Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 18, 2025 1:54 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 За и против продажбата на юноши 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение За и против продажбата на юноши
Продажбата на Марио Кирев / приемаме че вече е сигурен факт/след само 6 мача в А група поне в мен предизвкива въпроса за целесъобразността за проджаба на юноши.Личното ми мнение е че Марио Кирев можеше и трябваше да остане поне до лятото в Славия и да направи някой и друг запомнящ се мач вместо да бъде преотстъпен някъде в Серия С1.Кой беше по добрия вариант и за Бранимир Костадинов и за Радослав Василев :вместо да са титуляри за Славия в А група да играят в разни юношески мачове из Албиона.За мене /повтарям лично мнение/ нормалния път на таланта е налагане в Славия,пробив в националния отбор и едва тогава трансфер в чужбина.С тези продажби на юноши май слагаме каруцата пред коня.Кога клубът ще спечели повече :когато продаде един юноша на 16 години непомирисвал мъжки футбол или титуляр на 20 години с мачове и голове в А група / а защо не и в Европа и в националния отбор/.Поправете ме ако греша.

Последна промяна saract на Чет Яну 08, 2009 12:59 pm, променена общо 1 път

Чет Яну 08, 2009 11:16 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение ...........
Spoko sar Venci si znae rabotata

Чет Яну 08, 2009 12:40 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Принцпно си прав. Но всеки си избира пътя сам.

Чет Яну 08, 2009 12:48 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
не съм писал от много време....но изненадата май не е изненада и за пореден път ще опонирам на saract. Българският футбол не е футбол, а смешна пародия. За никой не е тайна режима или по-правилно нережима на футболистите в България - дискотеки, поне по една бутилка уиски на вечер. Тренировките са калпави и това си личи от физическата подготовка на играчите - в родната първенство не се тича, а като дойде някой чужд отбор наще не могат да си кажат името на 50тата минута.
С две думи тук трудо можеш да се развиеш и да станеш класен играч. Много много честно таланта бива пропилян от слаби тренъори (където цари принципа ще играят тия дето плащат), слаба дисциплина и т.н.
За мен най-красноречивия пример е Бербатов. Седя на пейката в Леверкузен дълго време, но това време не беше изгубено. Научи се на футбол, на дисциплина. А като го продадоха май беше на 19. Така че според мен покажеш ли талант трябва да отидеш някъде където могат да го развият. Тука няма начин...виждаме какво стана и с Орлин и с Нико....не са блестящи таланти, но имаше хляб в тях...лошото е, че не се работи правилно...или дали се работи въобще?

Чет Яну 08, 2009 1:35 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Точно и аз мислех да дам примера с Бербатов , а също така и с Мартин и Стилян Петрови - изиграха няколко мача в А група , съвсем млади излязоха в чужбина и в крайна сметка се наложиха и станаха много добри играчи . Контра пример е Гонзо - беше продаден твърде късно и се провали в чуждестранните си отбори . Това е горчивата истина - колкото по-малко младите ни играчи стоят в блатото на българския футбол , толкова по-голям е шансът да станат добри футболисти. Освен че не спазват режим , както каза makiaveli , нашите футболисти не са научени на правилен футбол - например къде да застанат , как да направят фал без да бъдат декорирани и все такива елементарни неща. Разбира се , вина затова имат тренерите - все псевдоспециалисти работят в БГ ( изключвам 1-2 имена ) . От друга страна , самият клуб би имал много по-голяма полза , ако задържи талантливите си млади играчи , а не ги разпродава. Всичко много зависи от футболиста , въпроса е доста дискусионен и си мисля, че истината е някъде по средата . :)

Чет Яну 08, 2009 2:54 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Какъв пример може да бъде Гонзо - и на 18 и на 28 да излезе в чужбина резултата щеше да е един и същ.Аз пък бих дал примера със Стоичков - отида като завършен играч на 24 в чужбина и вижте докъде стигна.Казвате Бербатов,Стилиян Петров и Мартин Петров - първо тримата имат общо над 100 мача в А група /а двамата Петрови и доста мачове в Б група/ и мачове в европейските турнири.Специално Бербатов имаше 50 мача в А група и вече беше дебютирал в националния когато направи трансфер в Леверкузен.Така че нещата не са съпоставими.И Бербатов и двмата Петрови вече бяха опитали мъжкия футбол когато излязоха в чужбина.Което не може да се каже за Бранимир Костадинов,Радослав Василев а и за Марио Кирев.

Чет Яну 08, 2009 3:24 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
saract написа:
Какъв пример може да бъде Гонзо - и на 18 и на 28 да излезе в чужбина резултата щеше да е един и същ.Аз пък бих дал примера със Стоичков - отида като завършен играч на 24 в чужбина и вижте докъде стигна.Казвате Бербатов,Стилиян Петров и Мартин Петров - първо тримата имат общо над 100 мача в А група /а двамата Петрови и доста мачове в Б група/ и мачове в европейските турнири.Специално Бербатов имаше 50 мача в А група и вече беше дебютирал в националния когато направи трансфер в Леверкузен.Така че нещата не са съпоставими.И Бербатов и двмата Петрови вече бяха опитали мъжкия футбол когато излязоха в чужбина.Което не може да се каже за Бранимир Костадинов,Радослав Василев а и за Марио Кирев.

Стоичков е тренирал в едни по други времена с по-друго мислене за спорта...тогава държавата е помагала още повече че става въпрос за ЦСКА. Сега никой не го интересува...вижте базите, те дават най-ясна предсатва за нещата (и състоянието им и собствеността им). Сега това, че ние в славия разчитаме на старци или неизвестници вместо да си налагаме играчите си е наш проблем. Бербо може да е имал 50 мача но беше на 19...даваше му се шанс...на наще като почнат да им дават шанс ще станат на 23-24...а тогава вече са стари. Блажко, Чаво и Рангелов ги пускаха от рано и стана ( до някъде) и след това взехме да си даваме младежите под наем в минъор и очакваме там да ги учат на футбол...няма как....
за мен истината е една - тук клубните ръководство като започнем от собственици, директори и тренъори не разбират от футбол, изостават с десетки години и нямат възможността да развият един талант както да речем го правят в Манчо Юнайтед. Затова смятам, че тамошните школи са по-добрия вариант.

Чет Яну 08, 2009 3:41 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Има какво да се каже "за", има и "против".
Глобално погледнато, ако качествените играчи от българския футбол отиват зад граница, ние тук ще гледаме само леваци и престаряващи звезди. Повече от 100 играча от А и Б група отидоха в чужбина само през пролетта. Не можем да се надяваме на успехи на международно равнище за клубове, но ще имаме силен национален отбор, поради липсата на интерес от лобиране за този или онзи футболист и по причините споменати от makaveli - играчите ни ще имат друг манталитет и ще са професионално подготвени.
От гледна точка на Славия, в спортнотехнически аспект ние губим от продажбата на младите играчи, които не играят за Славия, а същевременно даваме прехрана на анонимни сърби, африканци, третокласни бразилци и гореспоменатите леваци, които никой не ги иска и за нищо не стават.
От финансова гледна точка... Пред младите футболисти има голяма перспектива, мениджърите гледат само положителните им страни и вярват, че поради възрастта им, в чуждите клубове ще елиминират недостатъците им и ще ги научат. Затова ако сега продадем Кирев и Кавдански ще вземем много повече пари за тях отколкото ако чакаме да "трупат опит" до 30 години и да ги засилваме за жълти стотинки в разни слабаци от цяла Европа. Един такъв играч като Керчев например има безспорни качества, има и безспорни недостатъци. Възрастта му обаче вече е такава, че е ясно - той не може да се развива повече, а и не може да се очаква да си вдигне цената, защото няма перспективи някой въобще да иска да го купи след 1-2-3 години например.
Нещата трябва да се разглеждат от всички страни. И двата вида политика могат да бъдат много успешни за Славия при едно нормално клубно ръководство. Сега каквото и да предприемат Венци и компания, резултатът ще е един и същ.

Чет Яну 08, 2009 6:55 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
може да ме упрекнете, но аз не разсъждавам от гледна точка доброто на Славия...просто не вярвам, че може да го има....нагледах се достатъчно последните 14-16 години. Всяка година е едно и също. Никога не се е работила са името славия...от онзи безнадежден сезон в който едва не изпаднахме (тогава мисля Хасково и Сливен затънаха, а ние с Добруджа останахме над чертата), през "шампионската ни титла, та до последните напълно еднакви 6-7 години.... надявам се за един сносен национален отбор и за индивидуалния успех на наще момчета...за Славия скоро няма да има светлина

Чет Яну 08, 2009 10:06 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Всичко е въпрос на гледна точка. Например Георги Шейтанов дебютира на годините на Кирев за "Славия" и имаше не по-лоши качества от него. Обаче какво стана? Седя 10 г. на скамейката на "Левски" и се не видя. Същото важи и за неговите набори Иван Димитров, Иван Миланов и Петър Пенев, които бяха големи надежди а свършиха безславно. Дори Владо Фугата, който направи относително добра кариера можеше да постигне много повече!

Съб Яну 10, 2009 12:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща