Автор |
Съобщение |
asterix
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 6:59 pm Мнения: 324 Местоположение: София
|
 Re: стадион "Славия"
Вероятно повечето от нас нямат възможност да присъстват на пресконференцията. Няма ли да съберем някои въпроси, които тези, които са там, да зададат? Има далеч по-важни неща от срока на концесията и въпросите тип общи приказки.
_________________ Да живее България и само Славия!!!!
|
Пон Окт 14, 2013 11:54 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
asterix написа: Вероятно повечето от нас нямат възможност да присъстват на пресконференцията. Няма ли да съберем някои въпроси, които тези, които са там, да зададат? Има далеч по-важни неща от срока на концесията и въпросите тип общи приказки. Напиши тогава твоите въпроси, за да ги зададем!
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 8:16 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
asterix написа: Обявявайте, че ще ходите на такива срещи по-рано, за да ви дадем въпроси, които да предадете.
Основният проблем, не е концесия, то е ясно, че друг вариант няма.
Основният проблем е свързан с Цдна и тяхното фоворизиране за наша сметка.
Срещата ми бе насрочена два часа преди самата среща, така че нямаше време за комуникация. Наистина основния проблем е комунистическото отборче, но не в смисъла, който ти влагаш. Проблема е, че без тях е много трудно да се случат нещата. Аз лично предпочитам да се случат с тях, отколкото да не се реализира въобще този проект. Защото този проект ще ни гарантира Бъдеще поне в следващите 50 години, иначе ни чака опело. За това сме си виновни ние, защото сме пет човека на стадиона..., затова сме втори отбор, ако бяхме с много публика, щяхме да сме първи, а втори примерно буферите или студенти, тигри или някакви тем подобни. Защото проекта далеч не означава само стадион, той означава професионален маркетинг, невиждан в Бг, означава много гарантирани пари всяка година/и май те са двойно повече, отколкото казва боса ни/, което ни гарантира 3-4-ти бюджет в Бг, а може и по напред, в зависимост от ситуацията в другите отбори. Защото хората гарантират, че ще увеличат посещаемостта ни до нива за които в момента, дори не смеем да си мечтаем, да речем между 7-8 до 15 хиляди на мач. Защото освен това, те държат ако стане проекта той да не е едно цвете в пустиня, а да оправят и инфраструктурата наоколо, което означава да оправят останалата част от комплекса, същевременно помагайки на всички други спортове. Единствения начин да не участват комунистите е, да се включи държавата с половината пари в името на нац. стадион и отбор, но нали се сещате какъв вой ще се нададе от къде ли не, ако държавата даде 15-20 млн евро!
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 8:45 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
Viktor4o_Rs написа: Благодаря за предоставената информация  Много ми се иска да присъствам на тази среща, но тъй като не знам дали ще мога да се измъкна, мисля че е хубаво тук да си намислим въпросите, които живо ни интересуват и те да бъдат зададени на пресконференцията. Примерно тези: Стадионът остава ли за нас след изтичане на срока за концесията (въпреки че някои вече написаха, че е така, искам да го чуя лично от Ива Георгиева) ? Има ли друг вариант за втори отбор освен ЦСКА, ако да - кой е той ? Какви ще са цените на билетите на новия стадион ? Горе-долу каква сума ще бъде отпускана на клуба от фирмата ? И в какво ще се изразяват изискванията за класиране и какви ще са последиците, ако пак си кретаме в средата на таблицата - предполагам доста по-малко отпуснати пари ? Сигурни ли са, че ще могат да го построят и да е готов през 2015-та ? Ще има ли най-после нормален фен-шоп с артикули на отбора ? В какъв цвят ще са седалките на стадиона и как ще се казва той ? Концесията твърдо за 25 години ли ще е или може и повече ? Как стадион с капацитет 25-30 000 души ще кандидатства за Евро 2020, не е ли прекалено малък ? Много ми се иска също държавата да НЕ участва в този стадион, поне с това се гордеем, че не като комунистическите грандове на държавна хранилка, а сега ще станем като тях.  Стадиона си остава за нас след изтичането на договора. Варианта без комунистите съм го написал в предишния пост. Цените на билетите са въпрос на маркетинг за всеки отделен мач, дори не съм питал затова, защото ми е ясно, всеки иска да вземе максимална цена при максимална посещаемост, в смисъл че пресечната точка на двете криви на посещаемостта и цената е там където може да се вземат най-много пари в абсолютна ст-ст. Всъщност така е в развитите страни и в сериозните клубове, никой сега не може да каже цена на билет, защото ако играеш с дините, ще е 10 лв, но ако играеш ЕКТ с Ливърпул, цената няма да е под 50 лв и то за най-евтините места само, а най-хубавите може да достигнат и над 200. Сумата която ще се отпуска първоначално е 3 млн, Венци говори за левове, а Ива за евро, по-скоро вярвам на Ива, но и в единия и в другия случай ми харесва много, освен това тя ще нараства всяка година, и освен това те ще дават 80% от печалбата от маркетинга на клуба. Изискванията са да не падаме под пето място през първите 2-3 години, а после да не излизаме от тройката. Мисля че по отношение на срока на строежа няма какво да се пита, защото самите те нямат никаква полза да се бавят, за. Тях всеки ден закъснение е загуба на пари, а в крайна сметка тяхната цел е печалбата, те не са социални грижи. Задължително ще има магазин и музей! Ако сме двата отбора, ще бъдат тотално отделени магазините и музеите, най-вероятно в противоположни точки на стадиона. Седалките ще бъдат в неутрални цветове, още не е решено в какви точно. Засега не съм чул за друг срок на концесията, а за Евро2020 не съм питал, защото смятам, че това въобще не ни е важно, един мач от първенството дали ще се играе или не на стадиона, за мен е важно да се подсигури бъдещето и възхода на Славия!!!
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 9:06 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
ghp написа: Всички стискаме палци да стане ,но честно казано не виждам как втори отбор ще играе на нашия стадион ЦСКА няма да дойдат и не само заради феновете ами ако има ясен контрол на средствата които ще им се дават измамници като Лупи не могат да облажат-а пък фалиралата държава да участва ми изглежда нереално в тая политическа ситуация живи ще ги изядат ако подпомогнат стадиона а и не е за някой от животинските отбори. Мисля, че рано или късно ще дойдат, защото като фалират и като нямат пари и стадион..., даже мисля, че сами ще се помолят, просто е въпрос на време. Иначе и аз ще се радвам да не трябва да дизенфекцираме стадиона след всеки техен мач, ама това са реалностите, дотам сме се докарали.
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 9:11 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
Spiro написа: atm написа: Стадиона ще носи името на рекламодател. Седалките и дизайна вътре ще е неутрален. Ще има фен кътове и магазини, абсолютно разделени един от друг. Ще има всичко за приятното прекарване, дори и детски център. седалките ще се отопляват дори, както и тревата. Стадиона ще придобива отвън цвета на отбора, който ще домакинства. Ще се пълни и празни за 5 минути. Други, а не футболния клуб ще се занимава с маркетинга на "продукта" Славия. ФК ще получава пари. Мисля, че нас не ни интересува колко и как, това си е работа на ВС. Важното е, че ще имаме цели! Всичко останало е прекрасно, но за името задължително трябва да имаме претенции. Представете си спонсор, като "Армеец" или "ЛевИнс"- това ще е пълен абсурд! Щом ще е национален стадион, най-добре ще да е нещо като "България арена", а има достатъчно спонсори, които носят "България" в името си! Дано разумът надделее! Не можем да имаме никакви претенции, хората ще ни плащат много пари и ще го кръстят на този който даде най-много за това, предполагам че няма да е бг фирма.
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 9:15 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
asterix написа: http://topsport.ibox.bg/news/id_1834760438
Венци готов Славия да домакинства на "Армията"
От Топспорт , в. 24 часа Според ЦСКА "Армията" може да бъде национален стадион
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бил готов да премести домакинските мачове на отбора на стадион "Българска армия", ако от германската компания ИФС бяха предпочели да строят стадиона на ЦСКА, пише в. "24 часа".
"Този план не може да се осъществи, защото ИФС си има изисквания. Трудно е около "Армията" да се отдели повече място за леки коли, които да паркират, тъй като извън стадиона пред централния вход мястото е малко. В парка не може да се пипа. Самото влизане с автомобили към стадиона става най-вече откъм радиото" - казва босът на белите".
Плановете на немците били до стадиона в "Овча купел" да бъдат изградени два двуетажни открити паркинга. Чужденците не одобрили също така стадионите """Раковски""" и "Септември.
ЦСКА обаче смята, че има възможност да се направи от "Българска армия" национален стадион с предвидените планове за обновяване на Борисовата градина.
Паркинг може да се направи върху настоящата автокъща, която се намира точно до стадиона. "Армията" има огромно предимство, че е до спирка на метрото.
Германската фирма вече официално обяви, че ще прави стадиона на Славия, на който ще играят мачовете си "белите" и ЦСКА. "Червените" обаче твърдят, че няма съгласие по този въпрос въпреки предварителния договор, който бил подписан по времето на "Титан". Заради това немците предложиха по-сериозна компенсация на ЦСКА за отстъпването на всичките права на клуба за 10 години.
-----------------------
Aз лично си признавам, че при такъв сценарии бих се отказал от това да ходя на мачове на Славия. Хора, разберете че това е блъф, Венци е наясно че няма как това да се случи и затова блъфира, като се опитва да гали ушите на чорбарите, не обръщайте внимание на това специално, сигурно е че този стадион няма как да се построи в Борисовата градина.
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Окт 15, 2013 9:18 am |
|
 |
asterix
Луд за връзване
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 6:59 pm Мнения: 324 Местоположение: София
|
Благодаря на Васко за подробната информация. И да питаме, и да не питаме, то е ясно.
Само може да се надяваме да не стане всичко това с Цдна. Да има техен музей на нашия стадион е срамно.
Инак ми е ясно, че няма да стане в Борисовата градина, просто го написах, за да покажа нагласата на Венци.
Разбира се, че е хубаво да има стадион, но нашата идентичност си е вече за опело.
Важното е ние да сме живи и здрави, още един път мерси на Васко!
_________________ Да живее България и само Славия!!!!
|
Вто Окт 15, 2013 10:28 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Ако всичко зависи от комунистическото четирибуквие, значи нищо няма да стане, те отрекоха 1000 пъти, че биха се навили, а и Лупи ще яде бой от прасетата  Така че не знам, явно утре ще се разбере ...
|
Вто Окт 15, 2013 4:13 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4216 Местоположение: София
|
Ако изпаднем в Б група, ще има ли стадион за нас, ще ни има ли въобще ? Какво ще спечели СИК от това ? Това са ми двата въпроса...
Каквото и да кажат и обещаят, не им вярвам. Толкова сме изстрадали, че всеки като ни разкаже някоя приказка и започваме да мечтаем. Не искам да деля стадион с Цска. Интер и Милан не ме интересуват. Аз живея в Княжево, баба ми живее на гърба на стадиона, всяка събота и неделя трябва да минавам и да гледам чужд стадион, на който по нищо да не си личи, че е на Славия, и чужди фенове да се размотават. Не вярвам на СИК, не вярвам на Дебелия, който винаги е бил бушон.
Вто Окт 15, 2013 5:53 pm |
|
 |
|