seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
 Треньорски барометър за февруари
Велев 2010 ЮЛИ - 39% АВГУСТ - 12% СЕПТЕМВРИ - 22% ОКТОМВРИ - 49% НОЕМВРИ - 42% ДЕКЕМВРИ - 70% 2011 ЯНУАРИ - 77% ФЕВРУАРИ - 62% МАРТ - 43% АПРИЛ - 53% МАЙ - 19% Кушев ЮНИ - 48% ЮЛИ - 76% АВГУСТ - 60% СЕПТЕМВРИ - 35% ОКТОМВРИ - 65% НОЕМВРИ - 60% ДЕКЕМВРИ - 70% 2012 ЯНУАРИ - 75% ФЕВРУАРИ - 55% МАРТ - 41% АПРИЛ - 43% МАЙ - 19% ЮНИ - 23% ЮЛИ - 20% АВГУСТ - 14% СЕПТЕМВРИ - 35% ОКТОМВРИ - 6% НОЕМВРИ - 7% Вуцов ДЕКЕМВРИ 98% 2013 ЯНУАРИ - 90% ФЕВРУАРИ - 82% МАРТ - 91% АПРИЛ - 63% МАЙ - 60% ЮНИ - 57% Букарев ЮНИ 62% ЮЛИ 30% АВГУСТ 15 % СЕПТЕМВРИ 28% ОКТОМВРИ - 7% Радуканов ОКТОМВРИ - 69% НОЕМВРИ - 86% ДЕКЕМВРИ - 83% 2014 ЯНУАРИ - 83% ФЕВРУАРИ - 100% МАРТ - 97% АПРИЛ - 70% МАЙ - 78% ЮНИ - 95% ЮЛИ - 95% АВГУСТ - 47% Колев СЕПТЕМВРИ - 41 ОКТОМВРИ - 33 НОЕМВРИ - 42 ДЕКЕМВРИ - 61 2015 ЯНУАРИ - 57 ФЕВРУАРИ - 20 МАРТ - 21 АПРИЛ - 74 МАЙ - 57 ЮНИ - 77 ЮЛИ - 77 АВГУСТ - 76 СЕПТЕМВРИ - 55 ОКТОМВРИ - 27 НОЕМВРИ - 42 Иванов ДЕКЕМВРИ - 77 2016 Тарханов ЯНУАРИ - 43
Най-високо 1. Радуканов, февруари 2014 - 100% 2. Вуцов, декември 2012 - 98% 3. Радуканов, март 2014 - 97%
Най-ниско 1. Кушев, октомври 2012 - 6% 2-3. Кушев, ноември 2012 - 7% 2-3. Букарев, октомври 2013 - 7%
Класация по дължина на престоя на база барометъра:
1.Мартин Кушев - 18 месеца 2. Иван Колев - 15 месеца 3-4.Милен Радуканов - 11 месеца 3-4.Емил Велев - 11 месеца 5.Велислав Вуцов - 7 месеца 6.Асен Букарев - 5 месеца 7. Владимир Иванов - 1 месец
Класация на база разлика в доверието между края и началото на престоя:
1. Иван Колев - +1 2. Емил Велев - -20% 3. Милен Радуканов - -22% 4. Мартин Кушев - -31% 5. Велислав Вуцов - - 33% 6. Асен Букарев - -55% ладимир Иванов - н.а.
Класация на база средно равнище на доверие:
1-2. Велислав Вуцов - 77% 1-2. Владимир Иванов - 77% 3. Милен Радуканов -75% 4. Иван Колев - 51% 5.Емил Велев - 44% 6. Мартин Кушев - 42% 7. Асен Букарев -28%
Забележка: Докато анкетата е активна, можете да променяте вота си според представянето на отбора през месеца.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
 Re: Треньорски барометър за февруари
61-годишният Александър Тарханов е именит руски футболист и треньор. Основната част от кариерата му на играч (полузащитник) преминава в ЦСКА (Москва), където за 8 сезона има 249 мача и 61 гола. Водил е руските ЦСКА (за кратко е и президент на клуба), „Торпедо“, „Криля Советов“ (Самара), „"Спартак"“ (Москва) - помощник-треньор, „Сатурн“, „Терек“ (Грозни), „Кубан“ (Краснодар), „Урал“ (Урал) и „Химки“, както и в литовския „Ветра“. - Повече от месец сте начело на „Славия“. Променихте ли си вече мнението за българския футбол? - Не. Аз и преди да дойда си имах мнение за българския футбол. Най-вече, че ражда технични футболисти. Сега просто придобивам преки и нови впечатления. Пък и в периода отпреди Нова година, когато по принцип се договорих с президента на клуба Венцеслав Стефанов, до началото на зимната ни подготовка изгледах всички мачове на „Славия“ от настоящето първенство. - И какво видяхте? - Видях, че не идвам на място, където преди мен не се е работило. Напротив. Видях, че отборът е добър, че има хубави футболисти, че разполага с добра школа, която вади талантливи играчи. И най-важното - освен че „Славия“ е млад отбор, той е и много перспективен - в него има сериозен потенциал за развитие. - Доволен ли сте от подготовката в Турция? - Да, работихме много здраво, старанието на всички футболисти бе видно и похвално. Условията в Анталия бяха традиционно добри. Какво сме направили в подготовката обаче ще се види в мачовете за първенството. - Но резултатите в контролите в Турция не бяха добри... (равен мач и четири загуби с обща голова разлика 2-10, б.а.) - Но мачовете бяха добри. Важното е, че в тях срещнахме бойки, твърди и настъпателни отбори, които играеха много здраво. И им се противопоставяхме успешно. Искам отборът да играе по-бързо, да контролира по-добре топката, да има повече агресия в действията му. За това основно работим. Иначе резултатите на моменти подвеждат. В един от мачовете в Турция примерно само за едно полувреме имахме 6 излизания сами срещу вратаря на съперника, но младите ни футболисти не успяха да реализират. В същото време направихме няколко глупави грешки в защита и на вратарите. Затова казвам - не обсъждам резултатите в контролите, а играта на отбора. И тя беше обнадеждаваща. Очертава се като проблем неумението да се бележат голове. - Колко играчи дойдоха в „Славия“ през зимата? - Засега са общо петима - трима от чужбина и двама българи. Това са все млади и много талантливи футболисти. Нападателят Сердер Сердеров е на 21 г., защитникът Никита Сергеев е на 23 г., кениецът Абдул Омар е на 22 г. В отбора се завръща халфът Борислав Балджийски, който е на 23 г. Много млад е и Георг Илиев... Като цяло „Славия“ е много млад отбор. Дори мисля, че е най-младият в българската „А“ група. - Чуха се добри отзиви за нападателя Дани Моканза... - Да, но той все още официално не е футболист на „Славия“. - Какво знаехте за „Славия“, преди да дойдете в клуба? - Знаех, че преди Втората световна война е поканила московския „"Спартак"“ в София и после е гостувала в Съветския съюз. За времето си това е било изключително събитие, не толкова спортно, а и политическо. Знаех също така, че „Славия“ е клуб с изключителни традиции и история, един от най-славните в цялата българска футболна история. Когато ме представиха като нов треньор, получих две страхотни книги, издадени за стогодишнината на клуба през 2013-а. Знам също така, че „Славия“ заедно с „"Левски"“ и ЦСКА са единствените три български клуба, които имат фенове из цялата страна. Знам и че най-важният мач за славистите е бил и винаги ще бъде двубоят с „"Левски"“. - С каква амбиция започнахте работа в „Славия“? - Искам да уточня, че преди да дойда, аз си имах работа. Но разбрах, че „Славия“ притежава интересен отбор и интересни футболисти, че е добро място за работа. Пък и обичам предизвикателствата. Тук не се започва от нулата, както с успех съм го правил няколко пъти - веднъж в ЦСКА (Москва), в Самара (отборът е „Криля Советов“, б.а.), в „Урал“... Видях и много приятни млади футболисти тук. Затова съм в „Славия“. - Когато подписахте, президентът на клуба Венцеслав Стефанов постави ли ви конкретна цел - примерно да спечелите третото място в първенството... - Не точно. Говорихме, че трябва отборът да играе добър футбол. Но така или иначе „Славия“ е на добра позиция във временното класиране и смятам, че отборът има сили и възможности да атакува третото място. През 2006 година бях поканен на работа в литовския „Ветра“, където бяха вложени пари от руски бизнесмени с идеята отборът да вземе медали в първенството, но ситуацията се беше усложнила. Все пак успях да се справя и в края на сезона „Ветра“ завърши трети в шампионата. - Как ви се вижда обстановката в „Славия“? - Като цяло мащабите в българския футбол са много по-малки от руските, но това не е никакъв проблем. Разбрах, че освен стадиона клубът притежава и доста земя около него, което е много добра предпоставка за бъдещо развитие и финансова стабилност. А защо не и за нов стадион? Но това са въпроси, по които трябва да говори президентът на клуба Венцеслав Стефанов, а не аз. вестник "Труд"
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|