Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Май 03, 2025 6:37 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 9 мнения ] 
 България - Беларус 06.06 от 20:00 Канал 1 Краен Резултат 2:1 
Автор Съобщение
Модератор
Аватар

Мнение България - Беларус 06.06 от 20:00 Канал 1 Краен Резултат 2:1
БЪЛГАРИЯ Изображение срещу БЕЛАРУС Изображение
Старши треньор на България : Станимир Стоилов - Изображение
Старши треньор на Беларус - Юрий Пунтус - Изображение Квалификация, Евро 2008
Вероятен състав на българите: Димитър Иванков, Радостин Кишишев, Александър Тунчев, Игор Томашич, Лусио Вагнер, Стилиян Петров, Чавдар Янков, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Димитър Бербатов и Мартин Петров.
Group G:
Romania брой мачове : 6 брой точки : 14
Netherlands 6 14
Bulgaria 6 12
Belarus 6 7
Albania 6 6
Slovenia 6 4
Luxembourg 6 0

Цитат:
ТУНЧЕВ: И ФЕНОВЕ, И ИГРАЧИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕДИННИ УТРЕ
Настроението в националния отбор е добро, сподели пред Гонг защитникът Александър Тунчев. „След добрата игра и победата в Беларус мисля, че е нормално настроението да бъде добро. Готвим се за втория мач. Мисля, че и той ще бъде тежък. Надявам се да спечелим”, заяви бранителят на ЦСКА.

„Доста голяма е ролята на публиката. Дано дойдат много хора от цялата страна, за да ни подкрепят. Според мен всички трябва да сме единни и феновете също. Само така отборът може да върви напред”, каза още Тунчев.

Цитат:
КИШИШЕВ: ТРЕНЬОРСКАТА СМЯНА СЕ ОТРАЗИ ДОБРЕ НА ОТБОРА
Всеки един футболист в националния отбор е мотивиран да покаже добра игра и затвърди показаното в Минск, това сподели пред Гонг Радостин Кишишев.

„Много ще се радвам, ако стадионът утре е пълен и дойдат да ни подкрепят. Без публика футбол не се играе и без хората, които те подкрепят отстрани, не можеш да побеждаваш”, заяви националът на България.

Кишишев е доволен от смяната на националния селекционер. „Естествено, че всяка една рокада е свързана с катаклизми в отбора. При нас смяната на Христо Стоичков със Станимир Стоилов се оказа положителна, но не се знае следващият път, как ще се отрази. Аз лично като футболист не приемам честите смени”, коментира защитникът.

Цитат:
АЛЕКСАНДЪР ХЛЕБ: ФАВОРИТИ СА БЪЛГАРИЯ И ХОЛАНДИЯ
Звездата на Арсенал и беларуския национален отбор Александър Хлеб бе посрещнат от фенклуба на „артилеристите” в България. На възгласите на 11-те запалянковци на летище „София”, Хлеб отвърна:

- Много ми е приятно, че ме посрещат така. Знаех предварително, че в България има хора, които подкрепят Арсенал, и им благодаря за посрещането.

- Твоите очаквания за мача утре?

- Аз мисля, че както винаги, българите са фаворити. България е много силен и мобилен отбор. Тимът е много грамотен тактически. Разбира се, с такива нападатели като Бербатов, на нас ще ни бъде много тежко. Ще се постараем все пак да направим поне реми.

- Какво е отношението ти към написаното в румънската преса, че мачът преди няколко дни в Минск не е бил феър-плей и отборът на Беларус не е търсел победата?

- Не знам. Румънците постъпват, как да кажа, има такава дума, която се използва в случая, но не искам да ги нагрубявам. Не е красиво в крайна сметка. Българите ни победиха заслужено и за мен те са фаворити за класирането на европейското заедно с холандците.

- Какво е здравословното ти състояние?

- Разбира се, не съм напълно здрав. Чувствам се уморен. Играхме много слабо у дома и позволихме на българите да правят всичко каквото искат. Надявам се в София ще успеем да покажем нещо и по някакъв начин да се реабилитираме.

Цитат:
МАРТИН ПЕТРОВ: ЩЕ ИГРАЕМ И ЗА ПУБЛИКАТА
- Марто, направи днес пълноценна тренировка. Това значи ли, че всичко е наред?

- Не. Не е всичко на 100 % наред. Изпитвам още болки. Но наистина болките отслабват. Все пак не мога да не направя последна тренировка преди мача. Важното е, че коляното реагира добре. Нямам някакви сериозни оплаквания. Чувствам го, но смятам, че няма да имам проблеми утре.

- Много хора идват на стадиона и заради теб. Значи да са спокойни, ще могат да те гледат.

- Заради мен?

- Да. Факт е.

- Защо заради мен?

- Като част от националния отбор. Като звезда на тима.

- Показахме, че играем всички заедно, сплотено. А това, кой е вкарал головете или е звезда, не е от значение. Нормално е да има такива определения, но по-важното е да подходим като един отбор и да играем като един отбор.

- Победихте Беларус и с добра игра. Ще я повторите ли и тук?

- Надяваме се. Най- хубаво е да победиш след хубава игра. Хем си победил, хем хората са доволни от хубавата игра. Разбира се, за нас най-важно е да спечелим трите точки, независимо по какъв начин. Надявам се и на убедителна игра.

- Какво е значението на публиката в утрешния мач?

- Тук много малко мачове съм играл пред празни трибуни. Надявам се и утре да е пълен стадиона и да ни подкрепят. Публиката ни е уникална. Особено на нашия стадион, когато чуеш тези 40 000 да пеят химна или скандират: „Българи юнаци”, не можеш да го опишеш, просто трябва да го усетиш

Цитат:
ЮРИЙ ПУНТУС: ЩЕ НАПРАВЯ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ В СЪСТАВА
Селекционерът на беларуския национален отбор Юрий Пунтус бе посрещнат на летището в София с въпроса, как ще коментира писанията в румънската преса, че мачът в Минск на 2 юни е бил уговорен. Ето какво отговори той на това питане:

- Аз към това не се отнасям сериозно. Аз много добре знам, какво ни костваше всичко в първия мач. За мен това не е сериозна тема и не искам повече да я коментирам.

- А какви изводи си направихте от първия двубой?

- Направихме си изводите и сега ще се постараем да не допускаме същите грешки, така че във втория мач да не изглеждаме толкова по-слаби от българите. Напротив, ще се постараем да се борим до края за победата.

- Ще направите ли тактически промени?

- За тактически промени не знам, но по отношение на състава ще има големи промени. Ще видите доста нови имена в единайсеторката в сравнение със срещата в Минск.

- Имате ли противодействие на Бербатов?

- Възможно е, но няма да прилагаме лична опека за Бербатовл Ще го пазим зоново, но в никакъв случай не е желателно да го оставяме един на един със защитниците.

Беларусите тренират от 19 ч. на стадион „Васил "Левски"”, а половин час по-рано Юрий Пунтус ще даде пресконференция.

Цитат:
БЕЗ ПРОМЕНИ В СЪСТАВА ЗА МАЧА УТРЕ
Наставникът на националния ни отбор по футбол Станимир Стоилов не смята да прави промени в стартовите единайсет от срещата с Минск. Стоилов сподели на днешната си пресконференция, че заложи на същите футболисти, макар че му се е искало да пусне и други във втората среща. „Няма да е честно да правя смени. Този отбор игра, както искахме, а и схемата е доста атакуваща. Щеше ми се да пусна Чавдар Янков, който има трайно място в отбора, но няма да е коректно да сменя, някой от титулярите”, аргументира се Станимир Стоилов.

При добро стечение на обстоятелствата треньорът, ще смени Мартин Петров. „Няма риск Мартин да вземе участие. Естествено, ако мача се развива добре за нас ще го извадя от игра”, разкри част от плановете си селекционерът.

