Автор |
Съобщение |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
 Трябва ли?
Според вас трябва ли в А група отборите да бъдат намалени до 10?
За мен варианта със 16 отбора е изключително смотан.Първо,че мачове с отбори като Черномерец-Тутракан-Буково-Дражев,Родопа,Рилецо,Беласица и прочее,са напълно излишни и не водят до нищо положително,нито отборът ни се обиграва,нито отборите им имат някакви фенове да има тръпка и заряд,нито стадионите им са читави(някой даже нямат),абе с две думи пълна скръб.Според мен мачове като днешния с Родопа не могат да ни служат за гордост и са абсолютно лишени от смисъл.Друго би било според мен ако нашата А група се редуцира до 10 отбора.Това за мен е перфектният вариант,защото отборите еднодневки ще се разкарат и ще останат само тези,които ще направят шампионата интересен.Така ще има повече интрига,ще е по-интерестно,защото реално 2-3 отбора ще се борят за титлата,2-3-4 ще се борят за местата в Уефа и Интертото,и останалите 2-3 ще се борят да не изпаднат.Де факто ще стане интересно,уредените мачове ще бъдат по-малко,хората ще гледат качествен футбол,на кръг ще има по едно-две дербита,тва ще стимулира хората да се върнат по стадионите и ще бъде много по-смислено.
Мисля се,че БФС е крайно време да се замисли за такъв вариант,че ми писна да гледам отбори пародия.Пък примерно да има компромисен вариант за малките отбори да се направи 3 турнир както е в Англия Карлинг Къп и там да играят и този турнир да служи за отборите от А група като обиграване на резервите и т.н.Варианти колкото щтеш,само желание да има.Засега май бфс-то совен да лиже гъза на Стойчков нищо друго не прави
Пефектният вариант за А група за мене би бил:
1.Славия
2."Левски"
3.ЦСКА(няма да е лошо ако и двата животински отбора бъдат изхвърлени от а групата ни завинаги,но това никога няма да стане)
4.Локо София
5.Локо Пловдив
6."Ботев" Пловдив
7.Черно море
8.Берое
9.Нафтекс
10.Етър
един отбор изпада,играят се на сезон по 4 полусезона,както в Шотландия
_________________ Ханса завинаги един от нас!
|
Съб Ное 25, 2006 9:38 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
Според мен не трябва. Нито една от страните с подобен формат на шампионата не е прокопсала, а в България това с четирите мача между силните отбори беше пробвано в сезона с плейофите и моето мнение е, че качеството на тези двубои беше ниско, а нашето представяне - пълен провал. Нямаше и кой знае каква интрига.
Форматът с 16 отбора си е класика за България. Може би някои отбори просто трябва да се върнат в "А"група за сметка на Родопа, Рилецо, Конелиано и подобните им. Това обаче в никакъв случай не трябва да стане с директиви от БФС, а по един естествен начин.
Може да се помисли за уплътняване на календара с развитие на турнира за Купата на България.
|
Съб Ное 25, 2006 10:08 pm |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3446 Местоположение: Sofia
|
според мене е добре по 14 отбора като се върнат по готини отборчета
|
Съб Ное 25, 2006 10:22 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Аз съм за 16 отбора. Друг въпрос е, че трябва да има адекватно съдийство и отношение от футболната власт, за да имат стимул и останалите отбори да инвестират повече и отборите да станат по-равностойни. В сезона, в който имаше втори дял, преди три години имаше точно два интересни кръга и останалите бяха пълна трагедия.
Примери в подкрепа:
Славия-Рилски спортист 0:1
""Левски""-Вихрен 0:0
""Ботев""-ЦСКА 3:1
""Спартак""-Славия 1:0
""Спартак""-Локомотив (пд) 2:1
Родопа-ЦСКА 1:2 (с ненадена дузпа и червен картон за играч на гостите)
Има още много подобни примери, разбира се идеята е да стават повече.
_________________ 1913
|
Съб Ное 25, 2006 11:33 pm |
|
 |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
Божо ти добре даваш примери,но нали се сещаш че примерно Родопа като играе с някои от т.нар грандове отива със свалени гащи и им пълнят кошницата и не ,да не говорим че половината отбори са им някакъв вид сателити.Според мен този пълнеж от тия селски отборчета е напълно излишен.
Изключвам мача ни с Рилецо където паднахме,щото ние сме огбор аномалия.
Мнението ми беше,че с намаляването на отборите първенството ни ще стане по-интересно,по-динамично,по-конкурентно.
|
Съб Ное 25, 2006 11:50 pm |
|
 |
itso
Орден "Стара Славия"
|
Variant s namaleni otbori v toia moment ste e ot polza samo na Levski. Za nas pri tezi postaveni celi na rukovodstvoto - kraino chesto miasto i sluginaj (koito mai za radost naposleduk e ponamalial) ste e fatalno. Oste predi se chudeh kogato Venci predi niakolko godini napuvache za namaliavane na otborite - kazana nakratko "v A grupa bez butonki". Ako taia godina vmesto Koneliano beche Maritsa i ako na miastoto na Levski 2(Smolian) beche naprimer Naftata, A grupa steche da izglejda po drug nachin.
|
Съб Ное 25, 2006 11:54 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
Съгласен съм с itso, даже бих допълнил, че ако не беше допусната простотията да разсипят Конелиано и да създадат карикатурата Черноморец Бс-Сф, със сигурност нямаше да има такъв изявен аутсайдер в групата.
|
Съб Ное 25, 2006 11:58 pm |
|
 |
SCB
Напреднал
|
 Re: Трябва ли?
Kijani написа: Пефектният вариант за А група за мене би бил: 1.Славия 2."Левски" 3.ЦСКА(няма да е лошо ако и двата животински отбора бъдат изхвърлени от а групата ни завинаги,но това никога няма да стане) 4.Локо София 5.Локо Пловдив 6."Ботев" Пловдив 7.Черно море 8.Берое 9.Нафтекс 10.Етър
"Спартак" Пловдив, "Спартак" Плевен, "Спартак" Варна, Дунав Русе, Добруджа също са отбори заслужаващи по-добра съдба. И защо Нафтекс, а не Черноморец - отбора на Бургас
|
Съб Ное 25, 2006 11:58 pm |
|
 |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Трябва ли?
SCB написа: Kijani написа: Пефектният вариант за А група за мене би бил: 1.Славия 2."Левски" 3.ЦСКА(няма да е лошо ако и двата животински отбора бъдат изхвърлени от а групата ни завинаги,но това никога няма да стане) 4.Локо София 5.Локо Пловдив 6."Ботев" Пловдив 7.Черно море 8.Берое 9.Нафтекс 10.Етър "Спартак" Пловдив, "Спартак" Плевен, "Спартак" Варна, Дунав Русе, Добруджа също са отбори заслужаващи по-добра съдба. И защо Нафтекс, а не Черноморец - отбора на Бургас
Кой Черноморец от всичките-тоз във В група ли(истинският) или в Б?Там е объркана работата.Тва все пак е лично мнение,но има и още огбори които могат да бъдат-например едни "Ботев" Враца,но не това е темата.
|
Нед Ное 26, 2006 12:12 am |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Проблемът не е в бройката отбори, а в организацията на високо ниво, която не дава равни възможности на отборите, което им пречи да се развиват. Друг въпрос е, че ако има ясни изисквания към отборите, тези които не могат да отговорят на тях, просто си излизат и толкова.
Колкото до мачовете срещу "сини" и "червени", ако това е критерии то Славия и Локото са първите отбори, които трябва да напуснат групата. Докато Родопа би ""Левски"" веднъж и два пъти падна на магия, а миналия кръг видяхме как ги прецакаха. Ако се спре с прецакването, веднага ще останат най-силните 16 отбора и ще бъде много по-интересно. Аз съм на мнение, че този процес вече е започнал и в последните 2-3 първенства изненадите бяха, колкото в десет първенства преди тях.
_________________ 1913
|
Нед Ное 26, 2006 12:26 am |
|
 |
|