Новият треньор Александър Тарханов
Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
 Re: Новият треньор Александър Тарханов
White Pride написа: Лично на мен ми се струва, че доста хора вече приемат за абсолютна даденост класирането за ЕКТ предвид мястото ни и забравиха какви бяха нагласите преди началото на мачовете. Преди шест месеца Косъма ставаше за национал, днес вече е неориентиран второразряден футболист. Не визирим никого конкретно с тези ми разсъждения, но мисля не трябва да забравяме да се радваме и на малките неща и победи.Колкото и да ни е трудно след 20 г безвремие.
И последно по темата: не трябва да съдим за Тарханов само по неговата националност.Нека като свърши сезона да теглим чертата и видим какво е направил с това което е разполагал. В най-лошия случай че има 169 серия на филма "Треньора си отива". По принцип си прав, но тук трябва да отбележим, че в края на миналия сезон не се знаеше какво става с ЦСКА и Локо, а сега извадиха и Литекс. То не е абсолютна даденост класирането, но при тези постоянно облагоприятстващи ни обстоятелства, нали се сещаш, че трябва да сме самоубийци, за да не се класираме. За разлика от друга година, сега, при тази А група без три от водещите отбори, е направо задължително да се класираме и всичко друго е провал. За Косъма на всеки е ясно, че просто няма кой да му подава в момента, а и изпадна в дупка. Това е видимо. Дано излезе от проблемната ситуация и се отпуши. За Тарханов пък никой не съди по неговата националност, а просто никой не забелязва промяна в играта. Поне не и положителна. Проблемите, които имахме при Колев си стоят на дневен ред, манталитетът си е същия. Като изключим Йомов няма друг , нов, младок наложен, а и тотално забрави за Китан Василев, който при липсата на нападател можеше и да е по-полезен от Муканза и пр. В досегашните мачове имаше 3-4 ситуации, при които трябваше да си проличи треньорският гений, но това не стана. Примерно при изтеглянето на Прохазка в халфовата линия, трябваше да подсили нашата със Семерджиев (при скандалното отсъствие на Диего) или с Панов, при подсигуряване с Дечев.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Вто Мар 22, 2016 9:02 am |
|
 |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
Китан Василев е капитан и титуляр в юношеския отбор. Аз лично смятам, че и на Калоян там му е мястото, вместо да го държим на пейката и да записва по десет минути през пет кръга.
Като отбор не мисля, че сме нещо много повече от Черно море, "Ботев", пък и от Локо Пд. Преди началото на шампионата дори имаше боязън т.н."смърфове" да не ни бият на нашия стадион. Така че при всички положения класиране за евротурнирите ще е голям успех, въпросът остава до възможности и най-вече желание.
_________________ Обичаме ви, бели алкохоли!
|
Вто Мар 22, 2016 10:25 am |
|
 |
seth
Администратор
|
То и Рашфорд е в MU 19, но като останаха без нападатели, Ван Гаал му даде шанс и момчето стана сензация. Холандецът не се пробва да преквалифицира Дани Уелбек или Ашли Йънг. Иначе Черно море не е нищо особено, Спасов разбъзика тотално отбора през зимата и неслучайно вече имат 8 (ако сложим и Литекс - 9) мача без победа. Локо Пд при Илиев се постабилизира леко, но като цяло отборът им е доста стар, което е зле. При "Ботев" може да се развие нещо, но като цяло и те са по-зле от нас. Забелязвам, че и в Берое машината заскърца. Имат потенциал, но нещо не им е наред.
|
Вто Мар 22, 2016 10:36 am |
|
 |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
А бе угод няма! Един път искаме юноши, друг път не искаме юноши!!! Аз никога през живота си не съм виждал да влизат по подготвени юноши от последните две години, все е трябвало да ги чакаме много. Единствено досега забелязах, че Калоян Кръстев не е готов за първия отбор. Останалите за годините и опита са на много добро равнище. Аз съм много доволен от Емо Стоев в последния мач. Да, не направи нещо запомнящо се, но не направи и генерални грешки, покриваше си зоната, бореше се като лъв и напълно се себераздаде, а ние това искаме от нашите юноши, които влизат рядко. От такива като Янис, вече ще искаме повече, защото той показа феноменална игра срещу Леевски. Много грешки в този мач направиха хора, на които отдавна им е забранено да правят такива грешки, като Панов, Стефан, Пиргов, Мартинов!
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Вто Мар 22, 2016 1:34 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Карабельов и Велков, ако изиграят по някой мач в националния и същевременно вземат медали и направят по 3-4 мача в Европа, спокойно можем да им търсим по 800 - 900 хиляди евро. Сигурен съм, че сега с Португалия и Уелс 21 ще има много мениджъри от Португалия, Испания и Англия. Ако се представят добре, неминуемо ще ги заследят и на клубно ниво. Другите при едно класиране в Европа чисто и просто ще си вдигнат цената с по 100 000 евро. това е хубавото на юношите, че не си инвестирал в големи заплати и трансферни суми, не дължиш част от трансферната сума на изградилия го отбор, въобще това са едни чисти пари, които влизат в касата. Иначе като мнение съм по средата между двете крайности - хубаво е да се дава шанс на младите, наистина играят добре в по-голямата си част, но във всяка линия трябва да има поне по един можещ и опитен футболист. В защитата това са Петков, Панов и Пиргов, в офанзивен план нямаме такъв, в халфовата линия всичките са младоци без Балджийски, който се опитва да компенсира напред, назад, навсякъде и от това се губи голяма част от ефекта от неговото присъствие.... Затова и защитата ни е на топ ниво, но напред понякога сме трагични.
|
Вто Мар 22, 2016 2:19 pm |
|
 |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
seth написа: То и Рашфорд е в MU 19, но като останаха без нападатели, Ван Гаал му даде шанс и момчето стана сензация. Холандецът не се пробва да преквалифицира Дани Уелбек или Ашли Йънг. Луи няма как да преквалифицира Уелбек, понеже последният вече втори сезон е в "Арсенал". Иначе си прав, че той като повечето холандци е много добър в работата с младите играчи и обича да им дава път. Такъв беше и стилът му още през 90-те години със знаменития тим на Аякс /Клойверт, Литманен, Сеедордф, Ван дер Сар, Овермарс, Давидс, близнаците Де Бур и пр./.
|
Вто Мар 22, 2016 4:20 pm |
|
 |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
|
Вто Мар 22, 2016 8:44 pm |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3449 Местоположение: Sofia
|
Тарханов: "Левски" и Лудогорец стоят над всички останали в БългарияСтарши треньорът на Славия Александър Тарханов обяви, че "Левски" и Лудогорец най-ярко се отличават в българското първенство. Той каза още, че е доволен от работата си при „белите”, като изтъкна това, че на „Овча купел” се залага много на млади играчи. „Нивото на първенството е добро. Има два отбора, които стоят над всички останали като качество на играчите и като условия – терени, бази, инфраструктура. Това са "Левски" и Лудогорец. Мисля, че Лудогорец ще стане шампион, но ние имаме сили за второто място и няма да се дадем на "Левски"”, каза специалистът пред „Советский спорт”. „Доволен съм от работата си в Славия. Залагаме много на младите. В стартовия състава имам шестима от 18 до 21 години. Славия разполага с може би най-добрата школа в страната. Има силни отбори във всички възрастови групи. В първия отбор играе Велков, който е само на 19, но е на високо ниво. Мисля, че тези момчета са бъдещето на един силен отбор”, добави той. „Нямаме финансовите възможности да купуваме скъпи футболисти. Клубът има политиката да продава добрите си играчи, за да печели. Тази година се разделихме с двама полузащитника, които са много класни – Карачанаков и Манзоро. Не ми се щеше да се разделяме, но се случи”, добави Тарханов. http://www.novsport.com/news1880851_1061.html
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|
Чет Мар 24, 2016 12:23 pm |
|
 |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
В "Тема Спорт" има цялото интервю с него, където казва, че забранил хихикането и разговорите на висок глас в автобуса. Твърди също, че ще затегне лошата дисциплина, която била една от слабостите на българския футбол.
|
Вто Мар 29, 2016 11:59 am |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4216 Местоположение: София
|
Вто Мар 29, 2016 8:14 pm |
|
 |