|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Барзов: Махнах Георги от "Левски" и го заведох в Славия
Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
 Барзов: Махнах Георги от "Левски" и го заведох в Славия
Нападателят на Славия Георги Йомов - внук на легендата на "Левски" Тодор Барзов, се е откупил през зимата от клуба, разбра "Тема Спорт". Въпреки заслугите на Барзов към "сините" - от 1976 до 1982 година има 200 мача с 28 гола за тима във всички турнири и е двукратен шампион и носител на Купата на България, Йомов не е получил от "Герена" бележка, че може да премине в друг отбор. Затова се е наложило семейството му да откупува правата му."Баща му плати 37 хиляди лева, не аз. Но през 1982 година, когато тръгнах от "Левски" за чужбина, клубът взе за мен чисти 200 хиляди долара. Сега махнах Георги от "Левски" и го заведох в Славия. Ако не бяхме платили 37 хиляди лева, той нямаше да може да играе в друг отбор. Защо се стигна дотам - някои хора си мислят, че във футбола всичко е пари, а не разбират, че първо трябва да се търсят играчи. Не искам да споменавам имена, беше ми болно, но ми мина", призна Барзов."Малкият ми внук Тодор остана да тренира в "Левски". В последно време отношението към Георги беше особено. Каза ми, че повече не може да издържа и го заведох в Славия. Там го гледат добре, викат го при мъжете, записа два мача в "А" група. Казах му Тога, ти не си Барзов, а Йомов. Играй, за да станеш футболист. Радвам се, че момчето се успокои и заигра. Това е. Лоша дума за "Левски" няма да кажа, но там не ми се ходи. Лошо или добро – това е футбол”, допълни още бившият полузащитник на "сините". Георги Йомов е роден на 6 юли 1997 година. Той вече дебютира за Славия в родния елит при новия старши треньор на "белите" - руснака Александър Тарханов. Младокът записа 21 минути на терена в две срещи с фланелката на най-стария столичен клуб. http://www.sportal.bg/news.php?news=593891
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Сря Мар 09, 2016 10:13 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
 Re: Барзов: Махнах Георги от ""Левски"" и го заведох в Славия
Редно е Дебелия да му плати тези 37 000 лева.Много хляб има в Йомов и е редно да бъде коректен.
|
Сря Мар 09, 2016 10:24 am |
|
 |
seth
Администратор
|
 Re: Барзов: Махнах Георги от """Левски""" и го заведох в Слави
Със сигурност са се разбрали кое как и със сигурност ще е коректен. При цялата оскъдица и финансовите проблеми, които имаше заради "немците", досега не съм чул някой футболист или служител да е завлечен. А Йомов трябва да покаже добри игри и със сигурност ще е доволен, ако успее ВС да го пласира някъде на запад от Тимок и Нишава. Евалла и на Барзов, че е дал гласност на това, че в "Левски" е имало проблеми и че в Славия се отнасят човешки с внука му.
|
Сря Мар 09, 2016 10:44 am |
|
 |
seth
Администратор
|
лавия "върза" талант за дълго Любимецът на Тарханов подписва за 3 г.
Георги Йомов има голямо бъдеще, хвалят халфа на "Овча купел"
Славия за пореден път показа, че е отборът, който най-много мисли за бъдещето и обвърза с професионален договор поредния си нешлифован диамант. Вчера за 3 години с отбора подписа 18-годишният халф Георги Йомов, научи "7 дни спорт". Талантът пристигна преди малко повече от 3 месеца на "Овча купел", след като родният му клуб "Левски" не му предложи професионален договор. През декември Йомов записа няколко мача за формацията на "белите" в елитната юношеска група до 19 години, а след идването на Александър Тарханов за треньор на първия състав беше дръпнат при мъжете. Руският спец хареса момчето и дори го пусна от пейката в две срещи (0:0 с Черно море и 1:0 с "Ботев"). За да може да акостира в Славия, Йомов дори плати 37 хил. лв. на "Левски", за да получи бележка, с която беше освободен от Герена. На "Овча купел" не спират да хвалят младия футболист, който много бързо извървя пътя до професионалния футбол. Въпреки безспорните си качества обаче Йомов още нямаше професионален договор с "белите". Футболистът е внук на легендата на "Левски" Тодор Барзов и по ирония на съдбата дебютира в "А" група на рождения ден на дядо си (22 февруари).
Симеон Кичуков
|
Пет Мар 11, 2016 8:32 am |
|
 |
seth
Администратор
|
|
Съб Апр 02, 2016 7:54 pm |
|
 |
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|