Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Юли 04, 2025 4:57 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 235 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Следваща
 Райс Райс Райс !!! 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Райс Мболи: Не съм играл в отбор с по-малко публика

В последните дни около вратаря на Славия Райе Мболи се шуми постоянно. Причината - вече няколко пъти скаут на Манчестър Юнайтед идва да го гледа. Интерес към стража, избран за номер едно на поста си у нас за 2009 година, проявяват и клубове от Германия, Турция, Румъния и Русия. Отличните му игри са една от главните причини белите да дишат във врата на ЦСКА и "Левски" и да мечтаят за европейски турнири. По тези и други теми от „Тема спорт” потърсиха Мболи преди сблъсъка с Локо София.

- Райс, твоето име е сред най-обсъжданите в българския футбол в последните дни. Вярваш ли, че трансфер в Манчестър Юнайтед е възможен?
- Да, и аз чух, че са идвали да ме гледат. Няма как да не съм поласкан. Но честно да си кажа, в момента гледам да се концентрирам върху изявите си в Славия и да не мисля за подобни неща.
- Е, когато знаеш, че те гледат от Манчестър Юнайтед, няма как да не мислиш за това...
- Така е, но предпочитам да не коментирам темата.
- Знаеш, че в последните години Славия реализира доста гръмки трансфери. Колегата ти на вратата Марио Кирев дори отиде в Ювентус...
- Да, отборът е известен с това, но сега ме интересуват само мачовете до края на сезона.
- Напоследък играеш много стабилно, а отборът е съвсем близо до Лига Европа. Можете ли да се преборите с ЦСКА и "Левски"?
- Ще ни е много трудно, но всичко може да се случи. Разликата в точките е минимална, а ако си вземем двубоите с преките съперници, ще изпълним целта.
- Идва дерби с Локо София...
- Те загубиха мача си с Литекс и ако искат да останат в битката за титлата, са длъжни да ни победят. Ще ни е изключително тежко.
- С кои от играчите им трябва да сте особено внимателни?
- Имат двама-трима наистина класни футболисти, като например голмайстора им Камбуров. Дерек Асамоа също е отличен състезател. Но трябва да обезвредим отбора, а не отделни изпълнители в него.
- Преди да дойдеш в Славия, си играл и в Хартс. Има ли база за сравнение между футбола в България и Шотландия?
- Не, няма. Като цяло във Великобритания се практикува съвсем друг стил, броят на клубовете в дивизията е по-малък, всичко е различно.
- Разкажи нещо повече за престоя си в Окинава, където пази за Рюкю.
- Беше изключително ценно за мен да отида там. Много хора си мислят, че в Япония и изобщо в Азия футболът е слаб, но това въобще не е така. Японците имат много класни футболисти, мачовете винаги са завързани и интересни.
- Не е ли трудно за човек, роден и израснал в Европа, да живее в толкова отдалечена страна - с различна култура, различни хора, различни обичаи?
- В началото бе наистина шокиращо. Но след две-три седмици се свиква. Хората са изключително дружелюбни и забавни, винаги са готови да ти помогнат.
- Пред пълни стадиони ли игра там?
- Да, всеки път.
- А в кариерата си бил ли си в клуб с по-малко публика от Слабия?
- Честно казано, не. Но това е част от особеностите на българския футбол, с които трябва да се примирим.
- Какво е мнението ти за Велислав Вуцов?
- Според мен за нас той е идеалният треньор. Винаги се опитва да ни амбицира, строг е, но е добър специалист.
- Как си общувате с него?
- (Смее се.) На една много странна смесица от испански, английски и още няколко езика. Но напоследък започнах да напредвам и с българския, така че ми е по-лесно.
- Кои съотборници в Славия са ти най-близки?
- С всички сме приятели. С Павле Попара се знаем още от Гърция, дори той ми се обади да дойда в отбора, със Стив Ренет, Алберони и Жуниньо също сме дружки.
- Често чужденците в българското първенство са обвинявани, че лесно се предават пред изкушенията на нощния живот...
- Не, аз не съм такъв. Не обичам да излизам вечер, а в свободното си време си стоя вкъщи.

- Какво се случи в Етрополе?
- Беше истинско бедствие за нас. Срещу втородивизронни клубове винаги е по-трудно - мотивацията е по-ниска, играта им е по-затворена. Изпуснахме две-три ситуации да решим мача, а оттам нататък при дузпите нямахме късмет. Гледаме да забравим това, надявам се скоро и феновете да го направят. Разбирам ги напълно в тяхната болка, но не бяха прави да ни псуват и замерят по този начин.
- А беше ли прав Венцеслав Стефанов да ви спре парите?
- Не искам да коментирам.
- Би ли останал в Славия и за следващото първенство, или си твърдо решен да го смениш?
- Имам още една година договор и нямам нищо против да го изпълня. За тези неща ще мисля след края на първенството.

- В кой отбор мечтаеш да играеш?
- Нямам любим клуб в света. Но най ми допадат шампионатите в Англия и Испания.

Вижте как са ни написали името в статията , сасъд за комунистите от "Тема спорт" :evil: 8) Иначе айде Райс , айде Мболи :!: :!: :!:

Сря Апр 21, 2010 12:41 pm
Профил ICQ
Пристрастен
Аватар

Мнение 
- А в кариерата си бил ли си в клуб с по-малко публика от Слабия?
- Честно казано, не.

?!?!?!?! СЛАБИЯ ?!?!? тея наркомани ли са или кво??!? :evil: :evil: :evil:

и нЕ щЕ пРедаМ
моя (/С\) Славия (/С\) !!!

Сря Апр 21, 2010 4:58 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Абе да ги изклатиме мощно в събота, пък пак да пишат така.

Сря Апр 21, 2010 5:05 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Райс официално е включен в разширения списък на Алжир за Световното :!: :!: :!: - http://www.dzfoot.com/article-1746.php Нека е жив и здрав , дано го вземат на финалите , искрено му го желаем :D :D :D

Вто Май 04, 2010 1:11 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Поредното доказателство че губим Райс.Прекалено бедни сме да си подволим да имаме вратар участник на Световното-

Вто Май 04, 2010 2:00 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
Райс Мболи получи повиквателна за националния на Алжир

come on RAISSSSSSSSSSSSSSSSS :twisted:

Вто Май 04, 2010 3:41 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Мболи в Юнайтед и на световното

Вратарят на Славия тръгва за Англия днес, на 13 май заминава на лагер с Алжир

Кариерата на Райс Мболи в Славия приключи. Вратарят ще бъде продаден през лятото, а в последните два мача от "А" група белите ще трябва да се оправят без него. За единия - срещу Локо (Пд), той е наказан, а когато се играе последният - срещу Берое, Мболи ще има по-важни ангажименти.
Програмата на вратаря е тежка, но сладка. Днес той заминава за Англия, където ще изкара проби в Манчестър Юнайтед. Французинът ще остане на Острова 4-5 дни. Мболи отива с добри препоръки. Даде ги скаутът на Ман. Юнайтед за Източна Европа Будимир Вуячич. Той изгледа мача Славия - Черно море, в който вратарят не пусна гол. Вуячич си записваше всяко движение на Райс Мболи, занесе в Англия и дискове с мачове на вратаря. Сър Алекс Фъргюсен е харесал изявите на французина и е преценил, че си заслужава да да го покани на проби.
След пробите Мболи ще се отправи към Швейцария. Там на 13 май започва подготовката на националния отбор на Алжир за световното първенство. Вратарят попадна в разширения списък на селекционера Рабах Саадан. Последният повика четирима вратари, един ще отпадне. Мболи е роден във Франция, но майка му е от Алжир, а баща му - от Конго.

Вто Май 04, 2010 11:45 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Успех, заслужава голям отбор !

Сря Май 05, 2010 6:20 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Манчестър Юнайтед взе играч от Славия. Вратарят Райс Мболи заминава за Англия днес. За трансфер е още рано да се говори, но и пробите са голямо нещо. Поканата идва лично от сър Алекс Фъргюсън.

Мболи ще тренира с Манчестър 4-5 дни. Неотлъчно до вратаря през цялото време ще бъде Будимир Вуячич. Скаутът на Манчестър Юнайтед за Източна Европа беше на мача с Черно море.

Той е написал добри препоръки, занесъл е и дискове с играта на вратаря. Фъргюсън е преценил, че си заслужава да пробва слависта.

Едно време и здравеца беше в Арсенал...Венгер уж го харесал много ама беше на 34-35 години и нямаше за кога...
колкото и невъзможно да е дано да стане нещо...САФ има навика да купува играчи за никви пари и хоп....освен това е ясно, че големите отбори имат договори с една камара подобни играчи и си ги следят. Същото беще и с Михайлов и с Кирев...дано дано дано

Сря Май 05, 2010 8:53 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Успех, Райс!

Много ми се иска да остане още една година при нас, но ако го продадем на Манчестер, това ще е пореден удар и бъдещите играчи ще се хвърлят повече, с надеждата и тях да ги огрее някой добър трансфер.

Сря Май 05, 2010 2:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 235 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  Следваща