Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Юни 28, 2025 10:55 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
 РЕЗИЛ !!!!! 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Решават съдбата на Достанич от Италия

18 септември 2006 | 08:39 | Агенция "Фокус"
София. Собственикът на Славия Младен Михалев - Маджо ще реши до два дни съдбата на треньора Радко Доста-нич. Веднага след загубата с 0:1 от Рилски спортист бизнесменът, който близо две години вече живее в Италия, се чул с шефа на „белите" Венцеслав Стефанов и провели дълъг разговор за срамното поражение и представянето на отбора. Маджо лично щял да прецени дали да уволни Достанич до предстоящото дерби с ЦСКА или да го остави да изкара мачовете със софийските грандове. Именно по настояване на Михалев Достанич бе върнат начело на „белите", а сърбинът поиска гаранция, че клубът ще преследва високи цели. Ако Достанич напусне, отборът най-вероятно ще бъде поет отново от Атанас Джамбазки, който бе „пожарен" вариант в два случая, съобщава "Меридиан Мач". Вестникът коментира ситуацията в най-стария столичен клуб така:

Унижението рядко значи уволнение на „Овча купел"

Между внушителните загуби от "Левски" и ЦСКА на „белите" фенове в последните години им се налага да изживяват и унизителни загуби от новаци не само като гости, но и на стадиона в „Овча купел". Това, че един от бушоните на „А" група Рилецо (с нито една точка за 5 кръга и средно по 3 допуснати гола на мач) дойде и сра-зи Славия насред София, е толкова обидно, че изисква незабавна намеса на ръководството.
Самият треньор Ратко Достанич въпреки скромния актив от 1 победа и предстоящата тежка програма с мачове срещу ЦСКА и "Левски" изключи възможността за оставка. Сърбинът, разбира се, е ясен, той си тръгва, когато на него му изнася, както бе с предложението от Цървена звезда преди година и половина. Нищо, че след седмия кръг„белите" може да са сред изпадащите и единствено бутафорният Черноморец-Бургас (Сф) да е след тях.
Миналата година славистите на два пъти изживяха големи разочарования -от новака Вихрен с 1:2 и от "Левски" с 0:5. Практиката от последните години обаче показва, че много рядко шоковите загуби водят до шокови промени в клуба. През сезон 2004/05 тежките поражения също бяха две - в 17-ия кръг от ЦСКА с 0:4 и от Родопа с 1:2 на „Овча купел". Последното обаче спада към графата „предвидени", след като „белите" излязоха с резервите, а треньорът Петър Хубчев си измисли работа в Германия. Целта обаче бе оправдана и Родопа остана в елита. В третия кръг на есента на 2003 година „белите" паднаха 0:3 от друг новак -Македонска слава, и това доведе мигновено до уволнението на Миодраг Йешич. Веднага след този ход на „Овча купел" се заговори, че всичко е било предизвестено със загубата от ЦСКА две седмици по-рано, за която директивата е дошла „от горе". Преди точно 5 години датира и последният случай, когато унизителна загуба в столично дерби води до треньорска смяна. В мач от седмия кръг „белите" падат 0:5 от ЦСКА и Кирил Качаманов е сменен от Жарко Оларевич. Тогава сърбинът дойде за втори път начело на отбора с мисията на спасител, а защо сега Достанич да не си тръгне за втори път от „Овча купел" - все пак след един кръг е мачът с „червените".

EГА ГО РАЗКАРАТ!!!!!!!!

Пон Сеп 18, 2006 3:35 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Венцеслав Стефанов:
Някои се държаха като марди
Жалко е, че Достанич обира негативите, ядосва се президентът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе изключително огорчен от поведението на играчите при 0:1 от Рилски спортист. Победата бе първата за тима от Самоков като гост в елита. Стефанов обеща да вземе сериозни мерки футболистите да не допускат подобен резил в бъдеще. Ден след мача на Овча купел бизнесменът даде интервю за "7 дни спорт".

- Г-н Стефанов, имате ли обяснение за загубата на Славия от Рилски спортист?
- Явно някои в отбора са марди. Безотговорни хора. Не може да подхождат по този начин. Но аз ще взема мерки те да се почувстват така, както аз и ръководството се почувствахме по време на мача.
- Славия направи добри мачове от началото на сезона, а падна от отбор, който нямаше и точка от началото на сезона.
- Мачът можеше да завърши по всякакъв начин. Резултатът реално би трябвало да е в наша полза. Но играта не потръгна. Особено след престъпното отношение на Асен Караславов
Разбира се, ако наистина е ударил съперник. Не може да постъпваш така - ти си капитан на отбора, искаш трансфер в чужбина, дошли са хора да те гледат. Вместо това оставяш отбора с човек по-малко. Караславов се кълне, че не е виновен, но ще видим пак ситуацията.
- Имахте и претенции към съдийската бригада. Къде точно сгрешиха реферите?
- Пред очите на дежурния делегат и целия стадион хванаха за гушата Николай Петров и го събориха на терена. Страничният съдия го видя, но не реагира. Сигурен съм обаче, че някоя телевизия е заснела момента. За несъществуващите засади, които отсъдиха, направо не ми се говори. Обърнах внимание на дежурния делегат Тони Василев върху тези неща и той каза: "Всичко видях и ще го опиша в доклада." Ще видим какво ще стане. Но се чудя защо бе всичко това? На кого помагат - на Рилски спортист, на Славия, на футбола? На никой. Трябва да има феърплей и за двата отбора. Съдиите не са виновни за нашата загуба, но просто не бива да свирят по този начин. Срещу Литекс Ники Петров бе изгонен за посягане.
Сега щяха да го удушат, а не последва наказание
Нека този съдия знае, че ако сега му се е разминало, то другия път няма да е така. Казах го и на Каубоя след мача с Литекс.
- Защо според вас всичко това се случва в седмицата, когато сурово бяха наказани Димитър Димитров и Антон Генов?
- Нашите съдии са свикнали да бъдат главните действащи лица. Искат те да определят кой да побеждава. Ще говоря с Борислав Михайлов и с хората, които дават свои пари за футболните клубове. Приехме високите такси, които искаха да получават. Редно е обаче да взимат парите си според оценката на дежурния делегат. Щом е свирил добре, няма проблеми, да получава колкото заслужава. Тези, които имат ниски оценки да бъдат глобявани
Това е съвсем сериозно предложение. Все пак ние сме хората, които дават парите, а те са търтеи.
- Успяхте ли да разговаряте с отбора? Какво ви казаха за поведението си на терена?
- Не съм разговарял с тях, но тези дни непременно ще го направя. Жал ми е за Ратко Достанич, защото той обира негативите от този мач. Треньорът няма никаква вина. Затова нека феновете не посягат на Ратко. Тези, които постъпиха некоректно и играха несериозно в мача с Рилски спортист, ще си понесат последствията.

Момчил Лельов

http://www.7sport.net/7sport/footbg/d4453_15.htm

Пон Сеп 18, 2006 3:43 pm
Профил ICQ
Модератор
Аватар

Мнение 
blagoj_fenka написа:
Josif написа:
blagoj_fenka написа:
стига си плюхте по отбора веее стегнете се малко...голяма работа като сте паднали..нали затова са феновете-да подкрепят отбора си при победа и при загуба!

Много ми е интересно ти как ще реагираш ако твоето отборче загуби от скиорите.

всеки случай няма да викам "РЕЗИЛ !!О колко ме е срам...О Боже не мога да повярвам" ...... да не мислиш че са като паднахме от Барса съм говорила че ме е срам че съм от "Левски"??!!

С това изказване направо изби рибата !!! ЕВАЛА !!! Затвръждаваш максимата , че жена и футбол все едно НЕГЪР СКИОР или Жена Шофьор !!! ЕВАЛА !!! Продължавай в същият дух !!!

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Вто Сеп 19, 2006 1:51 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Gogo написа:
FeverNew написа:
От Топспорт.бг

Наставникът на Славия Ратко Достанич говори вчера пред "Топспорт" за загубата от Рилски спортист. Сръбският спец каза, че поема вината за провала.

- След срещата с Рилски спортист се заговори, че мачът май е бил уреден...[/b]
- Не, не. Това са глупости. И дума не може да става за подобно нещо. Ако наистина срещата е била уредена, и аз науча, веднага ще си събера багажа и се махам от Славия. Но аз знам, че няма нищо нередно. Срещата с Рилски спортист се игра както всяка друга. Всички знаят, че аз съм честен. Славия винаги играе честно и почтено. При нас никога няма уредени мачове.

Господа, знаете ли коефицента за загуба на Славия?
за един заложен лев получаваш 10 лева!!!!
А знаете ли за точен резултат колко е?
за един заложен лев получаваш 20 лева!!!!
Защо се чудим тогава за загубата на лябимият отбор?!!?

Значи сега трябва да бием ЦСКА, защото коефициентът за "двойка" варира между 15 и 25 в различните букмейкърски къщи :D

Чет Сеп 21, 2006 2:11 pm
Профил WWW
Напреднал
Аватар

Мнение 
Awe sram ne sram trea organizacia i postoqnstvo i moje bi 6e se po opraat ne6tata. :) Trea sme optimisti

Съб Сеп 23, 2006 10:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6