и въодушевление този мач. Въпреки че шампионът Локомотив (Пд) притежава много опитен и обиграван вече няколко сезона състав, Славия е амбицирана да спечели утрешното дерби на стадиона в Овча купел. Неведнъж съм казвал, че пловдивчани имат сработен отбор и игрово заедно с Литекс стоят най-добре у нас. Резултатите им в последните сезони го доказват. Но и аз, и футболистите на Славия сме пределно амбицирани да спечелим битката и да се реабилитираме за последните 2-3 слаби представяния. Това ще ни донесе престиж и увереност, че сме способни на много по-добри игри.
- Имаше ли наказания и глоби след поражението в “Надежда”?
- Тези неща ги решава ръководството на клуба. За мен друго е много по-важно: футболистите се самонаказаха с този начин на представяне! Жалкото е, че не всички разбират това. А трябва да осъзнаят какво излагане е да не сториш почти нищо добро в мачове, в които се решаваше участието ни в евротурнирите. Нищо, че в последно време българските състави бързо напускат битките из Европа, все пак самото класиране носи престиж.
- Ще играе ли нападателят Владимиров срещу шампионите?
- Георги не е в групата на Славия за утрешното дерби на Овча купел, след като на мача с Пирин обиди нашите привърженици. Владимиров няма да играе и срещу пловдивчани, защото поведението му към феновете бе недопустимо. Дори 20 човека да има на трибуните, дори някои от тях да са пияни, никой играч не може да си позволява обидно отношение към привържениците. Винаги ще обръщам сериозно внимание на футболистите при подобни постъпки, защото футболът се играе за хората по трибуните. В групата от 18 футболисти са включени и няколко млади състезатели, които обаче и преди са попадали в нея. Ако в предишните ни мачове играта нямаше особено значение, защото ни вълнуваха повече точките, сега освен амбиция трябва да покажем и майсторство.
- Вечният въпрос в Славия след минаването от полюс на полюс е трансферът на националните играчи?
- Ще се изненадате от думите ми, но мен наистина продажбата на основните ни футболисти не ме интересува чак толкова. Още когато говорих с шефовете на Славия за идването ми в Овча купел, разбрах каква е клубната политика и се съгласих 100-процентово с нея! А тя е да бъдат разглеждани всички реални предложения за купуване на наши състезатели, независимо от възрастта и приноса им към тима. Така че няма да спрем никого, за когото дойде истинска оферта, която ни удовлетворява. Аз разбира се, отдавна мисля за селекцията ни за идния сезон. Към този проблем всички в Славия се отнасяме много сериозно и отговорно. Амбицията ми е да обновя състава с млади футболисти, които обаче имат съвсем различно поведение на терена. С друго мислене и като професионалисти, и като хора, които осъзнават какво трябва да постигнат в живота си и в кариерата си. Ще налагам момчета, които искат да се развиват, които могат да поемат отговорност, които не се задоволяват с факта, че играят сега в Славия и това е върхът на мечтите им. В нашата школа имаме таланти, но търсим добри играчи от страната, за всички постове.
- Кой е фаворит за купата на България?
- Много трудно е да прогнозирам как ще завърши мачът "Левски" – ЦСКА на 25 май, но за мен най-важното е след него националите от двата състава да са здрави и готови за игра срещу Хърватия. Като бивш играч на "Левски", играл в подобни битки, знам, че не винаги фаворитът печели турнирния финал. Отборът на Станимир Стоилов ще бъде пределно мобилизиран да се реваншира за загубата си в шампионата, но и шансовете на ЦСКА не са малки. Дано няма контузени играчи на финала, трябват ни всички национали да са налице за мача с Хърватия на 4 юни.
- А кой ще спечели КЕШ?
- Макар че не съм фен нито на Милан, нито на Ливърпул, очаквам много оспорван финал в Шампионската лига и мисля, че опитът на англичаните ще надделее в битката. Нито един от съперниците не е на сърцето ми, но съм възхитен от красивата игра, с която Милан и Ливърпул стигнаха до финала. На 25 май обаче на Олимпийския стадион в Истанбул едва ли ще има много брилянтни изпълнения, защото напрежението е неизмеримо и ще има повече тактическо надиграване между треньорите Карло Анчелоти и Рафа Бенитес. Все пак тимът от града на Бийтълс е способен на повече изненади в действията, затова за мен има предимство.

Съб Май 14, 2005 8:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща