Равносметката след първия етап в шампионата
Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13219 Местоположение: SOFIA
|
 Равносметката след първия етап в шампионата
Първият цикъл от мачове премина. Сега ще има две седмици пауза в първенството заради срещите на националния отбор. Време е за равносметка.
И така. Първият цикъл от шампионата премина и веднага зациклихме. Оказа се, че селекцията не е балансирана. Взехме доста защитници, дори и преди 2 дни се запасихме с още един. Халфовата линия е добре като бройка, но всички там са далеч от най-добрата си форма. Нападението ни е ялово. Имаме Божов, който не е на себе си, Христов и Ради Василев. Видя се, че ако на тях се разчита, едва ли можем да очакваме дъжд от голове в противниковите врати. За четири мача тримата имат на головата си сметка 0 гола.Час по-скоро ни трябва нов нападател. Изумяваща е липсата на мисъл в играта, липсата на острота в офанзивен план, липсата на каквато и да е тактика и най-вече наличието на толкова много брак в действията. Някои треньори казват - не можахме да играем нашата си игра и затова загубихме, а сега виждам, че ние такова нещо като "наша си игра" нямаме. Поне нищо типично не се забелязва освен опитите на атакуващите футболисти да влязат с топката във вратата на противника и ниският процент точни пасове. Дори когато вратарят Кунчев изпълнява от ръка топката не се знае къде ще попадне и най-често вместо да спечелим териториално предимство, постигаме числено превъзходство на противника в близост до нашата врата - я тъч, я овладяна близо от нападател топка. Тия "кашкавалени" шутове бързо могат да се оправят и не разбирам Захариев и Кушев не им ли прави впечатление това нещо, та още не са взели мерки. Смятам, че тези футболисти могат значително повече и не използваме и 20% от техния потенциал.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Нед Авг 28, 2011 7:18 pm |
|
 |
iori
Луд за връзване
|
 Re: Равносметката след първия етап в шампионата
Четри мача в София и получаваме един голям четвъртит с разширени вени. Аз си направих такава равносметка.
|
Нед Авг 28, 2011 7:45 pm |
|
 |
zissko
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 10:41 am Мнения: 1280 Местоположение: СОФИЯ
|
_________________ славист,лош човек няма!
|
Нед Авг 28, 2011 7:58 pm |
|
 |
Whitey
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 9:56 pm Мнения: 1336 Местоположение: София, Овча купел
|
Велико начало на сезона няка кво повече да искаме това е тавана на тея смешници САМО СЛАВИЯ 
_________________ www.zone1913.com
Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.
|
Нед Авг 28, 2011 9:10 pm |
|
 |
ACAB
Орден "Стара Славия"
|
меси и роналдо не са се сработили още,нормално единия идва от реал,другия от барса 
Нед Авг 28, 2011 9:45 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Доста сравнения между миналия и този сезон има вече във форума. Константна величина е липсата на мисъл в играта. Приликата между тогава и сега е това, че имаме небалансиран отбор. Преди имахме трима качествени вратари, изобилие от нападатели и някой и друг защитник, а сега - доста защитници (и продължаваме да взимаме) и нито един читав нападател. И един вратар, на който не се дава шанс поради причини извън спорта. Не искам да обиждам Божов, но той не е на същото ниво от миналата година, а и не е във възраст, в която да очакваме да надобрява. Ради има перспективи пред себе си, но не може да поведе отбора - твърде млад е, а Жорето след изблиците в първите 2 кръга миналата пролет пак си заигра "неговата игра", т.е. нищо не прави. Жу и Галин се надпреварват кой повече пъти няма да подаде и ще направи безнадеждна солова акция. А освен това далеч не са реализатори, че да разчитаме само на тях. Но това винаги се случва на ръководството - имат проблем в една линия - взимат на килограм такива играчи и забатачват друга линия, в която смятат, че нямаме проблем. Т.е. очаквам през зимната пауза да вземат 7-8 нападателя и да разбъзикат халфовата линия (защото някакъв сериозен интерес може да има само към Пеев и Галин). През лятото ще разпродадат защитата и ще купят 8 халфа, от които 4 ще ги преквалифицират в защитници... Ето в това е проблема. Няма стратегия при селекцията, няма визия за бъдещето, няма мисъл и в играта. Ако питате Кушев да ви каже как точно иска да играе "Славия", той ще ви отговори с две - три заучени фрази: "трябва да се вкарват голове", "трябва да сме здрави отзад", "трябва да се спазват тактическите указания и да се покаже манталитет". Това ще чуете, и нищо конкретно. Защото за конкретни решения, конкретни промени, конкретни идеи трябва капацитет.
|
Нед Авг 28, 2011 10:19 pm |
|
 |
staev10
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 6:42 pm Мнения: 568 Местоположение: София
|
Не съм съгласен с теб относно момчетата, които получават по малко време за игра.. Ради има до тук максимум 30 мин игра общо, нямаш право да казваш какво може и не може това момче..просто защотото не е играл достатъчно за да го преценим, освен това е и млад.
Сега ще кажа защо според мен Кушев не е наясно с треньорската професия. Относно титулярен състав: 1. Щом няма идеи в халфовата линия, какво правят на пейката най-креативните футболисти - Попара и Илийката( въпреки, че е пред пенсия), какво стана с Мансаров? 2. Какво правят на терена с нищо не показващите, че го заслужават в момента - Пеев, Меси, Божов. 3. Защо играч, който ни раздвижва играта в центъра, като Юруков се сменя с лека ръка на полувремето.
Друго ще кажа относно цялостния вид на отбора: 1. За първи път имаме толкова качество в състава, друг е въпросът, че никой не показва, това което може, за което отговорност носи треньора. 2. Как може играч, който е ставал гомайстор на първенството да не може да отлепи при нас - Христов, или го вкарваш в правия път или го махаш! 3. Защо не се дава шанс и на другите момчета от състава.. 4. Не знам кога за последно видях въобще гол на нападател..
Да не забравя, какъв сериозен интерес може да има към Пеев, като той в момента така е дръпнал ръчната, че не знам дали и не е дал на задна!
|
Пон Авг 29, 2011 9:23 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
И аз смятам, че имаме добри футболисти, ама с игрите си изобщо не го показват ... Попара досега си беше контузен, тепърва да се надяваме че ще е здрав и ще играе; Илийката си е ветеран вече и ще бъде пускан резерва в някои напечени мачове, не очаквам че ще бъде титуляр. Както казват спецовете от Диема - вторият сезон във Висшата лига за даден футболист е много по-труден от първия, та така си обяснявам и представянето на Божов  Георги Христов беше голмайстор, ама в "Ботев", нито в "Левски", нито при нас успя да се наложи, от неговото присъствие в Славия не виждам никакъв смисъл. Жу дотук не впечатлява с нищо, Ради е талантлив, но е млад, дори няма гол в шампионата още. Както и да го гледаме, нужен е нов нападател, ама да става за нещо, а не поредното менте Живко и Дани смятам, че ще се сработят и ще са стабилна двойка отзад, само че каква полза, след като всички останали линии не функционират ... Тези олигофрени Меси и Галин само задържат топката, искат да излъжат всички противници и накрая естествено я губят; а когaто трябва да стрелят, те подават и то грешно Юруков - малко по-добре от преди, но все пак непостоянен, Дани Пеев е в същата слаба форма, Борносузов освен да си изкарва картони с друго не съм го забелязал ...
Последна промяна Viktor4o_Rs на Пон Авг 29, 2011 1:50 pm, променена общо 1 път
|
Пон Авг 29, 2011 12:00 pm |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3452 Местоположение: Sofia
|
Аз също съм на това мнение ,че Меси и Роналдо не са се сработили . Звездата на отбора Стефано не иска да играе с тях и е обявил бойкот...
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|
Пон Авг 29, 2011 1:46 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
staev10 написа: Ради има до тук максимум 30 мин игра общо, нямаш право да казваш какво може и не може това момче..просто защотото не е играл достатъчно за да го преценим, освен това е и млад.
Да не забравя, какъв сериозен интерес може да има към Пеев, като той в момента така е дръпнал ръчната, че не знам дали и не е дал на задна! Съгласен съм с теб в 90% от нещата, които казваш и то е ясно от всичко, което съм писал. Неправилно си разбрал написаното за Ради - никъде не съм споменал, че е некадърен или нещо подобно. За 4 години професионален футбол има 130 изиграни минути в 8 мача и нито един гол. Разбираш, че от футболист с такава статистика не можем да очакваме тутакси да стане това, което за нас в последните години бяха Сираков, Праматаров, Кушев, Колев. Като натрупа опит може и да ги задмине, но дали е реалистично това да се случи още през настоящия сезон? Същото се отнася и за Спас. Нека двамата да се учат и да си заслужат доверието на треньорите с добри изяви и яко блъскане на тренировките. Но като сложим това от една страна и състоянието на другите ни двама нападатели, то е ясно, че имаме нужда от таран, който да бележи във всеки мач. Такъв нямаме. Що се касае до Дани Пеев той е показал, че има и талант и интелект. Също е и млад и може още да се развива. Направи много през миналия сезон. Играта на иди ми дойди ми с "Амкар" се оказа пагубна за момчето и от тогава загуби форма. Има интерес към него от руски клубове и при няколко мача на ниво пак ще започне да се шумоли около него. А той ще ги ваправи съвсем скоро тези мачове, защото го може.
|
Пон Авг 29, 2011 8:36 pm |
|
 |
|