Автор |
Съобщение |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
 Re: Селекция и трансфери
Ели Маркес: Отказах се от 80 000 евро и пристигнах в Славия
Бразилецът Ели Маркес ще играе за четвърти отбор в България. След като дойде у нас през 2007, той обличаше екипа последователно на Беласица, ЦСКА и Черно море, а от есента ще защитава честта на Славия. В момента Ели е на лагер с белите в Боровец и разказа пред „ 7 дни спорт" първите си впечатления от отбора. Маркес говори също за краткия си кипърски гурбет в АЕЛ (Аимасол), Черно море и Бразилия. Универсалният футболист очаква до 3 месеца да вземе бъларски паспорт.
Ели, как се чувствате в Славия?
-Много съм доволен и съм убеден, че направих верен избор. Макар че съм само от няколко дни в Славия, впечатленията ми са прекрасни. Има добри футболисти и млад и амбициозен треньор. Колективът е сплотен, приеха ме добре и смятам, че бързо ще се адаптирам към новата обстановка.
- Как се стигна до преминаването ви в Славия?
- В АЕЛ имаше много скандали и не виждах смисъл да остана в отбора. Разбрах се с шефовете и ми изплатиха всичко, което имах да получавам. След като разтрогнах договора си по взаимно съгласие, станах свободен агент. За да си замина, се отказах от 70 000 - 80 000 евро, които щях да взема за оставащите 10 месеца от договора. А разговорите със Славия ги стартира мениджърът ми Руджерио Перейра.
- Знаете ли вече на кой пост ще ви използва Мартин Кушев?
- За мен това няма значение. Дали ще съм десен бек, или десен халф, е все едно. Първо трябва да покажа, че заслужавам да съм в състава, а после да съм полезен на тима и да му помогна да постигне целите си.
- Какви са те?
- Ще се борим за четвъртото място о дава право на участие в Лига Европа. Битката ще е жестока, тъй като това, което показа Черно море миналата пролет, бе впечатляващо. Нормално е да очакваме, че ще започне есента с инерцията от последния полусезон. Освен това варненци запазиха гръбнака на състава си, а доколкото разбирам, венесуелецът Паломино е напът да реши проблема им на върха на атаката. Локомотив (Пд), Локомотив (Сф), Черноморец, Берое и Лудогорец също ще са ни конкуренти.
- Значи първата тройка е ясна?
- За мен - да. Не е ясно само кой ще стане шампион. Този сезон борбата за златото ще е по-оспорвана, тъй като Литекс и особено "Левски" и ЦСКА се сдобиха с класни попълнения и ще са по-силни.
- Ще успее ли вашият сънародник Адемар на Армията?
- Със сигурност. Много скоро в ЦСКА ще разберат, че са взели изключителен футболист за българското първенство. Адемар може да се справя като ляв бек, ляв халф, нападател. Да вкарва голове и да ги изработва. Адемар само вратар не е бил.
- Да се върнем към България. Вярно ли е, че искате да свършите с футбола в Черно море?
- Това е мечтата ми. Един ден с удоволствие бих се завърнал в Черно море, за да приключа кариерата си там. Клубът много ми харесва, градът - също. Хората са усмихнати и ведри. Във Варна се роди и синът ми Лука.
Виждате ли се със сина си?
- Сега се надявам да бъда по-често с него, защото е с майка си в Гоце Делчев, който е само на 2 часа и половина път от София. Иначе Лука освен българско поданство ще вземе и бразилско. Нямам търпение да го покажа на своите близки в Бело Оризонте, но нека порасне малко и тогава ще го кача в самолета. Сега е само на 6 месеца и не е удачно да го разкарвам в три самолета за близо две денонощия.
- Разбрах, че ще вземате български паспорт.
- Вярно е. Процедурата вече е задвижена, но изисква още време. Надявам се до 2-3 месеца всичко да се развие добре за мен. След като стана български гражданин, мога да впечатля и селекционера на България и да дебютирам за вашия тим, а и като гражданин ще ми е по-леко във вашата държава.
-Голям фен сте на националния отбор на Бразилия. Какво очаквате от Мондиал 2014?
- Домакини сме на световното и няма да пропуснем шанса да си върнем световната купа. Тогава ще разполагаме със звездно нападение в лицето на Неймар и Пато, а зад тях ще е Лукас от Сао Пауло, който има по-добри качества от Кака. Ако бием на финала Аржентина, ще е най-сладко. Вярвам, че Мано Менезеш ще ни изведе до световния връх, защото е можещ специалист.
Менезеш има невероятен футболен интелект. Чувства играта отвътре както никой друг, притежава тънък психологически подход и умее да придава вярната настройка на своите подопечни. Ще ви разкрия и любопитна случка с участието на Адемар и Менезеш. През 2005 Адемар и неговият Наутико се изправиха в решителен мач за влизане в елита срещу водения от Менезеш Гремио. Адемар обаче пропусна дузпа. Втора дузпа изтърва и негов съотборник. Към края Андерсон, който сега е в Манчестър Юнайтед, бе изведен на чиста позиция и направи 1:0. С този гол Гремио спечели елитна промоция. По-късно Менезеш вкара при майсторите и Коринтианс. Това, че е водил клубове във втора дивизия, не му попречи да стигне до националния, защото качествата му са безспорни.
|
Съб Юли 09, 2011 12:08 pm |
|
 |
Spiro
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 4:36 pm Мнения: 3904 Местоположение: Sofia
|
Кой знае какви пари е поискал урусчето Мауро, ама като е толкова грозен 
_________________ СЛАВИЯ Е ЛЕГЕНДА - ДА СТАНЕМ ЧАСТ ОТ НЕЯ - БЕЛИ ШАМПИОНИ !
|
Съб Юли 09, 2011 12:38 pm |
|
 |
rzEtw
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Яну 25, 2011 3:10 pm Мнения: 586 Местоположение: Плевен
|
Spiro написа: Кой знае какви пари е поискал урусчето Мауро, ама като е толкова грозен  Май преговорите са се ограничили само по телефона 
|
Съб Юли 09, 2011 8:12 pm |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
той май още не е пристигнал,забавила се е пратката от уругвай 
Съб Юли 09, 2011 10:22 pm |
|
 |
rzEtw
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Яну 25, 2011 3:10 pm Мнения: 586 Местоположение: Плевен
|
ACAB написа: той май още не е пристигнал,забавила се е пратката от уругвай  Нямаме пари да му платим самолетния билет 
|
Нед Юли 10, 2011 1:01 am |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
Борносузов слага край на селекцията в Славия
Атанас Борносузов ще е последното ново попълнение на „Славия". Халфът трябва да подпише договор като свободен агент в понеделник. Борносузов трупа опит в „Литекс" (шампион през 1999 г.), „"Левски"" и „Черно море", игра в чужбина в руските „Том" и „Терек", в кувейтския „Ал Салмия", кипърския„Арис" и румънския „Астра". Със „Славия ще подпише и синът на Гено Димитров - Валентин. Младокът беше на проби при „белите” и е впечатлил треньора Мартин Кушев. Раздвижване в Славия може да има само в продажбите. Интерес има към Галин Иванов и Радослав Димитров. Но клубът няма намерение да продава футболистите на всяка цена, а само при добра оферта.
Пон Юли 11, 2011 10:00 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
че тя не е почвала селекцията?как да завърши?
|
Пон Юли 11, 2011 10:45 am |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3452 Местоположение: Sofia
|
 Като гледах клипчето с Бдин ми се видя ,че пак ще се разчита доста на Галин.. Продадем ли го няма кой да играе на неговия пост .
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|
Пон Юли 11, 2011 11:09 am |
|
 |
CategoryC
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 2:27 pm Мнения: 1722 Местоположение: BERN
|
Koito go iska Mesi na race chte im go zanesem
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xQx7NzUlpvk
|
Пон Юли 11, 2011 1:11 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13220 Местоположение: SOFIA
|
Ще се разчита основно на Галин и Дани Пеев за халфовата линия, а като гледам ситуацията напред, може би те ще бъдат и основните реализатори. Дано Божов си върне формата от есента. Според мен тази селекция няма как да бъде приключена с тези имена. Май ще бъдат нужни скоростни трансфери в движение, ако закъсаме още от началото.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Юли 11, 2011 1:18 pm |
|
 |
|