Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 07, 2025 10:26 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
 Славия 17 и Славия 19 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Славия 17 и Славия 19
Новият голмайстор на България пред БЛИЦ: Още не мога да осъзная какво се случи
Георги Петков ми помага доста, призна талантът Калоян Кръстев

Големият талант на Славия Калоян Кръстев се превърна в голмайстор на юношеския национален тим на България до 19 години, който се класира на Евро 2017. 18-годишният нападател реализира три гола за селекцията на Ангел Стойков, като сподели в интервю за БЛИЦ СПОРТ, че е амбициран да продължи да вкарва попадение - не само за България, а и за Славия.

- Поздравления за успеха! Мина ли еуфорията след класирането?

- Благодаря, но още ни държи. Няма как да мине толкова бързо. Чувството е уникално. На Европейско сме - в Топ 8 сме... Още се опитвам да осъзная какво направихме.

- Как успяхте, много трудно ли ви беше на Елитния кръг във Франция?

- С много хъс. Всички бяхме като едно цяло. Отидохме с нагласата да побеждаваме. Очаквахме да се класираме, бяхме мотивирани и сигурни, че ще успеем.

- Селекционерът Ангел Стойков как ви мотивираше?

- Той знае, че можем. Има ни доста голямо доверие. Вярваше ни през цялото време. Стартирахме с равенство срещу Израел (1:1), знаехме, че ще бъде труден мач. Бяхме ги разучили, но пък после се вдигнахме и спечелихме срещу Франция и Босна. Надиграхме ги и заслужено се класирахме на Евро 2017.

- Превърна се в голмайстор на отбора. Смяташ ли, че очакванията към теб ще се повишат?

- Това ми е целта - да вкарвам. Както за националния отбор, така и за Славия. Давам всичко от себе си във всеки мач и всяка тренировка.

- Ясни са евентуалните съперници за Европейското в Грузия, кои отбори предпочитате?

- Който ни се падне, нямаме предпочитания. След като победихме Франция и Португалия - европейските шампиони, значи имаме шанс да спечелим срещу всеки отбор.

- Със силните си изяви на мачовете във Франция привлече ли интереса на някой от европейските клубове, които имаха емисари?

- Не знам дали има интерес към мен. Никой не ми е казвал, а и сега не мисля за трансфер. Първо искам да се докажа в Славия.

- На кой от европейските клубове симпатизираш?

- Нямам любим отбор.

- Вече втори сезон играеш за мъжкия тим на Славия. Много ли е трудно в Първа лига?

- Да, доста по-трудно е, не е като при юношите. Опитвам се да се адаптирам, по-опитните футболисти ми помагат. Георги Петков ми помага доста.

- За него се знае, че е голям шегаджия. Разкажи някоя интересна случка?

- Да, наистина е такъв. С него винаги има майтапи. Радвам се, че го познавам, държи се добре с мен.

- Как се запали по футбола?

- Баща ми е запален футболен фен. Когато бях първи клас, ме доведе на тренировка в Славия и така започна всичко. Разбрах, че футболът е за мен.

- Кой е първият ти треньор?

- Иво Градев. При него започнах в Славия. Учил съм се от Градев, Любо Божанков, Владимир Иванов, Ивайло Семерджиев... това са треньорите, с които съм работил до момента.

Чет Мар 30, 2017 6:36 am
Профил
Администратор
Аватар

Какво стерилно интервю, в което последващите въпроси нямат общо с предните отговори. Сигурно са му пратили въпросите по мейл и след няколко дни размисъл майка му или баща му са набацали отговорите.
Иначе, относно дискусиите по нагоре... Оказва се, че повечето медии са цитирали сайта на УЕФА, в който има грешна статистика. Срещу Израел голмайстор е не Генчев, а именно Кръстев. Единият от двата гола,срещу Босна и Херцеговина, които са приписвани на Кръстев, е дело на друг наш играч - Петко Христов.
В официалните анали остава така - Генчев е вкарал на евреите, Кръстев 2 на БиХ и един на франсетата. Ние обаче да си знаем, че 4 от головете са дело на слависти - 3 на Кръстев и 1 на Петко Христов.

Чет Мар 30, 2017 4:53 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Тук след загубата от "Левски" на Гейрена сме твърдо втори при 19-годишните. Можехме да вземем този мач и да запазим някакви шансове за втора поредна титла, но Мартин Семерджиев пропусна дузпа първото полувреме, а след контраатаки получихме два гола през второто. По-важното е, че отборът играе добре и навито и се обиграват талантливи деца, в последния мач се включи и 16-годишният Филип.

Нед Май 28, 2017 4:01 am
Профил
Администратор
Аватар

Според мен сезонът беше провален за всички формации. Безразборното налагане на юноши в мъжкия отбор доведе до разместване във всички отбори от ДЮШ и масираното вкарване на по-малки от възрастта на останалите играчи. Това доведе до факта, че за първи път от години насам не успяхме да вземем нито една титла в детския и юношеския футбол.

Съб Юни 03, 2017 1:58 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Етър (Велико Търново) победи Славия с 1:0 в първи четвъртфинал от държавното първенство за деца, родени 2002, игран на помощния терен край стадиона в столичния квартал “Овча Купел”.

Реваншът е в понеделник от 18:00 часа на стадион “Ивайло” в старопрестолния град.

Единствения гол в мача реализира защитникът Десислав Пенев в 7-ата минута. Оставен непокрит в пеналта, той засече топката след ъглов удар и осигури преднина на “болярите”.

Те започнаха по-активно и с по-голямо желание. Пресата им затрудни домакините в градежа на атаките, пък и остана впечатлението, че “белите” трудно се събудиха след първия съдийски сигнал.

Така се стигна до гола на Пенев. В средата на полувремето Красимир Панчев от Славия игра с глава от отлична позиция, но не уцели вратата. След това се откри възможност пред Тома Ушагелов при грешка на вратаря Иван Георгиев - стигна се до корнер.

Към края на полувремето попадение на Стивън Манолов (Етър) не бе зачетено заради засада.

Съб Юни 17, 2017 11:22 am
Профил WWW
Администратор
Аватар

Между другото в реванша успяхме да бием болярчетата с 6-4 след изоставане 3-4 на почивката. На полуфинала ни се падна "Ботев". Първият мач е в София в събота от 18 часа, а реваншът е във вторник.

Чет Юни 22, 2017 6:17 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Елитна юношеска група до 19 г.

I кръг, 12-13 август

Локомотив (Пловдив) – Берое (Стара Загора)
Септември (София) – "Марек" (Дупница)
ЦСКА-София – Лудогорец (Разград)
Черно море (Варна) – Черноморец (Бургас)
Славия (София) – "Ботев" (Враца)
Дунав (Русе) – Нефтохимик (Бургас)
Пирин (Благоевград) – "Ботев" (Пловдив)
Монтана - "Левски" (София)

Пет Юли 28, 2017 2:30 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

15-годишен заби два гола при 19-годишните на Славия

Отборът на Славия започна с победа участието си в елитната юношеска група до 19 години. “Белите” разбиха с 5:0 "Ботев" (Враца) на помощното игрище в квартал “Овча Купел. Два гола заби 15-годишният Филип Кръстев, който въпреки че е с близо четири години по-малък от останалите футболисти бе сред най-добрите на терена. Другите попадения бяха дело на Пламен Петров, Димитър Стоянов и Христо Тодоров.

Съб Авг 12, 2017 10:30 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

https://www.sportal.bg/news.php?news=68 ... 14&champ=1

Сря Сеп 06, 2017 9:00 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Ето как се представят нашите формации:

ЕЛИТНА ГРУПА 19

Славия - "Ботев" Вр 5-0
Черноморец Бс - Славия 1-1
Славия - Лудогорец 1-1
"Марек" - Славия 1-0

В класирането води ЦСКА-София с 10 точки, пред Черно море и Пирин с по 9. Ние сме седми със 7 точки.

В 5и кръг приемаме Локомотив Пд.

ЕЛИТНА ГРУПА 17

Славия - Левски-Раковски 4-1
Септември - Славия 6-2
Славия - "Марек" 5-0
Берое - Славия 1-4

В класирането на върха заедно с нас са още са 3 отбора (Берое, "Ботев" Пд и Септември! с по 9 точки, като по голова разлика заемаме третото място. "Ботев" Пд е с мач по-малко.

В 5и кръг приемаме Етър.

Пет Сеп 08, 2017 11:03 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща