Ще се намерим ли достоен заместник на Благо ?
Автор |
Съобщение |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
 Ще се намерим ли достоен заместник на Благо ?
|
Пет Яну 13, 2006 4:28 pm |
|
 |
Gangsta
Луд за връзване
|
Мисля че НЕ! или поне не скоро...Благо играеше със сърце, обичаше Славия и се раздаваше във всеки мач независимо дали е срещу "Левски", Цска или Арсенал (горно-нанадолнище). А пък и от друга страна трансферите, които правиме са под всякаква критика. Все си мисля, че за БГ стандартите с една малка част от парите взети за Благо и Чаво отбора можеше да стане много по-силен и наистина да се бори за евротурнирите, което едва ли ще постигнем с млади момчета, повечето от които дори не се играли в А група...
|
Пет Яну 13, 2006 6:31 pm |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
Skoro vreme edvali 6te se nameri dostoen igra4 ,koito da zamesti Blago  Debelia ne dava nikvi kinti za transferi taka4e tozi variant otpada  Eventlalno da se nameri niakoe mlado mo4e ot 6kolata ,kakvito biaha i Blago i 4avdar  No opredeleno 6te mine dosta vreme i 6te ni e dosta trudno ,do kato nameri takuv talant 
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Пет Яну 13, 2006 6:41 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13189 Местоположение: SOFIA
|
Gangsta написа: Все си мисля, че за БГ стандартите с една малка част от парите взети за Благо и Чаво отбора можеше да стане много по-силен и наистина да се бори за евротурнирите, което едва ли ще постигнем с млади момчета, повечето от които дори не се играли в А група...
Прав си за селекцията, че е много калпава- не са привлекли и един офанзивен играч, а само такива продават и освобождават.
Но не съм съгласен за парите от Чаво и Благо... Какво всъщност взехме за Чаво? Едно рейсче и някоя хилядарка. За Благо е същото. Договорени са суми, но получаването им е много несигурно и все в бъдеще време.
А иначе за заместник на Благо сигурно ще гласят Керчев, пък дали ще е достоен, времето ще покаже...
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Яну 13, 2006 9:24 pm |
|
 |
Gangsta
Луд за връзване
|
За парите от Чавдарчо вече не помня какво беше точно, но сега за Благо пише, че ще вземем 200 хил. евро за 6 месеца и ако го купят след това 1 млн + 50% от следващ трансфер...т.е според мене при някаква нормална трансферна политика за тея 200 хил. може да се намери доста качествен заместник на Благо..но едва ли ще дадат и 1 лев...
Керчев пропусна доста време заради тази контузия и ще му трябва доста време, за да влезе във форма, но и да е в супер форма според мен е доста далече от Благо...
И последно свързано със селекцията..Пирин се разпадна..Локо Пд са на път савсем да изчезнат, т.е. продават играчи без пари..толкова ли нямаше някой т.нар. талант който да дойде в Славия? Първият играч за който се сещам е Влади Златинов, който още лятото го свързваха с трансфер при нас..но явно не са го давали без пари 
|
Пет Яну 13, 2006 9:52 pm |
|
 |
Haide Belite
Орден "Стара Славия"
|
Да се налагат и развиват собствени футболисти - в този етап навлязоха елитните български футболни клубове. Това веча става водещо и ще определя развитието на футбола в България в близкото бъдеще.
1. Тези, които имаха извадени пари от бившите служби на социалистическа България и Съветския съюз все по-малко наливат във футбола в България. Готовите пари бързо се харчат и свършват. Като трябва да се изкарат нови пари, се вижда, че имат цена, не става лесно и след това по-малко се наливат във невъзвращаеми инвестиции, каквато е да се издържа един футболен клуб.
Какво представлява "Левски" в момента?Няма ги парите от Чьорни, в отбора основно са млади собствени футболисти, плюс такива за които НЕ се дават много средства като дядото Боримиров и Йовов, минал през една дузина отбори и накрая изгонен от Литекс. Батков има голяма уста и много приказва, но ако НЕ са парите от M-tel едва ли ще може да има и да дава толкова пари за да издържа клуба. След всеки сезон гледат да продадат футболист, за да вземат някой лев. Ето сега едва ли не на сила да продават Топузаков, имаше статия, в която футболиста казва, че не държи на всяка цена за замине за чужбина, но от "Левски" се насилват да му намерят оферти.
2. Естествено винаги ще има изключения.
Но аз НЕ очаквам до безкрай Васил Божков - Черепа да налива пари в ЦСКА. Там отстрани картината е като цирк и смешна - все разправии, скандали, менажери водят футболисти на проби, сключват се договори, треньора все не ги иска, футболисти като Лима и Соуса бягат от отбора, после се плащат по няколоко милиона на предишните клубове на играчите, обезщетения, Сакалиев 6 месеца идва в ЦСКА, 6 месеца се връща в Нафтекс, един куп началници, които постоянно се сменят, кой с какво се занимава не е ясно. Пък и самия Васил Божков е левскар. ЦСКА също имаха периоди през 90 г., когато нямаха финансова стабилност, ядяха здрав бой от Литекс и "Левски", смениха се най-различни начело - Любо Пенев държеше акциите, по едно време и Илия Повлов и т.н..
Всъщност Литекс остават във времето като най-стабилния във финансово отношение клуб. Гриша Ганчев е най-стойностния собственик и спонсор на спорта може би като цяло в България.
3. Така, че на Славия през тази пролет друго не остава - трябва да се наложат футболисти, които да станат ядро на отбор, който през следващото първенство да атакува високите цели. За мен напускането е добре и за двете страни:
- Че за самия футболист да отиде да играе в отбор от Испания е супер от много гледни точки, няма смисъл да се убеждаваме;
- за Славия също ще се отрази добре и ще даде резултати след време, може да не е веднага през пролетта; В последната година се получи шаблон в играта на отбора всичко ставаше през Благо, сега ще се потърсят повече варианти, ще се даде възможност на нови имена и т.н., което няма начин да не доведе до нови успехи.
|
Съб Яну 14, 2006 10:33 am |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
За Чаво получихме 1 млн евро! Златинов и Златински (ако не се лъжа за името на 2рия) бяха продадени на Локо Пд за 60 000 евро. Сами си направете аритметиката. Едно знам - аритметиката на ръководството е направена много отдавна и тя не включва плюсове в графата разходи за ПФК Славия АД.
Иначе аз се надявам сега Веле да поеме по-голямата част от отговорностите на Благо и да изживее един нов ренесансов период в Славия. Освен това и ако Сперанца започне да влага и нещо повече от бързи крака и едно евентуално успешно завръщане на Керчев , тогава ще имаме не лоша средна линия. Разбира се остава и Мумията ,който е идиот и е причина за поне 50 % от контраатаките които ни правят. В защита имаме играчите , но липсва стабилност и постоянство. В нападение честно да ви кажа просто не знам какво да очаквам. Да  или да се 
|
Съб Яну 14, 2006 12:32 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Haide Belite написа: 3. Така, че на Славия през тази пролет друго не остава - трябва да се наложат футболисти, които да станат ядро на отбор, който през следващото първенство да атакува високите цели.
Съзнаваш ли, че тази реплика ръководството я повтаря от десетина сезона насам?
Това се е набило и в главите на феновете - "градим отбор за следващия сезон... запазваме ядрото...".
Къде е това ядро от качествени играчи?
Кои са те?
Къде са тези нови попълнения?
А, да сетих се... Онова момче от "В" група дето го взехме, и ония двамата от арбитражната комисия дето ги привлякохме... Също така и качествения 16-годишен юноша...
|
Съб Яну 14, 2006 12:39 pm |
|
 |
Haide Belite
Орден "Стара Славия"
|
FeverNew написа: Съзнаваш ли, че тази реплика ръководството я повтаря от десетина сезона насам? Това се е набило и в главите на феновете - "градим отбор за следващия сезон... запазваме ядрото...". Къде е това ядро от качествени играчи? Кои са те? Къде са тези нови попълнения? А, да сетих се... Онова момче от "В" група дето го взехме, и ония двамата от арбитражната комисия дето ги привлякохме... Също така и качествения 16-годишен юноша...
След като до края на това първенство няма какви високи цели да се осъществят, остава чакаме и да се надяваме, че пред следващото първенство резултати ще са по-добри.
Аз мисля, че и това първенство имаше добри и НЕлоши футболисти, но това, че отбора НИЩО НЕ показа, причините трябва да се търсят при треньора Хубчев.
Все пак има още цели 14 мача, така, че възможности за добри игри и добри резултати най-вече, има предостатъчно.
|
Съб Яну 14, 2006 2:51 pm |
|
 |
Popeto
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Дек 02, 2004 11:02 am Мнения: 342 Местоположение: София
|
За Чаво сме зели 200 000 евро, заедно с тия за автобусо. Така пише у вестниците. Сичко друго са договорки за бъдещето, ако искат да го купят, ако туй, ако онуй... А они не искат да го купат, искат го под наем за още 1 сезон...
А, че не струва селекционната политика, туй е друга бира... Преди снаждахме някакъв-то отбор с неизвестни играчи, ама селекционер беше Кано Коцев, а он ги назнайва тез неща. Вижда потенциала и знай от кой какво ще произлезе. Сега такъв- то селекционер в щаба не са забелязва... За такава политика требе и подходящ селекционер. И нема да има Харизановци, Трифоновци, Драмовци и тям подобни играчи, които след 2-3 месеца взаимни мъки да ги освобождаваме...
_________________ БОГ ДА ПАЗИ СЛАВИЯ!
|
Съб Яну 14, 2006 2:54 pm |
|
 |
|