venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3449 Местоположение: Sofia
|
 Венци Стефанов иска повече от нас феновете.
Феновете на Славия изпратиха чрез Агенция „Фокус” открито писмо до президента на клуба Венцеслав Стефанов. В него се поставят шест конкретни въпроса, на които той отговори.
– Защо Славия няма спортно–технически директор, който да е футболен човек и славист, и да контролира всички звена в клуба? Никой не контролира работата на треньорите, техническите лица и детско-юношеската школа, в клуба цари пълна анархия. Считаме, че много малко хора работят за благото на Славия.
- Спортно-техническият директор не е необходимо да бъде славист, а човек, който си върши работата. В момента на този пост е Веско Събев и той си върши работата много добре. Що се отнася до детско-юношеската школа. Променихме някои неща и ще продължавам да ти променям. Защото тези, от които най-много очаквах, като бивши слависти - Милчо Евтимов и други, те ме разочароваха напълно. Опитах се да дам път през годините на много слависти – и Миронов, и Качаманов, и Джамбазки. Но не видях развитие нито в тях, нито в отборите, които водиха. Затова тази година промених някои неща в школата. Ще продължим и за в бъдеще. Следващите месеци ще има нови треньори. Директор на школата е Пламен Николов, достатъчно футболен човек и няма нужда от коментари. Това, че не е славист не е от значение. Ще си свърши добре работата. Не съм доволен, че някои от треньорите се опитват да не се съобразяват с исканията на ръководството и директора и те ще бъдат отстранени.
– Защо, клубът не си поставя цели за някъкъв успех? Винаги преди първенството се казва, че отборът трябва да играе хубав футбол и нищо повече.
- Целта винаги е участие в евротурнирите. Най-лошо е да застанеш пред футболистите и да им говориш, че трябва да се направи нещо на всяка цена. Така беше преди първия мач с Литекс тази година и видяхте какво стана. Първо искаме да играем футбол, не разчитаме на подкрепа отстрани. Преди двубоя с Литекс казах, че трябва да бием на всяка цена и видяхте какво стана. Тази година Славия ще участва в евротурнирите, мога да гарантирам, но само с футболни средства. Не искам да се излагаме като някои други отбори. Аз искам повече от феновете Славия да е силен отбор и да играе в Европа.
– Защо клубната политика отрича участие в европейските клубни турнири? Винаги, умишлено сме едно място след участниците.
- Вече отговорих на този въпрос
– Защо, винаги треньорът на отбора става “изкупителна жертва”, затова, че Славия губи мачове? Досега никой от ръководството, не е поел отговорност за срамното представяне на отбора. В сериозните отбори има хора който сами си признават вината и напускат доброволно. И на тяхно място идва работлив човек, които си върши работата по-добре. - Този въпрос е много глупав, откровено казано. Треньорът Стевица Кузмановски няма да бъде сменяван, той не е виновен. Аз не виждам вина на ръководството. Осигурили сме абсолютно всичко за сериозна работа на нашите футболисти – лагери, заплащане. Не може да има никакви претенции към ръководството от страна на футболисти, треньори и служители на клуба. Славия е добре осигурена финансово и, ако сме живи и здрави, ще бъде и за в бъдеще. Който и да е от ръководителите не може да е виновен. Ако аз или Веско Събев подадем оставки някой едва ли по-добре ще ръководи клуба. Ако се оттегля и или Младен Михалев направи същото, кой ще издържа Славия? Феновете ли? Ако са готови, ще си подам оставката, няма проблем.
– Защо няма почти никаква клубна информация за медиите, дори и в официалния клубен сайт?
- Вече смятам, че недостатъчно компетентни хора са писали това писмо. Клубният сайт дава всичко, което трябва да се отразява в клуба. Друг е въпросът е че журналистите се интересуват повече от клубове където има скандали, отколкото спортно-технически неща. В Славия няма скандали и затова вероятно не сме толкова интересни за медиите. Никога не сме имали закрити тренировки. Който ме е запитал, винаги е получавал пълна информация. Не коментирам само въпроси какви пари като премии или наказания ще има за футболистите.
– Защо футболистите ни излизат обречени срещу "Левски" и ЦСКА?
- Аз смятам, че не излизаме обречени. Просто в повечето случаи, както стана и с Момчил Врайков срещу ЦСКА преди години, съдийското отношение винаги е бил един от решаващите фактори. Въпросът трябва да се отнесе към футболистите, защото ръководството на Славия винаги е искало тези мачове да бъдат спечелени. Няма по-голяма радост за всеки ръководител, ако победи "Левски" или ЦСКА. Това за мен са едни от най-щастливите моменти. Иска ми се да кажа нещо друго на нашите фенове – отсега знам категорично какво ще се случи в Сливен. Там ще има много яка съдийска тесла срещу Славия. Тогава какво да прави Славия? Да протестира пред БФС или какво? Обещавам на нашите запалянковци, че Славия ще бъде фактор в първенството. Но разчитам и на подкрепата им по време на мачовете. Не само да пишат декларации, да освиркват и да искат оставки. Футболистите трябва да чувстват подкрепа и в добри, и в лоши момента от сезона. Така, както е навсякъде във водещите отбори в Европа и по света.
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|