Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Юли 18, 2025 1:03 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 
 Заплахи осуетяват разкриването на истината за футбола 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Заплахи осуетяват разкриването на истината за футбола
Заплаха за Ангел Бекяров и семейството му отлага изваждането на най-кирливите ризи в българския футбол. Самият Бекяров не присъства на пресконференцията днес, която дадоха бившите топрефери Момичил Врайков, Димитър Димитров-Каубоя и Красимир Йосифов.

Тримата се събраха в актуално студио "Дерби" днес, за да подкрепят както Бекяров, така и Христо Ристосков, който поде кампания срещу ръководството на Съдийската комисия към БФС в лицето на председателя Борислав Александров и неговия заместник Ичко Лозев.

"Ясно е от кого идват заплахите. Идват от замразения председател. Съдийската комисия не иска ние да говорим, но ние пък няма да мълчим. Ичко Лозев се е обаждал на Димитър Христолов да спре Бекяров да участва днес, но президентът на "Ботев" е оставил Ангел сам да реши какво да прави", заяви Момчил Врайков.

Димитър Димитров-Каубоя допълни, че е разговарял и с други съдии, които били готови да говорят против сегашното ръководство на Съдийската комисия, но в момента ги било страх. Според бившият международник президентите не разговарят направо със съдиите, а се обръщат към техния шеф, който пък им нареждал как да манипулират мачовете.

Каубоя нападна Ичко Лозев и на лична основа. "Той си беше ушил една специална торбичка, в която се побираха определено количество бири. Нужна му беше, защото крадеше от летищата бири и шоколади. Кой разваля авторитета на българското съдийство? Кажете ми как да уважавам такъв човек?", попита реторично Димитров.

Врайков, Димитров и Йосифов обаче не били слушали лично прословутия уличаващ запис на Христо Ристосков, за разлика от Ангел Бекяров. По тяхна информация записани са Борислав Александров и заместник-председателят на ДАМС Иван Леков, а мачовете, за които ставало дума вътре, били Берое - "Спартак" Вн, Локомотив София - "Ботев" и още един, за който те не знаели.

"Това е малка част от истината. Аз съм сигурен, че във всеки кръг половината мачове са манипулирани", каза Момчил Врайков.

Бившите арбитри потвърдиха, че са им предлагани пари по време на активната им кариера, но и тримата отрекоха някога да са ги взимали. Момчил Врайков разказа история от 2000 година, когато Борислав Александров му е поискал услуга.

"Борето ме викна в София да ме запознае с някакъв човек. Аз отидох, събрахме се в една пицария до Кърниградска. Сещам се, че Михайлов се казваше човекът, с когото трябваше да се запонзавам. После разбирам в разговора, че той бил президент на Миньор Перник. Пари предлагаше човекът, но аз му казах, че не искам. Мачът мина, 2:1 биха Миньор. След време го срещнах същия този господин и той ме попита почерпи ли Борето. Онзи му бил дал 5000 лв. да почерпи", разказа Врайков.

Димитър Димитров също даде пример за себе си, когато преди мача Черно море - Локо София са му се обадили да вземе "правилната посока". Тогава "червено-черните" победиха с 3:2, а Каубоя бе изваден от съдийството. "Познайте коя беше правилната посока", подсказа бившият рефер.

Красимир Йосифов говори и за своя мач, в който е "изгорял" за съдийството. Става дума за Светкавица - Добруджа. "Ичко Лозев ми каза да свиря за домакините. Аз му казах, че няма да стане и си свирих както си знам. Нервирах ги от комисията и те ме изгониха, а мачът завърши 1:0 за Светкавица", сподели третият разприказвал се бивш арбитър.

http://sportni.bg/?tid=40&oid=2505666&cid=

Пон Авг 25, 2008 5:23 pm
Профил WWW
Пристрастен

Мнение 
В БЛИЦ най-обширно са го отразили: http://www.blitz.bg/index.php?sport=8155

и вътре те насочва към останалите им материали по темата (а те са много) ... има и за Венци Стефанов:

Врайков: Никога не съм искал пари от Венци Стефанов ( http://www.blitz.bg/index.php?sport=8171 )

Пон Авг 25, 2008 5:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 2 мнения ]