Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Вто Юни 17, 2025 10:46 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Бомбата 2 и 1/2 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Божо написа:
lureno19 написа:
Първо: Какво печелим ние от това, че "няма" югославяни?
Второ: Ако не се бяха месили американците нямаше да има никаква война.

Добре колега, щом казваш. Вземи попътувай, поговори с хората в Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Македония пък после ще поговорим. Стига си говорил наизуст! Тези племена откак свят светува винаги са били различни и изкуственото отроче "СФРЮ", направено тип "СеСеСеРе" или "ЧеСеСеРе" е най-гнусното нещо, което се е случвало на тези хора, поне те така смятат, предполагам, че ако те бяха попитали преди това биха имали друго мнение, но уви... Какви американци, какви пет лева? Германците наляха милиарди в Хърватия веднага след като те станаха независими, същото стана и в Словения, Босна е съвсем различна, босненците, както и черногорците са древните жители на тези територии, както сърбите са населявали планините, какво да кажем за македонците (западните българи) и промиването на мозъци там, хилядите убийства...В момента, в който минеш границата между Сърбия и Черна гора ще видиш, че хората нямат нищо общо по между си. Черногорците са високи и стройни, докато сърбите приличат много повече на българите, на вид нямат нищо общо. Не може една измислена, фалшива и насилствена държава да бъде истинска, това е ясно.

Абсолютно си прав! Не трябва да има никаква Югославия, обаче винаги трябва да има Славия :D :D :D

Пет Май 26, 2006 6:12 pm
Профил WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
Божо написа:
Добре колега, щом казваш. Вземи попътувай, поговори с хората в Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Македония пък после ще поговорим. Стига си говорил наизуст! Тези племена откак свят светува винаги са били различни и изкуственото отроче "СФРЮ", направено тип "СеСеСеРе" или "ЧеСеСеРе" е най-гнусното нещо, което се е случвало на тези хора, поне те така смятат, предполагам, че ако те бяха попитали преди това биха имали друго мнение, но уви... Какви американци, какви пет лева? Германците наляха милиарди в Хърватия веднага след като те станаха независими, същото стана и в Словения, Босна е съвсем различна, босненците, както и черногорците са древните жители на тези територии, както сърбите са населявали планините, какво да кажем за македонците (западните българи) и промиването на мозъци там, хилядите убийства...В момента, в който минеш границата между Сърбия и Черна гора ще видиш, че хората нямат нищо общо по между си. Черногорците са високи и стройни, докато сърбите приличат много повече на българите, на вид нямат нищо общо. Не може една измислена, фалшива и насилствена държава да бъде истинска, това е ясно.
Е как реши, че говора наизуст бе човек? Познавам 4 човека от Сърбия и Хърватия и не знам нито един от тях да е доволен, че са се разпаднали. Бях в Македония, видях и там какво е. То е ясно що се разпаднаха тия държави - по-лесно да бъдат управлявани и манипулирани - Разделяй и Владей един вид. Да не намесваме и бившата Чехословакия, защото при тях беше друго - те си го искаха, не се понасяха много-много чехи и словаци и нямаше никакви пречки и сътресения. А защо намесвам американците? Че как, шерифа на света, не вярвам някой да е проспал тяхната намеса преди години, особено след като те точно нямаха НИКАКВА работа принципно тук. За какво им е да се бутат, освен ако нямат интерес? Самаряни? :lol:

Относно това СеСеСеРе - не го ползвай, защото някакви дришльовци го измислиха в началото на 90-те за да се правят на умни, нека си бъдем интелигентни хора и не използваме такива плиткоумни "ебавки" със СССР. Тъпо ще е да отворим тема за комунизма, защото ми е писнало от едно и също. Така че СССР - дотук.

Пет Май 26, 2006 9:42 pm
Профил ICQ YIM WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
lureno19 написа:
Божо написа:
Е как реши, че говора наизуст бе човек? Познавам 4 човека от Сърбия и Хърватия и не знам нито един от тях да е доволен, че са се разпаднали. Бях в Македония, видях и там какво е. То е ясно що се разпаднаха тия държави - по-лесно да бъдат управлявани и манипулирани - Разделяй и Владей един вид. Да не намесваме и бившата Чехословакия, защото при тях беше друго - те си го искаха, не се понасяха много-много чехи и словаци и нямаше никакви пречки и сътресения. А защо намесвам американците? Че как, шерифа на света, не вярвам някой да е проспал тяхната намеса преди години, особено след като те точно нямаха НИКАКВА работа принципно тук. За какво им е да се бутат, освен ако нямат интерес? Самаряни? :lol:

Относно това СеСеСеРе - не го ползвай, защото някакви дришльовци го измислиха в началото на 90-те за да се правят на умни, нека си бъдем интелигентни хора и не използваме такива плиткоумни "ебавки" със СССР. Тъпо ще е да отворим тема за комунизма, защото ми е писнало от едно и също. Така че СССР - дотук.

Еми да ти кажа. Бил съм един път в Сърбия и Македония преди да се разделят, бил съм четири пъти в Македония след това, два пъти в Хърватия, по един път в Словения, Босна и Черна гора. С изключение на една прослойка в Македония, на всички други места МРАЗЯТ Югославия, не просто не обичат да се говори за това, навсякъде я МРАЗЯТ. И то не, както ние се "мразим" с ""Левски" и "ЦСКА". Тяхната е смъртна омраза. Хората в тези държави се чувстват репресирани и окупирани от "СФРЮ", точно както хората в България са се чувствали окупирани от Византия, Турция и СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). Може би в тези три държави сега някой си говори как българите не са искали да излизат от съответните империи и им е било много добре!!! Направи си справка за самоопределящото се като българско население в Македония по време на "Втората световна война", броя на жертвите в следвоенно време и броя на самоопределящите се като българи след това и до ден днешен. дали това няма да ти помогне да прогледнеш относно истинския смисъл на "СФРЮ". В Хърватия хората понесох всякакви обиди от нашата агитка без да им мигне окото, но след като ни освиркаха брутално химна, започнахме да скандираме по тях "Югославия, Югославия" Ела следващия път да видиш ефекта от това, хърватите направо полудяха, опитаха се да минат през полицията, започнаха да мятат, какви ли не предмети...
На фона на ОМРАЗАТА, която изпитват всички насилствено държани страни и народи в границите на "СФРЮ", отношенията между чехи и словаци са като отношенията на двама любящи се братя, как изобщо може да бъде правено подобно сравнение. Тези два народа са много по-близки в исторически и етнически аспект и дълго са си съжителствали в рамките на Австро-унгарската империя. И въпреки това и двата народа използваха още първите месеци на демокрацията, за да се отделят и всяко нещо да си дойде на мястото.

Ако предпочиташ съветския съюз, садам хюсеин, талибаните или милошевич, Кадафи, пред демокрацията на Европа и САЩ, трябва сериозно да се замислиш върху ценностната система!

Няма самаряни, но има демокрация. Когато някой прави войни, убива хиляди хора, без значение дали чужди или от собствените си, когато правиш атомни оръжия, когато пращаш хората в Белене или газови камери, тогава някой трябва да те спре. Също, както и феновете не обичат полицията, наричат униформените, с какви ли не обидни епитети, ама онзи ден се видя как стават нещата, когато полицията я няма и как бягат престъпниците, когато тя се появи. Така е и в световен план, положението не е перфектно, но е много по-добро, отколкото би било иначе, както е било досега.

Съб Май 27, 2006 3:53 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Божо това за полицията имаш право , но не и по отношение на САЩ. Защото дори да има брутален диктатор някъде хората там сами трябва да стигнат до извода че трябва да бъде премахнат , да се опитат сами и вече ако не могат да искат помощ отвън. Те просто сами трябва да "еволюират" до този момент. Защото просто виждаш какво става в Ирак в момента. Тия са свикнали от хиляди години да има 1 човек който да разполага с живота му и тва си е. Опитват се ушким да правят неква демокрация , правителство и такива разни , но те не са стигнали до този момент на развитие и се съмнявам , че ще стигнат поне още 100 години.

Съб Май 27, 2006 12:55 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Дайте във форум Кафе да отворим тема за този спор , а тука да си коментираме за световното :D

The Rise of the poisoned Youth

Съб Май 27, 2006 2:24 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
C/\ABuCTA написа:
Божо това за полицията имаш право , но не и по отношение на САЩ. Защото дори да има брутален диктатор някъде хората там сами трябва да стигнат до извода че трябва да бъде премахнат , да се опитат сами и вече ако не могат да искат помощ отвън. Те просто сами трябва да "еволюират" до този момент. Защото просто виждаш какво става в Ирак в момента. Тия са свикнали от хиляди години да има 1 човек който да разполага с живота му и тва си е. Опитват се ушким да правят неква демокрация , правителство и такива разни , но те не са стигнали до този момент на развитие и се съмнявам , че ще стигнат поне още 100 години.

Няма перфектна полиция. Полицията навсякъде е корумпирана, свързана с престъпния свят, биеща лошо деца и т.н. това е ясно, но мисля, че също така е и ясно, че без нея не може. Представи си утрешния ден в София (или някъде другаде) без нея, аз виждам грозна гледка. Същото се отнася и за международната полиция "НАТО", и водещия фактор в нея САЩ. И те имат много проблеми и неуредици, често правят грешки волно или неволно, но ако ги няма си представи, какво би се случило!!!
По същество: "НАТО" участва в четири войни, в три от които общия брой на загиналите е многократно по-малък от броя убивани хора на година в Ирак.

1. 1991 срещу Ирак.
Ирак за една нощ окупира суверенната държава Кувейт и международната полиция ги изхвърли оттам. Трябваше ли да оставят една държава да унищожи друга?

2. 1999 срещу милошевич
Тази война беше персонална срещу хора, които направиха три войни на балканите, готвеха се за четвърта и същевременно извършваха зверски геноцит върху албанската общност в Косово. Войната беше с цел да се разкара този боклук от властта и с изключение на взривяването на телевизията, за което многократно се извиниха почти нямаше цивилни жертви. В резултат на това в момента в Сърбия започват демократични процеси и в страната им се наляха (наливат) доста пари за отстраняване на щетите.

3. 2002 срещу талибаните
След тази война в Авганистан за първи път от години пуснаха музика по радиото и разрешиха спорта. Тези неща може да ни звучат смешно, но всъщност са страшни и въобще не можем да си ги представим тук.

4. 2004 срещу садам
Когато учех в Холандия, в моето училище имаше около сто деца от Ирак, освен това имаше и кюрдчета. Познавам се добре с доста от семействата им. Трудно ми е да разказвам за нещата, които те са преживяли през живота си и какви рискове са поемали, за да могат да се махнат от там. Статистиката сочеше за десетки хиляди иракчани, всяка година, които изчезваханпо лагери и никой никога не ги виждаше после, също и много политически убийства без процес. Аяко имаш някой познат, който да е бил в "Белене" или друг от нашите лагери го попитай, за какво става дума. Ако си следял внимателно кадрите от войната щеше да забележиш на много места, че самите иракчани посрещаха войниците на "НАТО" като освободители с цветя. Единствено при шиитите е различно, защото те са фанатици.
Тук искам да те попитам и следното: смяташ ли, че българите бяха достигнали през 1989та нивото за демокрация след 600 годишното си робство?

Накрая искам да ти разкажа една случка в Либия от края на 70те, с което искам да ти покажа, че не всичко може да зависи от хората (което разбира се ние го знаем от 50те години комунизъм).
Историята е следната: футболен мач, пълен стадион (разбирай 50-60 хиляди души). Някъде някакъв човек (няколко души или групичка от хора) развява някакъв надпис, който непряко обвинява властта в някакво нарушаване на човешките права. В резултат на това действие на отделен човек или най-много група от хора стадионът се затваря, идват хеликоптери и бронирани части и нито един човек не си тръгва жив от този мач...
Мислиш ли, че по отношение на такива диктатури не трябва да се взимат мерки? Ще ти дам още един пример. Близо до мястото, където живея, в една къща живее някакъв дърт алкохолик, който често малтретира жена си и детето си. Два пъти, когато съм минавал оттам съм виждал (чувал), че нещо не е в ред. И двата пъти викнахме полиция и този изрод вече не ги тормози. смяташ ли, че това не е правилно и че трябваше да оставя докато малтретираната жена и малкото дете сами остановяха, че трябва да направят нещо?

Съб Май 27, 2006 2:43 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
dani_slavista написа:
Дайте във форум Кафе да отворим тема за този спор , а тука да си коментираме за световното :D

Прав си, разбира се, моля Сашо или някой от другите помощници да преместят неуместните мнения в "Кафе", сега ще направя една тема, за да има ред.

Съб Май 27, 2006 2:47 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Аз точно това имам предвид. Аз смятам, че международната полиция трябва да бъде ООН , а не САЩ , които под предлог , че помагат нагло си налагат икономически , политически и военните си интереси по целия свят. Те тогава даже погазиха решенията на ООН и започнаха войната като демострираха, че грам не зачитат какво мисли останалия свят. :shock: ?! Ако ми кажеш, че войната в Ирак е под предлог за освобождаване на 1 народ значи порсто не виждаш цялата картинка. Н-Е-Ф-Т. Свършва след 50 години. Ако знаеш САЩ нарочно не чепрят огромна част от нефтените си запаси. Защо? Ами защото като свърши навсякъде те ще го имат и ще го използват за общо взето тотална власт над света. Мисля, че разбираш на къде бия и защо влезнаха в Ирак. За още повече нефт. А само да ти кажа и че има доказателства за това , че САЩ нарочно са позволили това което стана на 11.09 за да имат и предлог и повот , а причината е нефта.

Югославия. По никакъв начин нямат право да се мешат в политиката на демократична държава и да правят каквото и да е за да свалят демократично избран президент. Това само едно на рака и е по-маловажното.Май? Но тази война отново малко или много е за икономическа власт освен че помогнаха на косовските албанци (не че трябваше защото сега назрява по мое мнение отнов доста голям проблем с албанците) ами ми кажи защо разрушиха всеки мост по Дунава. Спиране на търговия и стегнация. Още май не са разчистени. Отслабване на икономиката. ЕС започнаха доста да се карат помежду си за какво ли не. Разделяй и владей. После пък им казва искаме турция в ЕС. Какви са те че да казват кой вътре и кой не?! И от там пак - едни искат , други не. Разделяй и владей.

Мене честно казано не ми дреме много за афганистанци, иракчани, либиици , иранци и т.н. Те са малко в друг свят. Както и Африка. Имам чувстовото че все едно от тях нищо не зависи. И то си е така. Мене ме интересува какво става с нас. А това което САЩ започват да правя не върви на добре просто. За това казвам , че ООН трябва да е водещата сила защото с ООН нямаш други отношения освен политически , а не като със САЩ.

И да, смятам, че '89 бяхме озряли за демокрация иначе нямаше да се случи. Дали е малко или повече (като поляците) не е от значение.

Съб Май 27, 2006 4:43 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Божо написа:
1. 1991 срещу Ирак.
....
3. 2002 срещу талибаните
....
4. 2004 срещу садам.
....

=> Войни за петрол. Виждаш това, което те карат да виждаш.

Освбодители?
А гаврите на "великите" американци с обикновените хора? Убийствата и кланетата? "Миротворци"... А всъщност менторските амбиции на простите (разбирай "тъпите") американци (тук не говорим за манталитет, не за политика) - това е.

Съб Май 27, 2006 4:46 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Божо написа:
СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България).

За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!!

Съб Май 27, 2006 5:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща