Крачунов: Славия може да завърши в тройката
В ЦСКА бяха подценени много проблеми и затова клубът стигна до сегашното си положение, смята защитникът
Пламен Крачунов се превърна в основна фигура в отбраната на "Славия". След победата над "Монтана" централният бранител сподели, че този двубой не е бил по-различен за него въпреки краткия му престой на "Огоста". Пред "7 дни спорт" Крачунов освен за приятното настояще в "Славия" си припомни и не толкова доброто минало с ЦСКА. - Пламене, какво е мнението ти за победата над "Монтана"?- Постигнахме много важен и труден успех. Можехме да си тръгнем и с още по-убедителен резултат, но направихме една глупава грешка в края на първото полувреме, след която допуснахме лесен гол в нашата врата. Смятам, че като цяло стояхме добре на терена, постарахме се да изпълним указанията на Иван Колев и съм щастлив, че спечелихме.
- Ти мина за съвсем кратко и през "Монтана", това направи ли мача по-специален за теб?- Не, аз бях в "Монтана" за много кратко време. Мачът нямаше специален характер за мен. Стараех се да играя концентрирано и на ниво, въобще не съм мислил за странични неща.
- Доброто представяне на "Славия" изненадва ли и вас самите?- Всички се стараем да играем на ниво, слушаме господин Колев и неговите изисквания спрямо всеки отделен съперник. Видно е, че когато има добра сработеност между всички, резултатите идват. В един-два мача не ни се получиха добре нещата, но все пак отборът е много млад и е нормално представянето ни да се подобрява във времето.
- Можеш ли да направиш сравнение между предишните си треньори и сегашния Иван Колев?- Не, няма как да правя такива сравнения, а и не е нужно. Всеки един от наставниците, с които съм работил, си има своя философия за футбола и съответно свои изисквания. С Иван Колев работя от скоро, и то добре, имаме приятна и лесна комуникация.
- Ти самият как се чувстваш в "Славия"?- Добре, с някои от момчетата се познавах, преди да дойда в отбора, с други се запознах след това. Има добър колектив, няма разделение на групички, българи и чужденци също се разбираме добре. Може би в това е разковничето на успехите ни. Накратко, чувствам се като у дома в отбора и се радвам, че съм част от "Славия".
- Сам каза, че отборът е млад, това няма ли да ви попречи в постоянството и гонитбата на високите цели?- Не, за мен това е пътят за развитие, и то не само за нашият отбор, а за целия български футбол. Трябва да се налагат повече млади футболисти редом с по-опитните български футболисти вместо най-различни недоказани чужденци. Другото е да се развиват базите и школите реално, а не само на хартия.
- Смяташ ли, че си ставал жертва на чужденците в отборите, в които си играл?- Не знам дали съм ставал жертва на слаби чужденци, или на треньорски решения, но е факт, че у нас са играли и продължават да играят много слаби чужденци и много малко класни. В ЦСКА съм давал всичките си сили както в тренировъчният процес, така и във всеки мач, в който съм получил шанс за изява. Дали да играя аз, или някой чужденец, са решавали треньорите.
- Къде се срина ЦСКА през миналия сезон?- Според мен всичко тръгна от дългия лагер на полусезона в Турция. Подготовката беше дълга и изморителна като цяло. За феновете и журналистите остана скрито, че в контролите играха едни футболисти, а после в официалните мачове други. Неманя Милисавлевич е точно такъв пример. В контролите той беше сред най-добрите, а след това беше забравен от треньора. Имаше и доста контузени играчи вследствие на тази подготовка.
- Само в Стойчо Младенов ли е вината?- Не, не е само в него. Той си е взимал решенията за това как да изглежда съставът, а и обективно погледнато, до зимната пауза резултатите ни не бяха много добри.
- Ти имаше ли проблем с Младенов?- Не бих казал. Поне в разговорите ни той ме окуражаваше и твърдеше, че ще разчита на мен.
- Защо се стигна до фалита в ЦСКА според теб?- За мен много се подцениха редица проблеми в клуба, от там дойде всичко. Очевидно не е търсено решение.
- Имаше ли възможност да останеш в ЦСКА след края на миналия сезон?- Когато отборът вече беше във "В" група, ми звънна Христо Янев и ми каза, че ме иска в ЦСКА. Забавих се с отговора си, защото чаках за чужбина. Когато всички варианти отпаднаха, аз го потърсих на два пъти, но отборът вече беше окомплектован. Иначе изчетох маса глупости по темата - бил съм избягал, разтрогнал съм по вина на клуба... Истината е, че чаках почти до края развръзката с лиценза на клуба и изобщо не съм бягал.
- Ако получиш второ обаждане от "червените", ще се бавиш ли с отговора?- Аз съм играч на "Славия" и е некоректно да мисля за други оферти и предложения. Мисля за играта си в настоящия ми отбор. Искам да печеля с екипа на "Славия". В живота обаче се случва всичко. Ако някой ден получа ново обаждане от ЦСКА, ще преценявам какво да правя, но едва ли ще мисля много дали да приема.
- Къде виждаш "Славия" в края на сезона?- Мисля, че спокойно можем да завършим в тройката.
Асен Томов
http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d7631_7.htm