Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Май 17, 2025 1:41 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
 Венци Стефанов иска повече от нас феновете. 
Автор Съобщение
Модератор
Аватар

Мнение Венци Стефанов иска повече от нас феновете.
Феновете на Славия изпратиха чрез Агенция „Фокус” открито писмо до президента на клуба Венцеслав Стефанов. В него се поставят шест конкретни въпроса, на които той отговори.

– Защо Славия няма спортно–технически директор, който да е футболен човек и славист, и да контролира всички звена в клуба? Никой не контролира работата на треньорите, техническите лица и детско-юношеската школа, в клуба цари пълна анархия. Считаме, че много малко хора работят за благото на Славия.
- Спортно-техническият директор не е необходимо да бъде славист, а човек, който си върши работата. В момента на този пост е Веско Събев и той си върши работата много добре. Що се отнася до детско-юношеската школа. Променихме някои неща и ще продължавам да ти променям. Защото тези, от които най-много очаквах, като бивши слависти - Милчо Евтимов и други, те ме разочароваха напълно. Опитах се да дам път през годините на много слависти – и Миронов, и Качаманов, и Джамбазки. Но не видях развитие нито в тях, нито в отборите, които водиха. Затова тази година промених някои неща в школата. Ще продължим и за в бъдеще. Следващите месеци ще има нови треньори. Директор на школата е Пламен Николов, достатъчно футболен човек и няма нужда от коментари. Това, че не е славист не е от значение. Ще си свърши добре работата. Не съм доволен, че някои от треньорите се опитват да не се съобразяват с исканията на ръководството и директора и те ще бъдат отстранени.

– Защо, клубът не си поставя цели за някъкъв успех? Винаги преди първенството се казва, че отборът трябва да играе хубав футбол и нищо повече.
- Целта винаги е участие в евротурнирите. Най-лошо е да застанеш пред футболистите и да им говориш, че трябва да се направи нещо на всяка цена. Така беше преди първия мач с Литекс тази година и видяхте какво стана. Първо искаме да играем футбол, не разчитаме на подкрепа отстрани. Преди двубоя с Литекс казах, че трябва да бием на всяка цена и видяхте какво стана. Тази година Славия ще участва в евротурнирите, мога да гарантирам, но само с футболни средства. Не искам да се излагаме като някои други отбори. Аз искам повече от феновете Славия да е силен отбор и да играе в Европа.

– Защо клубната политика отрича участие в европейските клубни турнири? Винаги, умишлено сме едно място след участниците.
- Вече отговорих на този въпрос

– Защо, винаги треньорът на отбора става “изкупителна жертва”, затова, че Славия губи мачове? Досега никой от ръководството, не е поел отговорност за срамното представяне на отбора. В сериозните отбори има хора който сами си признават вината и напускат доброволно. И на тяхно място идва работлив човек, които си върши работата по-добре. - Този въпрос е много глупав, откровено казано. Треньорът Стевица Кузмановски няма да бъде сменяван, той не е виновен. Аз не виждам вина на ръководството. Осигурили сме абсолютно всичко за сериозна работа на нашите футболисти – лагери, заплащане. Не може да има никакви претенции към ръководството от страна на футболисти, треньори и служители на клуба. Славия е добре осигурена финансово и, ако сме живи и здрави, ще бъде и за в бъдеще. Който и да е от ръководителите не може да е виновен. Ако аз или Веско Събев подадем оставки някой едва ли по-добре ще ръководи клуба. Ако се оттегля и или Младен Михалев направи същото, кой ще издържа Славия? Феновете ли? Ако са готови, ще си подам оставката, няма проблем.

– Защо няма почти никаква клубна информация за медиите, дори и в официалния клубен сайт?
- Вече смятам, че недостатъчно компетентни хора са писали това писмо. Клубният сайт дава всичко, което трябва да се отразява в клуба. Друг е въпросът е че журналистите се интересуват повече от клубове където има скандали, отколкото спортно-технически неща. В Славия няма скандали и затова вероятно не сме толкова интересни за медиите. Никога не сме имали закрити тренировки. Който ме е запитал, винаги е получавал пълна информация. Не коментирам само въпроси какви пари като премии или наказания ще има за футболистите.

– Защо футболистите ни излизат обречени срещу "Левски" и ЦСКА?
- Аз смятам, че не излизаме обречени. Просто в повечето случаи, както стана и с Момчил Врайков срещу ЦСКА преди години, съдийското отношение винаги е бил един от решаващите фактори. Въпросът трябва да се отнесе към футболистите, защото ръководството на Славия винаги е искало тези мачове да бъдат спечелени. Няма по-голяма радост за всеки ръководител, ако победи "Левски" или ЦСКА. Това за мен са едни от най-щастливите моменти. Иска ми се да кажа нещо друго на нашите фенове – отсега знам категорично какво ще се случи в Сливен. Там ще има много яка съдийска тесла срещу Славия. Тогава какво да прави Славия? Да протестира пред БФС или какво? Обещавам на нашите запалянковци, че Славия ще бъде фактор в първенството. Но разчитам и на подкрепата им по време на мачовете. Не само да пишат декларации, да освиркват и да искат оставки. Футболистите трябва да чувстват подкрепа и в добри, и в лоши момента от сезона. Така, както е навсякъде във водещите отбори в Европа и по света.

Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ

Чет Авг 28, 2008 9:25 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Чудно защо все се страхува от "излагане като някои други отбори"... Вижте какво направи отборът "Черно море", който зае нашето място заради тези срамни форсирани отстъпления в класирането.

Чет Авг 28, 2008 10:27 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
bodzhov_zv написа:
Чудно защо все се страхува от "излагане като някои други отбори"... Вижте какво направи отборът "Черно море", който зае нашето място заради тези срамни форсирани отстъпления в класирането.

Черно море има футболисти с дух на победители....нещо, което ние не сме имали от десетки години..за един Сашо Александров можем само да си мечтаем

Пет Авг 29, 2008 8:36 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Е ние си получихме нашият Сашо Александров миналата есен, но явно той не си мечтаеше за нещо повече с нас...

Пет Авг 29, 2008 10:58 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 4 мнения ]