Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Юни 18, 2025 12:08 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
 Филология, лингвистика и още нещо 
Автор Съобщение
Напреднал

Мнение допълнение
А, да – казва се “родом”, когато родът ти е от някъде, но не и ти самият. Например баба ти и майка ти са от някъде - примерно македонските поселения, но ти си роден в София – тогава си родом македонец. Оттам идва и “родом” (род-ом, старата форма е “род”-ам)
А когато е роден в Самоков, той просто е роден в Самоков, не е родом от там.

Пон Юни 26, 2006 10:57 am
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение Re: допълнение
matador написа:
А, да – казва се “родом”, когато родът ти е от някъде, но не и ти самият. Например баба ти и майка ти са от някъде - примерно македонските поселения, но ти си роден в София – тогава си родом македонец. Оттам идва и “родом” (род-ом, старата форма е “род”-ам)
А когато е роден в Самоков, той просто е роден в Самоков, не е родом от там.

"Роден в" и "родом от" са синоними в смисъла, вложен от мен, според речниците на Нанов. Сега не ми се дават линкове към официални текстове в които това е използвано. Пък и това не е училище.
Не съм "Богов", не знам откъде ти хрумна. А, да... Обръщай се към мен с ника, с който участвам тук.

Пон Юни 26, 2006 12:55 pm
Профил WWW
Напреднал

Мнение Харесваш ми, bodzhov_zv!:)
Харесваш ми, защото винаги си последна инстанция. И няма мнение, след което ти да не се изкажеш – това е супер. Някой да напише нещо, ти – веднага: “това е така, но това – не! И я вземете да ме слушате всички!”.
Обичам гениите, които учат света. А между другото, защо наистина не отвориш частно училище?

Пон Юни 26, 2006 1:46 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
:lol:

Пон Юни 26, 2006 2:11 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
не се караите,биите се Изображение

Пон Юни 26, 2006 2:31 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение Re: Харесваш ми, bodzhov_zv!:)
matador написа:
Харесваш ми, защото винаги си последна инстанция. И няма мнение, след което ти да не се изкажеш – това е супер. Някой да напише нещо, ти – веднага: “това е така, но това – не! И я вземете да ме слушате всички!”.
Обичам гениите, които учат света. А между другото, защо наистина не отвориш частно училище?

И без това темата за трансферите е голяма, излишно е да я флуудваме допълнително.

Това, че си казвам мнението, не означава, че съм някаква инстанция. Просто не мога да приема някакви такива реплики и дуплики, които не почиват на реални факти- "този е продажник", "онзи не е", "пише се така, а не иначе", "Рангелов не струва". Човек трябва да се обосновава, иначе нещата олекват.
Може и да съм отворил школа, откъде знаеш? Ще те поканя за учител по физическо:D

Пон Юни 26, 2006 4:01 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Харесваш ми, bodzhov_zv!:)
bodzhov_zv написа:
Това, че си казвам мнението, не означава, че съм някаква инстанция. ... Човек трябва да се обосновава, иначе нещата олекват.

Ами ако някой каже , че Рангелов не струва , той също просто си казва мнението. Живеем в държава , в която има свобода на словото и всеки може да каже или напише каквото си иска без да трябва да се обяснява на никого за това. Точка по въпроса.

Вто Юни 27, 2006 2:14 pm
Профил ICQ
Модератор
Аватар

Мнение 
Аз също искам критиките към футболистите да са обосновани. Защо не струва, къде са слабостите на дадения футболист, кой да играе вместо него и т.н.

Сря Юни 28, 2006 1:44 am
Профил ICQ YIM WWW
Напреднал

Мнение 
еми всеки си има право на мнение и всеки си го упражнява тва право с пълна сила. читателите четат мненията и си предценяват кое е така и кое не е. не виждам къв е проблема.

Сря Юни 28, 2006 9:34 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
lureno19 написа:
Аз също искам критиките към футболистите да са обосновани. Защо не струва, къде са слабостите на дадения футболист, кой да играе вместо него и т.н.

Ами добре според мен Ангел Стойков не струва! Съгласен ли си с мен? Или първо искаш да изгледаш някой негов мач?

Сря Юни 28, 2006 12:33 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща