Автор |
Съобщение |
atm
Орден "Стара Славия"
|
 Re: стадион "Славия"
Нещата със стадиона си вървят. На 16ти октомври ще има нарочна прес конференция, на която може да присъствате. Според мен, по хубаво нещо няма да ни се случи. За всичко ще се грижат професионалисти, само спортно -техническата част ще е на ПФКто. А от него ще се искат и резултати. Това е.
|
Вто Окт 08, 2013 3:49 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
atm написа: Нещата със стадиона си вървят. На 16ти октомври ще има нарочна прес конференция, на която може да присъствате. Според мен, по хубаво нещо няма да ни се случи. За всичко ще се грижат професионалисти, само спортно -техническата част ще е на ПФКто. А от него ще се искат и резултати. Това е. Говориш доста уверено, което значи, че имаш информация.  Да се надяваме, че ще стане така, както казваш.
|
Вто Окт 08, 2013 7:43 pm |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
Привет на всички! Вчера бях ангажиран до късно вечерта и не можах да пиша, но искам да ви кажа, че имах среща с Ива Георгиева на която присъстваха още двама слависти. Срещата беше по повод баскетболната зала на стадиона, като бях уверен от Георгиева, че и двете зали на стадиона, волейболната и баскетболната ще бъдат построени на новия стадион и клубовете няма да загубят базата си. Естествено, обсъдихме и ситуацията от гледна точка на привържениците. Тъй като много хора се притесняват, че губим стадиона завинаги, искам да ги успокоя, няма такова опция. Този стадион си остава наш, но 25 години ще го управлява друга фирма, която ще покаже на цяла България, как се управлява такова съоражение и как се печели от него. Освен това, фирмата ще управлява маркетинга на клуба през това време, освен споменатите милиони, които ще дава на клуба, тя ще дава и 80% от печалбата от управлението на правата. Другия момент е, че ще има контрол от тяхна страна за разходването на средствата. Единственото, което ще управлява клуба е футболния отбор и трансферите на футболистите. Но най-важното според мен е, че фирмата ще изисква класиране. Постепенно, с течение на годините тези изисквания, ще се увеличават, както ще се увеличават и парите които дават. Освен това, те са абсолютно убедени, че ще си пълнят стадиона!!! Как точно ще го правят?!? Не знам! Но след като са готови да инвестират толкова пари, явно те знаят. Похвалиха се, че са вземали отбори от трета дивизия и са го докарвали до челото на първенствата, което всъщност се е случвало и в Бг, така че и ние сме го виждали. Ясно е, че когато има пари, това е абсолютно възможно. Другото, което аз чух за пръв път и ме изненада приятно, но е абсолютно логично, че освен потрояването на стадиона, те ще искат да подобрят и цялата инфраструктура около стадиона. Това означава да помогнат на всички останали спортове в Славия, да подобрят базата си и нивото си. Защото не можело да има един стадион красавец и около него - разруха. Трябва всичко да е по европейски! Какви са проблемите? Големия проблем естествено е втория отбор, такава е концепцията на хората, че те искат всяка седмица да има мач на стадиона. Ако го няма този отбор, трябва държавата и БФС да компенсират липсата му с участие в инвестицията, която в случая ще е към 50%, хубавото е че не е необходимо да се дава наведнъж, а може да бъде разпределена в годините. На срещата с Премиера е бил поет такъв ангажимент, но всички знаем, че обещанието не е като даването и как точно ще се реализира в Бг не е ясно. Възможността е публично-частно партньорство, но само си представям какъв вой ще нададат всички срещу това държавата да даде пари. Друг проблем е, че нещата трябва да се решат много скоро, Ива Георгиева каза 2-3 седмици, защото парите за инвестицията стоят приготвени вече две години и това не може да продължава повече, ако няма развитие, те ще бъдат пренасочени на друго място. На 16 октомври, ще има голяма пресконференция, на която всички които искат, могат да отидат и зададат въпросите си.
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Сря Окт 09, 2013 8:05 am |
|
 |
asterix
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 6:59 pm Мнения: 324 Местоположение: София
|
Васко написа: Привет на всички! Вчера бях ангажиран до късно вечерта и не можах да пиша, но искам да ви кажа, че имах среща с Ива Георгиева на която присъстваха още двама слависти. Срещата беше по повод баскетболната зала на стадиона, като бях уверен от Георгиева, че и двете зали на стадиона, волейболната и баскетболната ще бъдат построени на новия стадион и клубовете няма да загубят базата си. Естествено, обсъдихме и ситуацията от гледна точка на привържениците. Тъй като много хора се притесняват, че губим стадиона завинаги, искам да ги успокоя, няма такова опция. Този стадион си остава наш, но 25 години ще го управлява друга фирма, която ще покаже на цяла България, как се управлява такова съоражение и как се печели от него. Освен това, фирмата ще управлява маркетинга на клуба през това време, освен споменатите милиони, които ще дава на клуба, тя ще дава и 80% от печалбата от управлението на правата. Другия момент е, че ще има контрол от тяхна страна за разходването на средствата. Единственото, което ще управлява клуба е футболния отбор и трансферите на футболистите. Но най-важното според мен е, че фирмата ще изисква класиране. Постепенно, с течение на годините тези изисквания, ще се увеличават, както ще се увеличават и парите които дават. Освен това, те са абсолютно убедени, че ще си пълнят стадиона!!! Как точно ще го правят?!? Не знам! Но след като са готови да инвестират толкова пари, явно те знаят. Похвалиха се, че са вземали отбори от трета дивизия и са го докарвали до челото на първенствата, което всъщност се е случвало и в Бг, така че и ние сме го виждали. Ясно е, че когато има пари, това е абсолютно възможно. Другото, което аз чух за пръв път и ме изненада приятно, но е абсолютно логично, че освен потрояването на стадиона, те ще искат да подобрят и цялата инфраструктура около стадиона. Това означава да помогнат на всички останали спортове в Славия, да подобрят базата си и нивото си. Защото не можело да има един стадион красавец и около него - разруха. Трябва всичко да е по европейски! Какви са проблемите? Големия проблем естествено е втория отбор, такава е концепцията на хората, че те искат всяка седмица да има мач на стадиона. Ако го няма този отбор, трябва държавата и БФС да компенсират липсата му с участие в инвестицията, която в случая ще е към 50%, хубавото е че не е необходимо да се дава наведнъж, а може да бъде разпределена в годините. На срещата с Премиера е бил поет такъв ангажимент, но всички знаем, че обещанието не е като даването и как точно ще се реализира в Бг не е ясно. Възможността е публично-частно партньорство, но само си представям какъв вой ще нададат всички срещу това държавата да даде пари. Друг проблем е, че нещата трябва да се решат много скоро, Ива Георгиева каза 2-3 седмици, защото парите за инвестицията стоят приготвени вече две години и това не може да продължава повече, ако няма развитие, те ще бъдат пренасочени на друго място. На 16 октомври, ще има голяма пресконференция, на която всички които искат, могат да отидат и зададат въпросите си. Обявявайте, че ще ходите на такива срещи по-рано, за да ви дадем въпроси, които да предадете. Основният проблем, не е концесия, то е ясно, че друг вариант няма. Основният проблем е свързан с Цдна и тяхното фоворизиране за наша сметка.
_________________ Да живее България и само Славия!!!!
|
Сря Окт 09, 2013 9:35 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Благодаря за предоставената информация  Много ми се иска да присъствам на тази среща, но тъй като не знам дали ще мога да се измъкна, мисля че е хубаво тук да си намислим въпросите, които живо ни интересуват и те да бъдат зададени на пресконференцията. Примерно тези: Стадионът остава ли за нас след изтичане на срока за концесията (въпреки че някои вече написаха, че е така, искам да го чуя лично от Ива Георгиева) ? Има ли друг вариант за втори отбор освен ЦСКА, ако да - кой е той ? Какви ще са цените на билетите на новия стадион ? Горе-долу каква сума ще бъде отпускана на клуба от фирмата ? И в какво ще се изразяват изискванията за класиране и какви ще са последиците, ако пак си кретаме в средата на таблицата - предполагам доста по-малко отпуснати пари ? Сигурни ли са, че ще могат да го построят и да е готов през 2015-та ? Ще има ли най-после нормален фен-шоп с артикули на отбора ? В какъв цвят ще са седалките на стадиона и как ще се казва той ? Концесията твърдо за 25 години ли ще е или може и повече ? Как стадион с капацитет 25-30 000 души ще кандидатства за Евро 2020, не е ли прекалено малък ? Много ми се иска също държавата да НЕ участва в този стадион, поне с това се гордеем, че не като комунистическите грандове на държавна хранилка, а сега ще станем като тях. 
|
Сря Окт 09, 2013 11:08 am |
|
 |
ghp
Орден "Стара Славия"
|
Всички стискаме палци да стане ,но честно казано не виждам как втори отбор ще играе на нашия стадион ЦСКА няма да дойдат и не само заради феновете ами ако има ясен контрол на средствата които ще им се дават измамници като Лупи не могат да облажат-а пък фалиралата държава да участва ми изглежда нереално в тая политическа ситуация живи ще ги изядат ако подпомогнат стадиона а и не е за някой от животинските отбори.
|
Сря Окт 09, 2013 11:20 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
Благодаря на Васко за изчерпателната информация - много срещи са водени, много хора са говорили с Георгиева, но единствено той даде да се разбере за какво точно става въпрос. Повечето неща се разбираха от интервюто на госпожата, но информацията от клуба беше доста двусмислена поради характерния словоизказ на Стефанов. Според мен няколко неща са важни - ще постъпват пари в клуба, които са в пъти повече от тези, с които се разполага в момента, ще се контролира как се разходват средствата и ще се търсят спортни успехи. Ще се гони печалба от съоражението, но основно от спортна дейност, а не от бензиностанции, кръчми, молове и пр. Това, че става въпрос за концесия беше ясно от самото начало, но трябва да се набие в главите на хората - важно е и затова те се притесняват. Името на стадиона не е такъв проблем. На много малко отбори стадионите носят името на отбора. В повечето случаи името е на фирма, която плаща по няколко милиона годишно, за да се рекламира. Все пак трябва да се внимава, де - да не се допускат гафове като Пипонко-Арена или стадион Агропромстроймашекспортимпорт или Кифбанмекгеврекснаб. Те хората си знаят. Може и като в Милано - комплексът се казва Сан Сиро, а теренът - Джузепе Меаца. Така може комплексът да се казва Славия, теренът както дойде и който надцака. За билетите е ясно, че ще бъдат съобразени с положението в страната. Билетите на Майнц са едни от най-евтините в Бундеслигата. Пари обаче идват не само от билети. Всеки би направил допълнителни разходи около мача, стига да има къде и за какво. Предполагам, че ще направят абонаментите като хората и това ще носи добри бонуси и така ще гарантират постоянен приход и едно ядро от постоянна публика на мачовете. Това за втория отбор може да се окаже не чак такъв проблем. Достатъчно е БФС да възроди директивата от 80-те столичните дербита да се играят на един стадион ( преди беше Васил "Левски") и при новата формула на шампионата ( 12 отборах 4 мача), това ще гарантира доста допълнителни мачове. Националния отбор като прави по 3-4 мача годишно, младежкия също, и.. стават бая мачове. Към въпросите на Виктор бих добавил и още един - парите и изискванията кога ще започнат да идват - от момента на сключване на договора или от момента, в който ще бъде изграден и пуснат в експлоатация стадиона? Според мен е по-изгодно за нас като фенове да се започне веднага, че като знаем строителството как може да се проточи в българската действителност и ръководството как ръководи, през 2020 може да е късно. Държавата не знам дали ще се включи, но може да бъде намесена общината. Все пак теренът е апортиран в дружеството от общината, тя има дял в акционерното дружество, а има и доста повече възможности от държавата да участва в облагородяването на района по европейски програми и със собствени средства. За общината също ще е добре да има на територията си такова съоражение, което може да ползва безпрепятствено за спортни и културни мероприятия. Може да се търси връзка и с предстоящото изграждане на третия лъч на метрото, който е планиран да минава в голяма близост до стадиона. Още повече, че метрото се строи с европейски пари, които се дават не само за прокарването на линиите и вагонетки, а и за метростанции и облагородяване на района около тях. така например руснаците, които изградиха мола Парадайз на Хладилника, проектираха и направиха метростанция в самата сграда и срещу това получиха доста бонуси от общината, която доста надхвърля инвестицията. А и им гарантира голям човекопоток след 2-3 години, когато бъдат прокопани тия 800-900 метра, които ги делят в момента от последната спирка. Така че след тази нова информация от Васко, отново си оставам с убеждението, че проектът е много изгоден за "Славия" и единствена реална възможност в момента бързо да се отърсим от безвремието, в което се намираме вече толкова години.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Сря Окт 09, 2013 12:52 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Това, което разказа Васко, се покрива изцяло с моите тайни надежди по този въпрос. Само може да се надяваме, че ще стане факт, по един или друг начин.
_________________ 1913
|
Сря Окт 09, 2013 1:31 pm |
|
 |
asterix
Луд за връзване
|
Амин след казаното от Божо! Дано да стане така, дано, дано, дано! И дано не делим с Цдна и дано цветът на седалките да не е червен 
|
Сря Окт 09, 2013 1:43 pm |
|
 |
asterix
Луд за връзване
|
Можи би при срещите с въпросната дама е хубаво да се говори и за механизмите за връщане на белите фенове на стадиона, което няма как да стане единствено с инвестиции в базата. В смисъл такъв, сегашното ръководство тотално ни е неглижирало и не се интересува от нас, може би било полезно за клуба и резултатите му, ако се стимулира връщането на феновете и участието им определени мероприятия и неща, които се случват около отбора. Дали чрез фен клуб, дали по-друг начин. Връщането на хората ще е и плюс за самите инвеститори, разбира се.
Нещо трябва да помислим в тая насока.
За да се покаже, че Славия има потенциал не само заради собствеността на базата, а и за да не се превърнем просто в отбор, който е "купен" от някого, а по някакъв начин да се върнем към по-стари идеали.
|
Сря Окт 09, 2013 1:52 pm |
|
 |
|