KingDim
Пристрастен
|
 Бранимир Костадинов
Новина
Бранимир Костадинов отказал да играе за националния отбор на Австрия
13 Септември 2007, 15:31
Източник: Sportal.Bg
Бранимир Костадинов отказал да играе за националния отбор на Австрия
Сн.: Sportal.bg
Българският нападател на Хартс Бранимир Костадинов е отклонил предложение да получи австрийско гражданство и да се състезава за националните гарнитури на страната.
Това разкри неговият баща и личен агент Петьо Костадинов на специална пресконференция. "Предложението дойде тъкмо преди да подпишем договора с ЛАСК (Линц) в началото на юли 2004 г. Бранимир обаче категорично отказа с думите, че той си има родина - България, и иска да играе само за нея. Аз съм горд, че синът ми зае тази позиция", заяви Петьо Костадинов. Той инициира срещата с медиите във връзка с някои проблеми при избора на футболисти за юношеския национален тим на България. Наскоро селекционерът на играчите до 19 години Альоша Димитров разкри пред Sportal.bg, че за пореден път няма да повика Бранимир за предстоящите европейски квалификации на водения от него отбор. Според треньора 18-годишният Костадинов с нищо не превъзхожда по качества футболистите на неговата възраст от българското първенство. Димитров също така призна, че няма възможност да следи отблизо развитието на нашите футболисти зад граница, но все пак според него Бранимир не се развива в Хартс. "Альоша хем няма информация за него, хем пък знае, че не се развивал добре. Неграмотността, Димитров, не е оправдание", продължи Петьо Костадинов. Той показа брой на популярния вестник "Evening news" от преди десетина дни, който от спортните си страници разкрива за интереса на Селтик към Бранимир в материал, озаглавен "Дете-чудо е цел на Селтик". Мениджърът предостави фактите от представянето на сина си с екипа на Хартс от 13 февруари тази година насам. В общо 29 мача за първия отбор, резервния и този до 19 години Бранко има 14 гола и 13 асистенции. Само преди няколко дни Костадинов-младши заби дебютното си попадение за представителния тим на "сърцата", начело на който е българският специалист Ангел Червенков. "Искам да попитам ръководството на БФС какъв е критерият за избор на селекционер на юношеския национален отбор. Интересуваме, защото Альоша Димитров има най-ниската професионална квалификация - лиценз "Б". На него и хората около него съм им дал телефоните на всички хора от спортно-техническия щаб на Хартс, за да се информират за представянето на Бранимир. Ако с тях няма език на който да се разберат, то поне могат да се обадят на Ангел Червенков, който със сигурност знае български. Нека той да каже мнението си за Бранко. Ако наистина синът ми не става, то Ангел ще им обясни, че е "куц" кон, че се е пропил, не става и т.н.", продължи Петьо Костадинов. Лицензираният агент открито нападна и отговорника за детско-юношеския футбол към БФС Иван Тишански. - "Няма да позволя на духовни юрдеци да ми се качват на главата. Тишански, един чужденец се върти около тебе и ти около него. Но знай, че само интересите са вечни. Този същият чужденец ми изпрати един зализан палячо да ме заплашва с физическа саморазправа. Не можете да ме уплашите!" Костадинов разкри кога са започнали проблемите на Бранимир в юношеския национален тим. "През март 2006 година по време на квалификациите за ЕП в тима беше взет бившия шеф на ДЮШ на "Левски" Емил Спасов. Преди един от мачовете той се изправи пред отбора с думите "Трябва да играете като "Левски", ако искате да успеете". След това в срещата Бранимир се връща да помага на десния защитник по указание на треньора си Филип Филипов. Стоящият до тъча Спасов вика на Бранко "Какво правиш тука, бре?", след което играчът му отговаря със "Слушам треньора си, бре". Още вечерта след мача близки до отбора хора ми се обадиха да ми кажат, че се започва с проблемите. И така стана...", допълни агентът. Според него в квалификациите на националния отбор срещу силните страни се правят всякакви машинации, за да се пуснат в игра дадени футболисти с цел да бъдат продадени, макар от тима да отпадат по-добри от тях. "Така преди години бяха на път да разбият психиката на Чавдар Янков. Още на 17-годишна възраст той беше на крачка да бъде продаден на холандския Витес, но го спряха. Не случайно наскоро и Лъчезар Танев алармира за подобни "игрички", след като Орлин Орлинов и Михаил Александров изненадващо бяха извадени от юношеския национален отбор", завърши Петьо Костадинов.
|
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
наистина едно голямо браво!!!
това е мъж, да се изправи и да каже всичко в очите...ниюо, че му е баща.
Затова се изкефих и на Бербо, че им каза на куците коне, че не стават...ама мъжете ги чакат глоби и ругатни точно щото са мъже а не мишоци...кофти нация сме:(
|