Автор |
Съобщение |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
 Медиите За Славия
Тази тема ще е нещо като интернет вестник в които ще има само информация за белия любим отбор.
Ще ви помоля да не публикувате мнения.
|
Пон Апр 04, 2005 12:21 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
04/04/2005
Нафтекс е фаворит срещу Славия според "Еврофутбол"
Нафтекс е фаворит в мача със Славия от 21-ия кръг на "А" група според родния букмейкър "Еврофутбол", съобщи пресофиса на компанията.Залози за победа на бургазлии в сряда се приемат при коефициент 2,10. Равенството е оценено с 3,15, а евентуална победа на Славия с 2,30. "Еврофутбол" предлага залози за още пет мача от българското първенство.
Последна промяна Xunep`ToH4e на Пон Апр 04, 2005 1:29 pm, променена общо 2 пъти
|
Пон Апр 04, 2005 12:23 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
04/04/2005
Чавдар Янков: Зарязах високото самочувствие и си върнах добрата форма
По едно време всички много хвалеха играта ми и това ми изигра лоша шега, вдигнах самочувствието си и това доведе до слаби мачове за мен. Затова си взех поука, зарязах високото самочувствие и си върнах добрата спортна форма.Така националният халф на Славия Чавдар Янков коментира лошите моменти в кариерата си миналата година. Янков бе определен за "футболист на ХХ кръг" и участва днес в дискусионен клуб "Футбол.BG".
Помислих си от хвалбите на феновете и журналистите, че съм голяма работа, но след слабия за мен мач срещу столичния Локомотив миналата година, който Славия спечели, стъпих на земята и забравих за ласкателствата и звездоманията. Сега съм спокоен и трезво оценявам всичко. Новият ни треньор Петър Хубчев е много взискателен и това също ще ни помогне. Не съм богат човек, затова не мога да усетя онова "бреме на парите", за което хората упрекват футболистите. А ние хабим много нерви и сили, вечно сме далеч от дома. Съжалявам, че националният тим взе само точка от мачовете с Швеция и Унгария, това бе нещастен миг за цяла България. Не само реферът Фандел ни е виновен, просто шведите като отбор са по-хомогенни от нас, макар че като единици сме равностойни", сподели Янков, който отрече да има мениджърски игри в първия ни състав.
Последна промяна Xunep`ToH4e на Пон Апр 04, 2005 1:29 pm, променена общо 1 път
|
Пон Апр 04, 2005 12:25 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
04/04/2005
В Славия написаха жалбата срещу Москалев
Ръководството на Славия подготви жалба срещу съдията Галин Москалев и тя ще бъде внесена утре в Съдийската комисия на Българския футболен съюз, съобщиха от клуба. "Жалбата е по повод съдийството на Галин Москалев във вчерашната среща с Литекс".
|
Пон Апр 04, 2005 12:26 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
04/04/2005
Чавдар Янков получи награда за "футболист на 20-ти кръг"
Халфът на Славия Чавдар Янков бе избран за играч номер 1 на 20-ия кръг от “А” група. Той вкара два гола срещу Литекс в събота, но неговият тим не успя да победи и срещата завърши 2:2. Националът е първият, който получава наградата, организирана по съвместна инициатива на вестник “Футбол” и пресклуб “България”.
“Благодаря много за наградата. Надявам се да не е последна. Целта ми е да играя добре и да радвам феновете”, сподели Янков
|
Пон Апр 04, 2005 2:16 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
05/04/2005
Петър Хубчев взе 20 играчи на Славия за мача с Нафтекс
Група от 20 играчи на Славия замина за Бургас, където утре гостува на Нафтекс в мач от 21-ия кръг на първенството. Това съобщи пресаташето на клуба Борислав Константинов. "В състава няма контузени и наказани играчи. Старши-треньорът Петър Хубчев ще може да избира състава между всички футболисти. Играчите и треньорското ръководство се надяват на добър мач и победа в Бургас", допълни той.
|
Вто Апр 05, 2005 4:21 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
06/042005
Славия нанесе нова загуба на Нафтекс
Славия победи Нафтекс с 2:0 при гостуването си в Бургас и запази шансовете си за място в европейските турнири. “Белите” изостават на 7 точки от третия Локо (Пд) и на една от Литекс. От началото на пролетния полусезон Нафтекс има 5 загуби и едно равенство. Бургазлии вече са на 15-то място и оставането им в елита е сериозно застрашено. Славия съвсем заслужено стигна до успеха. Това е първа победа за тима под ръководството на Петър Хубчев. “Белите” поведоха с гол-шедьовър, дело на Чавдар Янков в 60-ата минута. Крайният резултат оформи Благой Георгиев 3 минути преди последния съдийски сигнал.
|
Сря Апр 06, 2005 8:55 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
06/042005
Славия засили Нафтекс към "Б" група
Футболистите на Нафтекс инкасираха трета домакинска загуба от началото на пролетния полусезон и усложниха изключително положението си в групата, като единствената цел пред футболистите е да запазят мястото си в елита.
И тази вечер късметът не бе на страна на домакините. В десетата минута те получиха право да изпълнят наказателен удар на отделната точка Пламен Крумов уцели дясната греда на Славчо Тошев.
В 31-та минута пък Крумов отново бе близо до гола, но ударът му облиза гредата от външна страна.И след почивката домакините бяха по-настоятелни. В 46-та минута Томаш Мица се озова сам срещу Тошев, но ударът му премина на половин метър от гредата.
Постепенно столичани се пренесоха в половината на Нафтекс и логичното се случи. В 60-та минута превъзходен удар от 30 метра на национала Чавдар Янков оплете топката в горния десен ъгъл. Две минути преди края се разписа и капитанът на Славия Благой Георгиев, след като получи извеждащо подаване от бразилеца Жуниван.
Нафтекс-Славия 0:2.
|
Сря Апр 06, 2005 10:11 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
07/04/2005
Славия тренира от 16 часа, без пресконференция на Хубчев тази седмица
Отборът на Славия, който снощи победи 2:0 Нафтекс в Бургас, днес ще тренира на своя стадион в Овча купел от 16 часа."Отборът се прибра късно през нощта от Бургас, затова днес няма да има традиционната пресконференция със старши треньора Петър Хубчев. Наставникът иска тимът му да е максимално мобилизиран за предстоящия двубой от ХХІІ кръг на "А" група в събота от 15 часа срещу "Марек", на който сме домакини", сподели пресаташето на "белите" Борислав Константинов.
|
Чет Апр 07, 2005 1:35 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
04/04/2005
Интервю с Чаво:
- Поздравления за успеха, отново заби неспасяем и много красив гол с удар отдалеч. И в предишния кръг срещу Литекс на собствен терен вкара две брилянтни попадения, това твой патент ли става?
- Благодаря за признанието, обаче във футбола и красивите, и грозните голове се броят еднакво – за по един. За мен всеки път, когато играч на Славия вкара, е повод за радост. Не е важно дали аз съм голмайсторът, такъв миг е прекрасен за целия ни тим. Иначе мачът ни в Бургас с Нафтекс мина нормално. Първото полувреме бе равностойно и не се знаеше накъде ще тръгне двубоят, ако в началото Крумов не бе уцелил дирека при дузпата. Пропусната дузпа бе ключов момент, защото ние запазихме увереността си и след почивката доминирахме. С бързи контри вкарахме два гола, а при решен мач ударихме и гредата.
- Прибрахте се късно през нощта от Бургас, успяхте ли да гледате срещите от Шампионската лига по телевизията в клубния автобус?
- Уви, не можахме да видим тези спектакли в Лондон и в Милано. Но резултатите, които се получиха, бяха очаквани от мен. Нямам любим отбор в лигата, но най-много харесвам играта на Челси. Мисля, че това е фаворитът за спечелване на КЕШ.
- Днес бе жребият за полуфиналите в турнира за купата на България, твоето мнение?
- ЦСКА е сигурен финалист, а "Левски" и Локомотив (Пд) имат равни шансове, но реваншът на Герена надделява. Затова чакам финал "Левски" - ЦСКА на 25 май на националния стадион. Едва ли ЦСКА ще има проблеми с Пирин 1922, след като гостува в първия мач, а на реванша може да постигне какъвто резултат му е нужен. Сигурно двата полуфинала между "Левски" и пловдивския Локомотив ще бъдат доста по-интересни, но и тук е важно, че вторият сблъсък е на стадиона на “сините”.
- В събота Славия е домакин на "Марек" и при победа запазвате шанса за участие в турнира за купата на УЕФА есента?
- Не обичам да говоря предварително за мачовете, коментирам ги след техния край. Иначе наистина още таим надежди за евротурнира, но за мен по-важното е да играем добър и качествен футбол, да побеждаваме съперниците. След като напуснахме турнира за купата на България, сега трябва да разчитаме на успех в първенството, където се конкурираме с Локомотив (Пд) и Литекс.
- Преди да вкараш головете в последните два мача на Славия, имаше някои негативни отзиви за представянето ти в националния тим?
- Критици и критики за играта на футболистите винаги ще има. Знам това и не се впечатлявам толкова както от похвалите, така и от отрицанията. За мен важно е треньорите и съотборниците ми да са доволни от моето представяне. Всеки клубен тим си има своите фенове, едни ще те харесват, а други ще те оплюват. А и в живота никой не може да бъде обичан от всички. Разбрал съм, че в решителните мачове си личи колко струваш, затова ми се иска там да съм на равнище. Освен това тепърва ще трупам опит в мачове срещу прославени противници, това ще е от полза за развитието ми.
|
Чет Апр 07, 2005 2:28 pm |
|
 |
|