Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 11, 2025 6:04 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
 ИСКАМЕ СИ ПЕНАТА! (стратегия за развитие на "А" от 

Съгласни ли сте Пената да се върне?
Да, това е пътят да тръгнем напред 42%  42%  [ 10 ]
Не, сегашният модел ще даде плодове все някога 58%  58%  [ 14 ]
Общо гласове : 24

ИСКАМЕ СИ ПЕНАТА! (стратегия за развитие на "А" от 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение ИСКАМЕ СИ ПЕНАТА! (стратегия за развитие на "А" от
Просто всички трябва
да разберат, че това да си бил добър играч и това да си добър треньор няма нищо общо. Аз не съм чул Пеле и Марадона да са водили някой тим... Какво остава за експериментални назначения в националните отбори. 3-0ичков не става за треньор. А и някак всички забравят, колко вреда нанесе този човек на националния ни тим от 1996 насам. То не бяха капризи, то не бяха бойкоти ( като футболист), то не бяха намеси в работата на Херо, Стойчо Младенов и Пламен Марков ( като загрижен за "нацуналния" отбор страничен наблюдател). С всичките си кусури (като мекушавост, позволяване да му редят състава и т.н.), Пламен Марков ни класира без проблем за европейското в далеч по- сложна група. Защо? За да отиде 3-0ичков в лагера на националите да трови атмосферата. Това беше най- голямата грешка на Марков- не тропна на масата срещу мениджърските интереси и не изхвърли 3-0ичков от лагера на националите в Португалия. Надявам се след конгреса на БФС начело да застанат нормални и можещи хора, които да спрат падението на националните отбори, чрез незабавната смяна на
Петър Миладинов( защо не с Петър Хубчев) и Христо Стоичков. Последния най- добре да бъде сменен с Димитър Пенев - стигнал полуфинал на СП с България, полуфинал в Европа с ЦДНА, трасирал пътя за големия футбол на имена като Пенев, Костадинов,Стоичков, Тр. Иванов, Бербатов, Ст. Петров, М. Петров, Вл. Манчев и много други...
Предлагам всички да издигнем лозунг ИСКАМЕ СИ ПЕНАТА! За да не гледаме големите първенства по телевизията...

Това е моето мнение, разпространил съм го на 3-4 места... Малко е остро, но цяла година националите ми късат нервите. Затова. Та дайте да обсъдим този въпрос, да кръстосаме шпаги ако трябва... Но да си изработим някаква (не толкова крайна) обща позиция по въпроса.

Пет Сеп 09, 2005 5:12 pm
Профил WWW
Луд за връзване
Аватар

Мнение 
Гледах едно интервю с 3-0ичков, беше доста отдавна, тъкмо беше отишал в Чикаго, в което заявяваше че България за него е бита карта, че никога и за нищо няма да се върне в нея, че всичко си има (това което го има не ли му го дала България), а сега няколко годинки след това големия патриот идва на бял кон и ще оправя футбола в България айситир. Как никоя телевизия се не сети да го пусне пак това интервю .....

И за какво изгохиха Пламен Марков ........... ???????

Който Славия мрази
под нас да лази

Пет Сеп 09, 2005 10:39 pm
Профил ICQ WWW
Пристрастен

Мнение 
Ето интервю с Георги Василев по темата:
Цитат:
- Г-н Василев, гледахте ли мача с Исландия?
- Да, по сателитна телевизия в Кипър.

- Мнението ви за играта на нашите?
- Въпросът е деликатен. Трябва да признаем, че щастието бе с нас в сряда вечер. Казвам това от гледна точка на резултата - от 0:2 до 3:2. Проблемите в защитата са очевидни. Мога да кажа само негативни неща за това звено. Но трябва да бъда разбран правилно. Не говоря за защитниците като единици, а за защитния план като цяло. Самите исландци останаха силно изненадани от вересиите, които им направихме.

Прекалено лесно стигаха до вратата ни. И пропуснаха да вкарат още. Христо Стоичков трябва да направи обстоен анализ, защото идват европейските квалификации. Там ни чакат далеч по-сериозни отбори от Исландия. Защото, ако срещу нас в сряда играеше друг тим, едва ли щеше да позволи този обрат. Ще кажа няколко думи и за другите звена. Независимо от проблемите в защитата напред бяхме добре. Мартин Петров и Димитър Бербатов стояха прилично.

- Останахме с впечатление, че исландските нападатели стигаха до вратата ни, без дори да си дават зор?
- Да, така е. Това се дължи на грешките в защитата, които допуснахме. Нямаше синхрон между Валентин Илиев и Елин Топузаков, които иначе са добри футболисти. Радостин Кишишев бе почти незабележим. Ивайло Петков е опитен, но като че ли движенията му бяха забавени. Това го направи силно уязвим в някои моменти. Пред цялата защита зееше огромна дупка. С изключение на Стилиян Петров никой не се връщаше да помага. Това през второто полувреме най-често правеше Георги Илиев. Може би защото излезе с голямо желание. Да не говорим, че във въздушните двубои исландците ни взеха всички топки.

- Защо се провалихме в квалификациите?
- При по-разумна стратегия във важните мачове можехме да вземем повече точки. И сега щяхме да сме на съвсем друго място. Започнахме добре, но постепенно самочувствието премина в апатия. За Швеция например се знаеше, че играят трудно срещу добре подредена и сгъстена защита. Ние обаче стояхме по друг начин и им дадохме възможност да контролират мача. Стана лошо. Има нещо много важно. Качествата на настоящите национали не отговарят на схемата на Христо Стоичков - агресивен и открит футбол. Ние не сме Барселона или Реал. Не можем да си позволим да играем така, че във всеки мач да вкарваме два пъти повече голове от съперника.

- Значи вината е в Христо Стоичков?
- Той трябва да свиква с критиката. Защото тя може да му бъде само от полза. Като футболист знаеше всичко. Но като треньор, ако си мисли, че знае всичко, греши. Стоичков трябва да приема градивната критика.

- За вас се знае, че предпочитате опитните и доказани футболисти и рядко рискувате с по-млади. В този смисъл как ще коментирате отсъствието на Валери Божинов за сметка на Цветан Генков и Милан Коприваров?
- След като ми задавате така този въпрос, ще ми позволите да се отклоня за кратко. Не е правилно да се говори, че аз чакам само наготово. Не е така. Последния път, когато поех "Левски", заварих отбора. Искаше се за кратко време титлата. Нямаше как да подмладявам отбора. Затова разчитах на най-доброто. Ако имах перспектива, щях да го направя. Но при онези обстоятелства нямаше как. Питате ме за Божинов. Никой треньор не трябва да се отказва от талантите. Максимално трябва да се работи с тях. Отношенията са друг въпрос. Не знам какво е ставало между Божинов и Стоичков. Българският футбол има крещяща нужда от момчета като Валери. Не искам да се бъркам на селекционера по този въпрос. Аз поне не бих се отказал от Валери Божинов.

- Допускате ли, че съставът на националния отбор се определя според мениджърски интереси?
- Не мога да говоря за неща и събития, които не съм виждал и на които не съм присъствал. Голямото текучество в отбора през последните месеци сигурно кара хората да си мислят така. Тази тема е много деликатна и в същото време опасна.

- Когато някои от известните отбори в България, включително и националният, останат без треньор, вашето име винаги се споменава първо?
- Няма да се стигне до мен. Факт е, че често се споменава моето име. Защото съм работил в София 10 години. Доказал съм се. Мисля, че разбирам професията. Споменават името Георги Василев, но на финалната права винаги ме изпреварват. Иначе аз винаги съм бил човек с големи амбиции.

Съб Сеп 10, 2005 8:11 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Георги Василев - защо не? :) Той е наистина доказал се треньор. Помните ли какво направи с Унион Берлин. Иначе Пената май е изпята песен вече. Виждате колко години си седи на стари лаври и не поема друг отбор може би от страх да не се провали. Ако Пламен Марков имаше този отбор на Европейското със сигурност щяхме да излезем от групите поне. Ама той си викна гаджето на дъщеря си , Фугата , Милен Петков , сърбите - такива футболисти , които просто нямат място в националния. Сега имаме поне 2 пъти по-стойностен отбор и не само защото Благо и Чаво са вътре. Факт е обаче , че Стоичков се провали и според мен нямаме нужда той да бъде повече селекционера на България!

Съб Сеп 10, 2005 2:37 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Ами, вижте, Димитър Пенев взе ЦСКА и елиминира 3 отбора в Европа. Това беше 2-3 години след като така позорно го изхвърлиха от националния. И то, работи там година и нещо и нямаха нито едно скъпо попълнение. Налагаше Бербатов, Манчев, М. и П. Петрови... Тогава обаче знаете как го изработиха играчите с онова 0-8 срещу Литекс.... Както нашите изгониха Йешич като играхме със Славата.
На мен друго ми направи впечатление... Сега той е шеф на всички национални отбори. В студиото на НТВ, преди мача каза че не е в течение с нещата в мъжкия отбор, защото Стоичков не му е давал отчети от Нова година и не иска да обсъжда състава с него. Нали имаше някакво настроение есента, че Кройф и Пенев му помагали на Ицо. Е, явно с тези слухове е искал да скъса и ето какво става в последните 9-10 месеца. Най- ме е яд, че Хърватия и Швеция не са кой знае какви отбори. Показаха го и в мача помежду си, показаха го и в сряда срещу Малта и Унгария... В тази група, с този медиен и обществен комфорт с който се ползваха Стоичков и играчите ( спомнете си, че даже говедата го приеха) бяха длъжни да се класират. А Благо и Чаво всеки щеше да ги викне според мен. Стига да е сериозен мъж- ерудиран треньор като Пената, Василев, или някой чужденец 200% щеше да разчита на тях.

Съб Сеп 10, 2005 5:59 pm
Профил WWW
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Каква Пена какви пет лева! Не ви ли е ясно, че ако дойде Пената славист няма да помирише националния тим?

Сря Сеп 14, 2005 11:56 am
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
DIMITAR CHUPAROV написа:
Каква Пена какви пет лева! Не ви ли е ясно, че ако дойде Пената славист няма да помирише националния тим?

Хм.. Не съм съгласен с теб... Емил Кременлиев беше наложен като национален състезател от Димитър Пенев. Същото се отнася и до Здравко Здравков. И двамата бяха играчи на Славия, когато започнаха да получават редовни повиквателни. На Евро`96 Димитър Пенев викна двама наши играчи- Здравков и Сираков. А по времето, когато той беше треньор и особено през периода 1993-1995 ние нямахме кой знае какви играчи в състава. В крайна сметка когато и Благо и Карата заиграят в чужбина, наистина ще останем без национали, но това е нормален процес- добрите футболисти заминават в чужбина и на такива от от вътрешното първенство се разчита в краен случай. А и все пак най- важното е България да се представя силно, независимо от клубната принадлежност на националите.

Сря Сеп 14, 2005 2:32 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ВРЕМЕ МУ Е И НА ГОЧЕТО ДА СТАНЕ ТРЕНЬОР НА НАЦИОНАЛНИЯ ПО НЯКОЛКО ПРИЧИНИ :
1. ВИНАГИ СМЕ ИМАЛИ УСПЕХИ С ПО ЗАЩИТНА ТАКТИКА И ПРИ ПЕНАТА БЕШЕ ТАКА И ПРИ МАРКОВ СЪЩО
2. ПОМНЯ ЕДИН МАЧ СРЕЩУ РУМЪНИЯ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ,А ТОГАВА НЯМАШЕ ИЗЯВЕНИ ЗВЕЗДИ В ОТБОРА , И ГИ БИХМЕ С 3 : 0 ,НО НЕ САМО ГИ БИХМЕ А ИМ РАЗКАЗАХМЕ ИГРАТА И ТОГАВА НА СКАМЕЙКАТА СЕДЯХА ПЕНАТА И ГОЧЕТО
3. ГОЧЕТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БГ ТРЕНЬОР ДОКАЗАЛ СЕ В ГЕРМАНИЯ И ТО С ОТБОРЧЕ ОТ НЯКАКВА РЕГИОНАЛНА ЛИГА

ТАКА ЧЕ ТОЙ СПОРЕД МЕН Е НАЙ-УДАЧНИЯ ВАРИЯНТ ЗА ТРЕНЬОР

Сря Сеп 14, 2005 5:11 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
ne smqtam 4e trqbva da ima promeni ot tipa Penev ili nqkoi trenior ot starata 6kola!tova sa hora s ostarqli ubejdeniq i vijdaniq vurhu igrata,ne vijdam kak 6te pomognat.
za men ima nqkolko varianta:
1. Stoi4kov ostava i mu davame 6ans i v evropeiskite kvalifikazii
2. Xepo mn stoinosten trenior,moje da pomogne
3. 4ujdenec su6to dobur variant,samo kadeto nito 6te se nameri podhodq6t 4ujdenec koito da poznava dobre bg futbolisti,nito bfs 6te otpusne pove4e pari za po-klasen trenior.

vuob6te polojenieto e slojno no az predlagam da glasuvame doverie na Stoi4kov!

Съб Сеп 24, 2005 7:15 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Времето на Стоичков не е изтекло в националния тим.
Въпреки всичко казано до тук, въпреки всички негативизми аз стоя зад него. Подобен е случаят с нашия Хубчев (не говоря за това с какви футболисти разполагат или за уменията им като треньори, става въпрос за изгубено доверие).
За това очаквам следващите квалификации, начело със Стоичков и последната му дума. Също така чакам края на сезона в "А" група с треньора на "Славия" Хубчев...

Съб Сеп 24, 2005 9:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща