Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Нед Май 11, 2025 7:53 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 Тарханов си замина, Фугата го сменя 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Тарханов си замина, Фугата го сменя
Най-старият столичен клуб Славия остана без треньор, след като настоящият наставник Александър Тарханов вече не е на работа в клуба от "Овча купел". Това потвърди лично благодетелят на "белите" Венцеслав Стефанов секунди след загубата с 0:2 от Дунав (Русе) в първи двубой от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Почти сигурно руският специалист ще се завърне в родината си, за да поеме местния елитен Урал. По информация на Sportal.bg новият наставник на "белите" ще бъде добре познатият Владимир Иванов. Фугата бе за кратко начело на тима миналата година, когато Иван Колев бе уволнен, а вече бившият треньор Александър Тарханов все още не бе акостирал в "Овча купел".

Сря Ное 02, 2016 5:48 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение Re: Тарханов си замина, Фугата го сменя
Свирнаха му на Тарханката и си вдигна чукалата :D

Свиньо, нали това беше правилният треньор бре, що така го пусна да си иде :lol:

Сря Ное 02, 2016 6:25 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Тарханов: Владимир Иванов ще бъде моят наследник

Треньорът на Славия Александър Тарханов напусна поста след загубата от Дунав с 0:2 днес, за да отиде да води Урал (Екатерининбург) в родината си. След мача Тарханов посочи Владимир Иванов-Фугата като свой наследник начело на „белите”.

„Лошо е да завършим по такъв начин. Може би сте разбрали за мен. Истината е, че това ми беше последния мач като треньор на отбора. Владимир Иванов е бил предложен от президента. Той беше мой помощник и директор на ДЮШ. Той вече завършва курсовете за лиценз ПРО и има право да заеме поста. Приятно ми беше да работя с всички. В чисто човешки план добре живях и работих с тези хора”, сподели отиващия си Тарханов пред Националния стадион „Васил "Левски"”.
Той сподели, че е имал договорка с Венци Стефанов да си тръгне по всяко време без спънки при добра оферта от чужбина.

„Бяхме се разбрали ако получа някакво предложение и ме задоволява, да можем да се разделим съвсем добронамерено и по взаимно съгласие. Имаше такъв вариант, преди три месеца получих предложение от руски клуб с добро заплащане и доста се поколебах тогава, но сега решавам, че трябва да тръгна”.

Пресаташето на Славия Бире Константинов добави, че Тарханов има предложение лично от президента на Урал Екатерининбург и това му харесва и иска да иде там.

Руснакът обаче чак след напускането си взе да недоволства от клубната политика и каза, че е готвил един отбор, а на терена е залагал на изцяло друг.

„Не мога да бъда доволен. Дойдох да играем за Лига Европа. Дойдох да подготвя един добър отбор. Поне дадох път на млади играчи и бях на правилния път. Липсваше опит и стабилност на отбора. Бях подведен, защото очаквах новите да повдигнат нивото на отбора, а се оказа, че ние залагахме предимно на младите играчи. 9-10 месеца прекарах тук и един състав подготвих, друг игра, но такава е професията. Текучеството в отбора пречеше. Привлякохме Домовчийски да реализира, но не се получава всеки мач. Лично аз съжалявам”, сподели Александър Тарханов.

Като цяло той похвали опитите в българските клубове да се играе градивен и качествен футбол, дори понякога да не се получава.

„Навсякъде се опитва да се играе добър футбол в България. Не навсякъде се получава, но идеята ми допада. И тук можеше да играем добър футбол, да се борим за по-високо място”

Сря Ное 02, 2016 8:31 pm
Профил
Администратор
Аватар

Фугата е човекът - за нас в този момент - наш кадър си е, работил е с всички тези млади футболисти като треньор и директор на ДЮШ, показа, че може вдигне отбора в тежък момент. И да сме последни, поне да знаем, че наш човек получава шанс да се развива, а не някаква скатина, която няма характер.

Сря Ное 02, 2016 8:38 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Е, то и Кушев беше наш човек, ама беше тотален провал. Не съм съгласен, че треньорът трябвало да е наш и да се развивал - достатъчно се нагледахме Славия да е училище за треньори, трябва да е кадърен и професионалист (с цялата условност на тези понятия в нашата футболна джунгла). Разбира се, Фугата поне е бил треньор на юноши, учи се, не започва директно като треньор на мъжки тим, за разлика от Букарев или Кушев. Колко ще има характер не знам, съмнявам се да не изпълнява директивите на Свинята да се пуска този или онзи. Не съм убеден, че ще е най-добрият вариант да остане той, но със сигурност ще е по-добре от руснака, който беше истинско бедствие и успя да разруши всичко, което Иван Колев беше изградил. Твърде жалко, че в историята ще остане Тарханов, който ни е класирал в Лига Европа, а реалността е малко по-различна.

Сря Ное 02, 2016 9:20 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Лошото е ,че имаме много небалансиран отбор и това е заслуга на Пионката-сега като напуска говори и се оплаква-да го беше направил докато е треньор......Фугата наследи отбора на Иван Колев и така дойдоха 3 поредни победи -сега положението е друго и ще влезем в серия срещи с кофти отбори от които при Руснака имаме 0 точки.За съжаление не виждам по-добър вариант от Фугата -никой който дори има малко способности не би рискувал да се захване с Дебелия и разнебитения ни отбор.Остава ни да се молим да се спасим от изпадане.Дано новия треньор разкара Хотелиера или поне да го държи резерва и да направи нещо относно защитата.Мисля ,че Сердеров и Хичо ще си тръгнат на паузата....

Чет Ное 03, 2016 9:59 am
Профил
Администратор
Аватар

Е, Кушев не може да се сравнява с Владо Иванов. Фугата е в Славия от осемгодишен, създаден е като десен бек от Александър Шаламанов, замести на поста Емо Кременлиев, шампион, носител на купата със Славия, минал през всички национални гарнитури като наш играч, като треньор титла при юношите, два пъти на пожар треньор на мъжете, директор на ДЮШ, която дава резултати... Въобще няма никаква база за сравнение нито като треньорски път, нито като свързаност с клуба.
Още не е обявено кой ще замести Тарханов и дали ще е постоянно назначение, така че може да се окаже, че прибързано обсъждаме темата. Ако остане варианта с Фугата не очаквам чудеса, защото наследството на руснака е много тежко. Но ще се представяме по-добре.
Що се отнася до вмешателството и доказаните имена в професията - дори Колев призна, че Стефанов до голяма степен му е редил състава и даде пример с Манзоро. Ясно е, че тук няма да дойде треньор с успехи, опит и вече изграден авторитет. Така че очевидно оптималният вариант при нашата ситуация е да ни поеме наш кадър, който е показал потенциал за развитие, познава обстановката и е работил с млади играчи. На тези критерии Фугата отговаря напълно и можем да бъдем сигурни, че знае какво означава Славия в най-пълна степен и ще се вложи на 100%.

Чет Ное 03, 2016 10:08 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Официално: Славия с нов старши треньор

Отборът на Славия има нов треньор. Това е доскорошният шеф на ДЮШ на клуба Владимир Иванов. Това разкри пред Sportal.bg президентът на "белите" Венцеслав Стефанов. Фугата сменя Александър Тарханов, който напусна Славия и ще поеме Руския Урал.

"Новият треньор на Славия е Владимир Иванов", лаконичен бе Стефанов.

Чет Ное 03, 2016 10:45 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Отървахме се от некадърника Тарханов, най-сетне. За съжаление твърде късно, отборът е докаран до тотална разруха. Руското човече, почна да недоволства едва когато напусна...преди това гласчето не му се чуваше против политиката на дебелия. Четох мненията в сайта на Урал и там не са никак въодушевени, меко казано от завръщането му...
Остава да повярваме във възможностите на Владко, друга надежда смотания руснак не ни остави просто. Пионката разсипа направеното, дойде на готов отбор и сега всички говорят как бил класирал Славия за Европа!
Сбогом велик неможачо !!!!
Успех Фуга, дано ни спасиш от изпадане !!!

Чет Ное 03, 2016 1:15 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

И аз желая успех на Фугата, наистина му предстои много работа, но и му се отваря златна възможност. Никак няма да му е лесно с така оставеното наследство. Ще ми се издигне в очите ако разкара връзкарчета като Кирев и Семерджиев, които в момента повече пречат. Чудеса не бива да се очакват, но и аз си мисля, че ще е по-добре с него.

Чет Ное 03, 2016 1:23 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща