Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Май 12, 2025 1:13 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3 мнения ] 
 Антон Карачанаков : Искам Славия в Европа 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Антон Карачанаков : Искам Славия в Европа
През есента Антон Карачанаков бе сред най-добрите български футболисти в „А " група. Това не остана незабелязано и през януари той премина в третия в полското първенство Краковия. Към момента престоят му в новия отбор не започва по най-добрия начин, но пък още е рано за изводи. „Меридиан Мач" се свърза с Карачанаков, който коментира своя трансфер, бившите си отбори ЦСКА и Славия, както и своите цели. Ето какво каза роденият в Ново Делчево 24-годишен футболист.

Тони, вече изигра 3 мача за новия си тим Краковия. Какви са първите ти впечатления от полския футбол?

- Нека започнем от последния двубой. Пътувахме 500 км, за да играем с Лех (Познан) и ни обърнаха в последните минути за 2:1. Беше много неприятно. Вкараха ни в 87-ата минута, а аз влязох веднага след гола. За съжаление не успяхме да си тръгнем с нещо от това гостуване.

Вече повече от месец си в Краковия. Защо все още не успяваш да се пребориш за титулярно място?

- Явно трябва време. Аз давам максимума от себе си във всяка една тренировка. Надявам се в скоро време треньорът да започне да разчита на мен в титулярния състав.

Какъв е животът в Краков? Все пак този град е един от най-красивите в Европа...

- Животьт в Краков е като при нас. Аз все пак съм дошъл в Полша по-друга причина - да играя футбол. За мен това е най-важното нещо.

На кое място ще бъде Краковия, ако се състезава в „А" група?

- Ще е напред в класирането. В това няма спор. В последния кръг играхме с шампиона Лех (Познан) и за целия мач те ни направиха само три атаки, от които, за съжаление, вкараха два гола. Ние държахме повече топката от тях, създавахме положения, но нямахме късмет и загубихме. В момента Краковия заема третото място в полското първенство и смятам, че ще успеем да се класираме за евро-турнирите.

Как се стигна до трансфера ти в Краковия. Имаше ли други оферти към теб?

- Трансферът стана много бързо и изненадващо. Венцеслав Стефанов ми каза, че има оферта за мен от Полша и дали искам да я приема. Реших че искам да пробвам ново предизвикателство в моята кариера и заради това подписах с Краковия.

Вече много българи играете в Полша. Поддържаш ли връзка с някой от тях?

- Когато стана ясно, че от Краковия ме искат, говорих с Румен Трифонов. Той играе във втородивизионния Миедж (Легница). Иначе вече си писах и с Мишо Александров, който подписа с Легия (Варшава). Той обаче е на 300 км от мен и за момента още не сме се видели.

Доста футболисти ползват полската Екстракласа за трамплин към някои от „Топ 5" на първенствата. Каква е твоята лична цел?

- За мен най-важното нещо е да се наложа в Краковия и да започна да играя като титуляр. Това е първата ми цел, а за другите неща ще видим, когато му дойде времето.

Следиш ли случващото се в бившия ти отбор Славия?

- Естествено. Изгледах и трите им мача от началото на пролетния полусезон. Много се радвам, че в последния кръг успяха да победят "Ботев" в Пловдив. Важно е, че след назначението на Александър Тарханов отборът все още не е допуснал гол в „А" група.

Ще успеят ли „белите" да се класират за Европа?

- Ако продължават да играят така стабилно, защо да не се класират. Аз лично им го пожелавам от сърце.

Сега обаче на Славия им предстои гостуване на Лудогорец. Ти вкара в предния мач между двата тима в Разград. Има ли сега кой да свърши твоята работа?

- Разбира се, че има. Уверен съм, че Славия може да вземе нещо от Лудогорец.

Кой ще стане шампион на България?

- При тази разлика от 12 точки е ясно, че това ще бъде Лудогорец.

Говорил ли си с националния селекционер Ивайло Петев. Можеш ли да бъдеш повикан за контролите с Португалия и Македония?

- Не съм говорил с никой. Аз гледам да си свърша моята работа, а пък Петев ще реши дали да разчита на мен.

Изкара 3 години в ЦСКА. Как би коментирал ситуацията на „Българска армия"?

- Изгледах доста от мачовете от тима във „В" група. По принцип не е нормално ЦСКА да бъде в третата ни дивизия, но се надявам да дойдат по-добри времена за отбора и феновете.

Може ли тимът на Христо Янев да елиминира Берое и да спечели Купата на България?

- Може, разбира се. Това е ЦСКА! Защо да не спечели Купата на България? Според мен отборът може да триумфира с трофея при конкуренцията на тези съперници.

Разбраха ли в Краковия колко добър изпълнител на преки свободни удари си?

- Още не съм бил фаул по време на мач. На тренировките го правя. Но за мен е важно да започна да играя. Както вече ти казах, за мен това е най-важното в момента.

Вто Мар 08, 2016 11:23 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение Re: Антон Карачанаков : Искам Славия в Европа
Само да кажа че в новспорт интервюто е с заглавие Антон Карачанаков: Защо ЦСКА да не спечели Купата?-много прости журналя има и само промивка на мозака да не се забравя свинския отбор-а интервюто показва съвсем друго ,че човека се интересува от Славия и случващото се при нас....

Вто Мар 08, 2016 11:41 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение Re: Антон Карачанаков : Искам Славия в Европа
Той иска, ама Дебелият не иска.

Вто Мар 08, 2016 8:24 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3 мнения ]