C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
 Интервю със Саша Симонович
Саша Симонович: В "Левски" сами са си виновни
Сърбинът Саша Симонович се превърна в един от най-важните футболисти на Славия през последните години. Халфът е моторът за белите в средата на терена. От началото на сезона Симонович се представя много силно и донесе победата над Локомотив (Пд) и "Марек" на Овча купел. Той даде специално интервю за "7 дни спорт".
- Саша, втори пореден мач вкарвате победен гол за Славия. Чувствате ли се герой?
- Добре се чувствам. Върша си работата. Добре е, че победихме. Няма знаечние кой е вкарал. Иначе стана много труден мач с "Марек". Може би очаквахме по-лесна победа. Получихме ранен гол и трябваше да обръщаме мача, но бихме и вече гледаме напред.
- Защо се мъчихте толкова с "Марек"?
- Трудно беше. В предишния мач те паднаха 1:4 като домакини. Може би малко ги подценихме. Освен това смениха треньора, това винаги се отразява добре на отборите. Имаха шанса да вкарат ранен гол, което ни затрудни допълнително. Но все пак победихме и като цяло показахме добра игра.
- Чувствате ли се в перфектна форма?
- Абе добре се чувствам. Успях да проведа пълноценна подготовка, което е много важно. Преди това винаги имах проблеми с контузии. Радвам се, че мога да играя пълноценен футбол.
- Преди два дни Пламен Марков повика доста изненадващи имена за контролата с Финландия. Надявате ли се да играете в националния отбор?
- Нормално е да искаш да играеш за България. На първо място трябва да се представяш добре на клубно ниво. Има кой да те гледа и да преценява качествата ти. Най-важното е да съм здрав и да играя добре. Останалото не зависи от мен.
- По-силен отбор ли е Славия в сравнение с есента?
- Някои футболисти си тръгнаха, дойдоха нови играчи. Винаги, когато има нови играчи, е трудно в началото. Имаме и доста контузени. Когато се оправят, треньорът ще може да разчита на всички. Така Славия ще има по-голям потенциал.
- Здравко Лазаров липсва ли на отбора?
- Нормално е футболист от класата на Здравко да липсва. Но има други, които трябва да го заместят.
- Как виждате новите момчета?
- Добри футболисти са. И Милан, и тези, които дойдоха от Локомотив (Пд). Но както казах, има доста контузени в момента, което пречи да градим нещо сериозно. Новите момчета още трудно се аклиматизират, което е нормално. Надявам се това да стане по-бързо и да върнем играта си.
- Какви са шансовете на Славия за участие в евротурнрите?
- Имаме ги. Сега имаме мач в Пловдив, после и други трудни двубои. Времето ще покаже. Всеки мач е труден. Някои отбори срещу нас играят на 200%, а срещу други не се напрягат толкова. Не искам да давам примери, то се видя. Радваме се за това, което правим. Сами го постигаме - ние и ръководството.
- Кой е основният ви конкурент за евротурнирите?
- Всичките, които са около нас. Много мачове има до края. И "Левски", и Локомотив са сериозни конкуренти. Други отбори също показаха, че имат качества. Всеки има шанс, ако се играе почтено. До края ще има още изненади.
- Следите ли представянето на "Левски"?
- Няма какво да коментирам "Левски". Сами са си виновни за това, което става. Докато бях част от отбора, ме интересуваше какво става. Раздавах се, доколкото имах сили тогава. Сега съм в Славия и мисля как да се представям най-добре в този отбор и той да върви напред.
- Първенството по-истинско ли е в сравнение с миналите години?
- Надявам се да е така. Има доста интересни резултати. Не обръщам много внимание на другите. Гледам нашия отбор, нашите резултати. Ще видим докъде ще стигнем. Искаме да градим отбор, да играем добре. Естествено, ако може да продадем някой играч в чужбина, за да се развива.
- Кой е най-добрият български отбор в момента?
- За мен - Литекс. Като се има предвид с какви футболисти разполага в момента и какво правят. Играят добре, постигат доста успехи тази пролет. Биха два пъти "Левски". Няма значение в каква форма са сините. Все пак "Левски" си е "Левски". Литекс имат много добър треньор. Йешич е доказан специалист, помогна много отборът да укрепне и да се стабилизира.
- Като сърбин не може да не се интересувате от това, което става в родината ви през последно време. Как ще коментирате ситуацията около Косово?
- Не обичам да се занимавам с политика. Надявам се това, което става, да не е окончателно. Стават неприятни неща, не са правилни.
- Как виждате бъдещето си в България?
- В момента съм тук. Искам да се радвам и да изпитвам удоволствие от футбола. Славия да върви по-добре. Да се чувствам добре.
Христо Събчев, "7 дни спорт"