Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Юни 19, 2025 4:44 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 10 мнения ] 
 Пиронкова смачка Уилямс 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Пиронкова смачка Уилямс
Цитат:
Българката Цветана Пиронкова сътвори най-голямата изненада в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Българката надигра шампионката от 2001 и 2003 година Винъс Уилямс с 2:6, 6:0, 9:7. Мачът не започна по най-добрия начин за Пиронкова и тя загуби първия сет с 6:2. Във втория обаче 18-годишната българка размаза поставената под номер 10 в схемата Уилямс, като не и даде нито гейм. Третият сет започна с размяна на пробиви и в крайна сметка се стигна до 5:3 за българската надежда. Пиронкова имаше възможност да сервира за мача, но не успя да се възползва от предимството си. След размяна на грешки и променливо преимущество, българката успя да грабне победата с 9:7 гейма. Статистиката от мача е изцяло в полза на нашата тенисистка. Тя допусна само 22 непредизвикани грешки срещу 65 на американката, само една двойна грешка срещу 4 на Винъс и 76% успеваемост на първия сервис срещу 67. Пиронкова показа тенис от световна класа и в нито един момент не даде да се разбере, че това е дебютът и в турнири от Големия шлем.
Следващата съперничка на Цветана Пиронкова ще бъде отново американка – Лаура Гранвил, която отстрани Катрин Воерле от Германия с 5:7, 6:2, 6:0.

Цветана Пиронкова: Гледах да се възползвам от грешките на Винъс
Цветана Пиронкова призна, че се е възползвала по най-добрия начин от грешките на Винъс Уилямс в днешния мач от първия кръг на Australian Open. Българката победи с 2:6, 6:0, 9:7 и поднесе една от най-големите сензации в света на тениса. "В първия сет не играх добре, защото бях притеснена от големия корт, от публиката. Но после свикнах с тези неща и показах най-доброто от себе си, за което се радвам. Сега гледам напред и мисля как да повторя добрата си игра от днес", заяви 18-годишната българка. Тя призна пред журналистите в Мелбърн, че не познава следващата си съперничка Лаура Гранвил. Мачът с американката ще се играе през нощта на вторник срещу сряда българско време. "Не съм играла досега с нея, не познавам играта й. Сега ще си почина малко, а след това ще мисля за този мач", заяви Пиронкова, която бе атакувана за интервюта от много репортери.

Винъс Уилямс: Ако бях направила с една трета по-малко грешки, щеше да е друго
Винъс Уилямс не скри разочарованието си след загубата от Цветана Пиронкова в първия кръг на Australian Open. Поставената под №10 в схемата американка бе отстранена от нашето момиче след 6:2, 0:6, 7:9. "Направих прекалено много непредизвикани грешки. Тя се възползва от това и спечели. Ако бях направила с една трета по-малко грешки, щеще да е друго", коментира Уилямс. Тя допусна 65 непредизвикани грешки, 41 от които в решителния трети сет на мача.

Би Би Си: Винъс бе изхвърлена от тинейджърка
Победата на Цветана Пиронкова над Винъс Уилямс е водеща новина в секцията за тенис на спортната страница на Би Би Си. Материалът е озаглавен "Винъс бе изхвърлена от тинейджърка". В него се казва: "Винък Уилямс допусна сензационна загуба срещу 18-годишната българка Цветана Пиронкова в първия ден на "Australian Open". Поставената под №10 американка изгледаше, че ще вземе лека победа след успеха с 6:2 в първия сет без напрежение. Но заемащата 94-а позиция в световната ранглиста Пиронкова, която играеше първия си мач на турнир от Големия шлем, направи страхотно завръщане в мача. В крайна сметка след поредица от пробиви, тинейджърката успя да победи с 2:6, 6:0, 9:7".

Винъс постигна най-лошия си резултат от пет години, отбелязва "Ройтерс"
"Бившата №1 в света Винъс Уилямс постигна най-лошия си резултат в турнир от Големия шлем за последните пет години, след като бе отстранена от българката Цветана Пиронкова в първия кръг на Australian Open". Така започва материала си за фантастичната победа на нашето момиче агенция "Ройтерс". "Дебютиращата в турнир от Големия шлем тинейджърка Пиронкова не се уплаши от победителката в "Уимбълдън" и обърна развоя на мача след загуба в първия сет, за да стигне до победата с 2:6, 6:0, 9:7. Винъс загуби в първия кръг на турнир от Големия шлем на "Ролан Гарос" през 2001 година", пише "Ройтерс".

"The Sidney Morning Herald": Шокираща загуба за Винъс от българка на Australian Open
Австралийският вестник "The Sidney Morning Herald" публикува материал за победата на Цветана Пиронкова над Винъс Уилямс в първия кръг на Australian Open под заглавие "Шокираща загуба за Винъс от българка на Australian Open. "Българската тинейджърка Цветана Пиронкова изхвърли американската звезда Винъс Уилямс. 18-годишната тенисистка обърна развоя след загуба в първия сет, за да поднесе най-голямата изненада в първия ден на турнира. Пиронкова победи носителката на пет титли от Големия шлем с 2:6, 6:0, 9:7. Това беше първият мач на българката в турнир от Големия шлем", се казва в материала.

"Sportinglife": Винъс капитулира в Мелбърн
Английският сайт Sportinglife отразява шокиращата победа на Цветана Пиронкова над Винъс Уилямс в първия кръг на Australian Open. "Кампанията на Винъс в Мелбърн тази година приключи бързо, след като тя загуби с 6:2, 0:6, 7:9 от българската тинейджърка Цветана Пиронкова в първия кръг. Финалистката в турнира от 2003 година капитулира, независимо от добрия си старт в мача. Уилямс направи 65 непредизвикани грешки и това се оказа решаващо", се казва в материала.

AP: Винъс Уилямс отпада за трети път в първия кръг на турнир от Големия шлем
"Шампионката от "Уимбълдън" Винъс Уилямс отпадна в първия кръг на "Australian Open" след загуба с 6:2, 0:6, 7:9 от българката Цветана Пиронкова". Така започва материала си за успеха на нашето момиче в Мелбърн AP. В информацията се подчертава, че това е едва третият път, когато Винъс отпада в първия кръг на турнир от Големия шлем. До момента американката има 34 участия.

Цитат:
Като истинска патриотка се изяви Цветана Пиронкова след края на историческия мач с Винъс Уилямс от първия кръг на "Australian Open", спечелен от нея с 2:6, 6:0, 9:7. Напускайки "Vodafone Arena" 18-годишното момиче от Пловдив, която играе с трикольора на китката си, показа към препълнените трибуни надписа на анцуга си - БЪЛГАРИЯ! Трогателният жест бе видян и от милионите зрители на тв канала "Eurosport", който излъчи директно мача. Пиронкова бе подкрепяна в първия си двубой на турнир от Големия шлем от малобройна, но всеотдайна българска агитка. Сънародниците ни полудяха от радост след успеха.

Цитат:
Водещият световен букмейкър "Sportingbet" понижи драстично коефициента за титла на Цветана Пиронкова на "Australian Open" след победата й над Винъс Уилямс. Залози за триумф на българката се приемат при 151,00 срещу 601,00 преди снощния мач. "Sportingbet" считаше Пиронкова за пълен аутсайдер срещу поставената под №10 в схемата Уилямс. Залози за победа на 18-годишната пловдивчанка се приемаха при коефициент 11,00, докато шансовете на Винъс се оценяваха с 1,02.

Ето, че си имаме силен тенис и без Каратанчева. Успех на Пиронкова!

Пон Яну 16, 2006 12:40 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ГООООООООООООООООООЛ

Пон Яну 16, 2006 2:47 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
БРАВОООООО!

Страшна!!! Само и тази да не е взела допинг...

Пон Яну 16, 2006 3:15 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Супер, Пиронкова винаги ми е била по - симпатична от Каратанчева !!! Браво на момичето !!!

ВИНАГИ С ВАС !

Вто Яну 17, 2006 1:04 am
Профил ICQ YIM WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
силен тенис при това от момиче, което е много по-мило и възпитано от онази надута кифла каратанчева.

а жеста, който направи след като спечели мача с уилямс просто смятам да го оставя без коментар. наистина ми стана много приятно!

Мен ме изпрати
Ванчо Михайлов
Да изпълня присъдата.

Я стани, стани,
Шумадийско куче.
Тебе ке те утепам".
Пистолетът гръмна.
Кралят се обърна.
Да живее Македония!

Вто Яну 17, 2006 3:48 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Да не говорим, че e и доста по-симпатична от Сесил.

Вто Яну 17, 2006 4:15 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
FeverNew написа:

Ще застанеш ли зад нея ? :lol:

Вто Яну 17, 2006 5:10 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ae са пък какво почнахте да плюете Сесил. А преди й се радвахте на успехите, нали?! Аз пък се радвам на всеки български успех! Най-много ме зарадва жеста на Пиронкова разбира се. БРАВО!!!

Вто Яну 17, 2006 7:22 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Е, чак да я плюеме...
Аз съм и един от най-големите фенове, но това беше ужасно и доста тъжно.
След като е постъпила грешно - ще си понесе последствията мълчаливо.

Вто Яну 17, 2006 7:29 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Jay Jay написа:
FeverNew написа:

Ще застанеш ли зад нея ? :lol:

Разбира се, както всички българи стоя зад нея. Дори и ако се замеси в допинг-скандал - пак. Тамън, тогава ще се отдръпнат доста хора и ще останем по-малко "стоящите зад нея". Дай боже, това да не се случва!

Вто Яну 17, 2006 7:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 10 мнения ]