Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Май 09, 2025 1:06 am

Отговори на тема  [ 1085 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 109  Следваща
 стадион "Славия" 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение Re: стадион "Славия"
asterix написа:
Viktor4o_Rs написа:
Е, явно няма да сме с Цеца, те многократно казаха, че си искат само на тяхната кочина, а и по-добре, с тях не искам да делим нищо, камо ли стадион. Единствената ни опция за съквартирант си остава Локо (Сф) и с тях е най-вероятно да сме на общ стадион. А те американците са напълно наясно, че парите си няма да ги избият от смешната посещаемост на мачовете от А група, това важи напълно и за прасетата, които след 3 мача без победа са 1000 човека на стадиона. Парите ще ги избият от стопанисването на базата, строежи на мол и на двата нови паркинга, както каза Дебелия, наема на гарата, мачове на националния отбор, мачове на български отбори в ШЛ и ЛЕ, концерти, различни състезания и спортове, защо не и домакинство на мач от ЕВРО 2020 и т.н., за 25 години с правилна политика може да се постигнат тези неща. Но аз пак казвам, че съм Тома Неверни :mrgreen:

Този (както и аз мисля) фантастичен вариант с Локо Сф е в пъти по приемлив.

Инак съм убеден, че след 10 години ще си седим същите тук у форума и ще се питаме, кога Дебелия ще сложи най-накрая осветление на стадиона :lol:

хахахахаххахахахахах

много е вероятно...

Пон Сеп 16, 2013 2:06 pm
Профил
Луд за връзване
Аватар

atm написа:
Време е да взривим сектор А

:lol: :lol: :lol:

Пон Сеп 16, 2013 3:00 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Истината за новия стадион - бижу в България - представителят на IMG разкри уникални неща

http://www.sportal.bg/news.php?news=447714

Представителят на фирмата IMG за България Ива Георгиева даде специално интервю пред Sportal.bg, в което направи доста интересни разкрития. IMG има изготвен проект и смята да построи най-модерния стадион в България. Там ще могат да се играят мачове от най-високо ниво. Съоръжението, с прилежащите площи, ще струва 40 милиона евро и ще бъде с капацитет от 25 хиляди места, като ще има опция за допълнителни 5 хиляди. То по всяка вероятност ще бъде построено на мястото на стадион "Славия", тъй като не съществява възможност това да се случи в Борисовата градина. Мястото, където евентуално ще бъде построено, предизвика доста спорове, полемики и всевъзвожни интерпретации. Стигна се дотам, че между силните фигури в ЦСКА и Славия - Александър Томов и Венцеслав Стефанов, да се разрази престрелка чрез медиите. В началото на разговора Георгиева изрично заяви, че практиката на компанията не включва предварително обявяване на детайли по проекта, но този път ще направи изключение заради огромния медиен и обществен интерес. Целта е да се стопират по-нататъшни спекулации. Георгиева добави още, че след като бъде подписан договор, представители на световноизвестната фирма, която е изградила едни от най-модерните стадиони в света, ще дадат официална пресконференция.

- Здравейте, г-жо Георгиева! Да започнем оттам. Вярно ли, че IMG ще строи нов модерен стадион в България?

- Бързам да направя следното уточнение. В разрез с практиката на нашата компания е да даваме изявления преди нещата да са се случили официално. По простата причина, че ако случайно проектът не се осъществи, да не ни обвинят, че само сме си приказвали. Но сега ще направя изключение, тъй като се появиха доста различни информации и интерпретации в медийното пространство. Затова като сключим официален договор за изграждането на нов стадион, ще дадем пресконференция.

- Какъв всъщност е вашият замисъл? -
Целта на нашата компания не е да изгради един стадион и да го остави на произвола на съдбата. Ние имаме намерение да подпомогнем българския футбол като цяло. Защото най-лесно е да се изгради едно съоръжение и след няколко години то да бъде занемарено.

- Вярно ли е, че ръководството на "Левски" ви е отрязало за построяването на нов стадион на мястото на "Герена"?
- Вижте, ние вече сме сключили договор с БФС и ще разчитаме на съдействието на футболната централа. На тази база проведохме разговори с част от най-популярните клубове. Не е вярно, че ръдоводството на "Левски" ни е отрязало за построяването на нов стадион на мястото на "Герена". Лично аз разговарях с Иво Тонев още по времето, когато беше изпълнителен директор на клуба. Той ясно ми обясни, че "Левски" има намерение и финансовата възможност сам да си изгради нов модерен стадион. После ме поканиха на втора среща, където ме попитаха дали има вероятност да им помогнем с мениджмънта на стадиона. Отговорих им, че може да разчитат на нашата помощ, тъй като в политиката ни влиза цялосното подпомагане на българския футбол. Но все пак това ще е в някакви граници, тъй като ние не сме се ангажирали със стопанисването на обекта, каквато по принцип е нашата практика.

- В последно време възникнаха множество спорове. ЦСКА и Славия дори стигнаха до конфликт на чия територия да бъде построен стадиона.
- Проучвали сме възможността да строим и на мястото, където сега се намира "Българска армия", и на мястото на стадион "Славия". На този етап не виждам как може да изградим нашия проект в Борисовата градина. Много е трудно - направо невъзможно. На първо място не ни дават да изрежем дърветата около стадиона. Сами разбирате причината. Освен това съоръжението вече е дадено на концесия, а тя изключително трудно се прехвърля. На "Овча Купел" нещата стоят различно. Там има достатъчно място и освен всичко това г-н Стефанов проявява разбиране. Той определено иска да помогне. Още не сме взели крайно решение, но нещата клонят към стадиона на Славия.
Не мога да проумея защо президентът на ЦСКА Александър Томов не приема условията, които му предлагаме при положение, че са отлични. Неговото представяне на нещата не е коректно. Дори се опитва да се свърже с представителството на нашата компания в Германия, но му казвам, че просто няма шанс. Щом им напише писмо, те го препращат лично до мен. Информацията, че е искал комисионни обаче не е вярна. Разберете, новият стадион няма да е нито на Славия, нито на друг клуб. Той ще е на България и на родния футбол, като държавата няма да даде нито стотинка. Името на стадион "Славия" ще бъде променено. Както вече казах, имаме контракт с БФС и дори замисляме някои от дербитата да се играят там.

- Какви условия предлагате на ЦСКА?
- Много държа всички да ме разберете правилно и да срещна разбиране и помощ от медиите. Най-вече от ръководството на ЦСКА и хилядите им фенове. Ние изпитваме огромно уважение към всички тях и затова искренно желаем да им помогнем. Нямаме никакво намерение да ги откъснем от "Българска армия". Просто искаме да предоставим възможност на представителния им отбор да играе на един наистина европейски стадион. От своя страна пък ще им помогнем изцяло да си реновират техния стадион и тренировъчната база, където ще могат да играят юношите. Замисляме и една изненада за феновете на ЦСКА. Възнамеряваме част от тях да ги заведем на стадиона на Байерн Мюнхен, за да видят какво сме направили. Сигурна съм, че ще останат доволни.

- Как точно смятате да помогнете на ЦСКА да реновира "Армията" и тренировъчната база?
- Предвидили сме годишна твърда сума за ЦСКА и Славия, която хич не е малка. По груби изчисления "червените" ще прибират по 6 милиона лева на година, а "белите" - по 3 милиона.
По този начин ЦСКА за две години може да превърне своя дом в меко казано приличен вид. Освен това ще има реалната възможност да изгради база и терени за своите юноши.

- Какво поиска в замяна Александър Томов, за да играе ЦСКА на новия стадион?
- Г-н Томов ми каза категорично, че иска да реновираме "Българска армия". Точните му думи бяха: "Ако напуснем "Армията", феновете ще ме обесят". Нашата цел не е да реновираме даден стадион, а да бъдем от полза на целия български футбол. Искаме да изградим модерно съоръжение, където ще могат да се играят мачове от най-високо ниво. Затова държа феновете на ЦСКА да ме разберат правилно. Никой не иска да ги откъсне от техния дом. Той ще си остане такъв. Ние дори ще им помогнем да го направят много по-приветливо място за провеждане на срещи. Защото ясно личи, че и предишното и сегашното ръководство нямат тази възможност. Ако имаха, досега би трябвало ЦСКА да се радва на европейски стадион.

- Може ли да разкриете повече подробности за новия стадион? Колко ще струва и с какъв капацитет ще бъде?
- Смятаме да бъде с капацитет от 25 хиляди места, като ще има възможност при необходимост да се увеличи с още пет хиляди. Инвестицията на проекта ще бъде 40 милиона евро.
Смятам, че тя ще е най-голямата до този момент в българския спорт. Но изграждането на стадиона е най-малкият проблем. Както знаете, изискванията са доста големи. За да се сдобием с най-високата категория, са нужни още доста неща - като легова база, паркоместа и много други. Искам да споделя, че идеята на БФС да кандидатства за мачове от Европейското първенство през 2020 година е чудесна. Тя ще може да бъде осъществена само при наличието на такъв стадион. Не мога да разбера примерно в Германия как два гранда може да играят да един стадион и да бъдат доволни, а в България някои се дърпат. Тук е моментът обаче да благодаря на и на предишното правителство и на БСП за разбирателството и подкрепата, която ни оказват.

- Да предположим, че ЦСКА и Славия стигнат да споразумение. Вие какви изисквания ще предявите към тях? Не може да нямате такива.
- Разбира се, че ще имаме изисквания. И то конкретни. Целта пред двата тима ще бъде попадането в тройката. Другата основна задача е връщането на публиката. Много е важно да играят качествен футбол, за да може да има интерес. Освен това няма да бъдем безразлични как инвестират парите, които получават от нас. Ние ще държим те да се харчат разумно, като се инвестират в детско-юношеските школи и материалната база.

Пон Сеп 16, 2013 5:38 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

свинята иска да остави Славия без стадион

Пон Сеп 16, 2013 7:05 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

ако това стане ще ни затрият отбора...останем ли без стадион и идентичност и с тая алчна свиня начело нищо добро не ни чака:(((

Пон Сеп 16, 2013 8:07 pm
Профил
Администратор
Аватар

То пък сега една идентичност с тая джанка и тоя погреб, наречен стадион... Друго е важното:

Цитат:
- Разбира се, че ще имаме изисквания. И то конкретни. Целта пред двата тима ще бъде попадането в тройката. Другата основна задача е връщането на публиката. Много е важно да играят качествен футбол, за да може да има интерес. Освен това няма да бъдем безразлични как инвестират парите, които получават от нас. Ние ще държим те да се харчат разумно, като се инвестират в детско-юношеските школи и материалната база.

Пон Сеп 16, 2013 8:15 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Цитат:
- Разбира се, че ще имаме изисквания. И то конкретни. Целта пред двата тима ще бъде попадането в тройката. Другата основна задача е връщането на публиката. Много е важно да играят качествен футбол, за да може да има интерес.

Честно казано, не ми се дели стадион с Цска или "Левски". Наистина...

Пон Сеп 16, 2013 8:41 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Да няма някоя "Казанска" афера и тук. Батков да си отмащава за Газпром хахахахах :lol: :lol: :mrgreen:

Пон Сеп 16, 2013 8:41 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Нещата са много сложни и объркани, като възникват много въпроси. Ако чорбата се откажат, какво правим, проваля ли се този проект ? С кого ще делим бижуто и ще го делим ли въобще ? И освен това, най-важното - чий ще е този евентулен нов стадион - наш или на американската фирма ? Защото ако им продадем всичко, може като нищо след време да ни кажат да си обираме крушите от него и оставаме без дом :roll: На мен също не ми се дели стадион с ЦСКА честно казано, но ако той след време си остане наш, офертата е изгодна, друг е въпросът, че те очевидно не са съгласни. Много объркана история, звучаща леко нереално за нашите географски ширини.

Перфектният вариант за нас - даваме им стадиона на концесия за 25 години, те го управляват и сами преценяват какви мачове и мероприятия ще има на него. След изтичането на срока, стадионът остава наш, като може да си заплатим направените подобрения :roll: Но ми звучи доста нереално.

Пон Сеп 16, 2013 8:49 pm
Профил ICQ
Пристрастен

Без да искам да се конфронтирам с някои от Вас искам само да ви попитам няколко неща: къде прочетохте , че ще останем без стадион и как ще загубим идентичността си? Защо разсъждавате като някои от кухорогите. Естествено е компанията която инвестира толкова средства да иска възвращаемост от стадиона. Какво лошо има в това стадиона да носи името IFS Arena Sofia примерно, а и ако вникнем малко повече в интервюто както на представителката на IFS, така и на изпълнителния директор на цска, ще видим че IFS са собственици на стадиона за 25 години, а след това той остава стадион на Славия, защото терена на който е построен е на Славия. Както и да се казва /изключвам имената както на Славия така и на цска/, стадионът винаги ще носи историята и духът на Славия, защото е на нашето си място и ние винаги ще си бъдем у дома там. И още нещо: непрекъснато критикуваме В.С. че не инвестира в стадиона, че нямаме осветление, тоалетни и барчета около стадиона, за комичния феншоп, обаче когато излезна информацията за евентуален нов стадион и възможността и друг отбор да играе на него пак не сме доволни, не искаме ако другите били цска, как така няма да се казва Славия и т.н. Аз също критикувам В.С., най често за това, че Славия няма цели и амбиции, както и за това, че клуба не следва никаква политика за връщането на славистите на стадиона и привличането на нови фенове, все неща за които В.С. носи цялата отговорност, но на всички ни трябва да е ясно, че той сам може да направи само козметични промени и нищо повече от няколко реда нови седалки. За осветление, табло и т.н. екстри си мечтаем повече от 10 години, камо ли за нови сектори и козирка. Наред с всичките си кусури обаче трябва да признаем и някои положителни неща на Венци - един от най хитрите и възползващите се от моментната ситуация президенти, с голям опит, човек според мен който си знае много добре интересите и въпреки, че винаги гледа първо своята изгода никога не си "остявя магарето в калта". Със сигурност умее да се договаря, рядко е от губещата страна и съм сигурен, че ще направи така, че Славия да има най голяма изгода от евентуален нов стадион. И ако сложим на везната плюсовете и минусите съм сигурен че плюсовете ще са многократно повече, даже си мисля, че на фона на сегашното ни положение това ще бъде отлична възможност Славия да излезе от посредствеността в която се намира и отново да се бори за челните места. В тези трудни времена годишна инжекция от 3 млн. лв + изискване за амбиции, силен отбор и челно класиране и завръщане на публиката на стадиона са най - хубавите неща които може да се случат на любимия ни отбор. И при това досега чувахме за всички тези неща само от устата на Венци, но днес вече имаме и изявление на официален представител на IFS и за мен това е чудесна новина. Изобщо не ме интересува кой друг отбор ще играе на този стадион и как ще се казва щом се намира в Овча купел, интересува ме само Славия да се възроди и да бъде тази Славия, която всички ние си пожелахме да видим за 100 годишния юбилей. Дано всички тези намерения да се реализират и в най скоро време да прочетем или чуем за подписан договор между ISF, Славия и .../не ме интересува кой/. :wink:

Последна промяна рони на Пон Сеп 16, 2013 9:22 pm, променена общо 1 път

Пон Сеп 16, 2013 9:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1085 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 109  Следваща