Цитат:
В БЕЛАРУС ПРИЗНАХА БЕРБАТОВ И СЪСИПАХА СВОИТЕ
Пресата в Беларус отдаде значимото на капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов. Дори страдащите от поражението на своя тим журналисти, признаха класата и страхотната игра на звездата на Тотнъм.

"Трикольорите" се наложиха с 2:0 като гост на Беларус във важен двубой от квалификациите за Евро 2008. Димитър Бербатов отбеляза и двата гола за България и пропусна още няколко добри положения.

В едно от специализираните футболни издания на бившата съветска република пише: „Станахме свидетели поне на един приятен момент в съботния мач. Трябва да кажем „Благодаря”, че успяхме да видим играта на звездата. Нашите не съумяха да попречат на Димитър Берабатов и на феновете да се насладят на класната игра на страхотния футболист.”

Общото становище на медиите в Беларус е, че българският тим е показал добро европейско ниво, на което в собствената им страна все още се учат – бърз, силов и агресивен футбол.

В коментарните публикации се посочва, че в нито един от моментите не е сработила схемата на треньора. В един от материалите пише още: „Ние загубихме, без шанс да сторим друго. По-слаби сме от отборите на това ниво и трябва да признаем това и да правим тактиката според играта на съперника, а не да убеждаваме себе си в своята сила, а след това и да търсим оправдания.”

Журналистите в Беларус се питат, защо българският национален отбор се е оказал истинска изненада за треньора?

Другия основен проблем, с който феновете и специалистите не могат да се примирят е причината, че техните любимци са оставили Димитър Бербатов да ги разиграва из целия терен. „Или може би защитата ни не може да се справи със звездите на световния футбол? Красноречиво на този въпрос ни отговори самият Бербатов, който 28 минути бе оставен да ни разиграва”, се казва в коментара на белоруските журналисти.

Въпреки всичко, надеждите са свързани със спечелването на точка в сряда, когато двата отбора отново ще се изправят един срещу друг, но този път домакинското предимство ще е на страната на българите

Цитат:
АНГЕЛОВ ОТПАДА, ЧАВДАР ГО СМЕНЯ
Игралият много добре в срещата в Минск Станислав Ангелов е вдигнал температура и ще пропусне мача с Беларус довечера от 20 часа на националния стадион Васил "Левски", това заяви за гонг.бг старши треньорът Станимир Стоилов.

„Станислав Ангелов е с висока температура и 99% пропуска евроквалификацията с Беларус. Станислав бе твърд титуляр, но здравословният му проблем няма да му позволи да излезе на терена на Васил "Левски". Негов заместник в халфовата линия ще бъде Чавдар Янков”, заяви Станимир Стоилов.

Халфът на Хановер бе наказан и не игра в първата среща, когато българите победиха с 2:0. Чавдар бе с националите в Беларус. Така стартовите единайсет на Станимир Стоилов са: Димитър Иванков, Радостин Кишишев, Александър Тунчев, Игор Томашич, Лусио Вагнер, Стилиян Петров, Чавдар Янков, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Димитър Бербатов и Мартин Петров.

Снимки от престоя на българите в Минск - http://gong.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=78

Снимки от контролата с Амкар Перн - http://gong.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=76

Снимки от тренировка на А отбора ни - http://gong.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=75

Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ

Последна промяна venci_1913 на Пет Юни 08, 2007 2:38 pm, променена общо 1 път

Сря Юни 06, 2007 3:45 pm
Профил
Модератор
Аватар

Мнение 
аз съм в Сектор В да но съберем около 35 хиляди но не ми се вярва ако някой му се ходи да пише останали са ми 2 билета

Сря Юни 06, 2007 3:48 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Чудесен, брилянтен Чавдар Янков!
Поздрави на всички слависти и на всички българи! Чак изигра може би най-добрия си мач за "А" отбора.

Неприятното време и дъжда отказаха доста българи от мача и на стадиона имаше едва 10 200 зрители.

Сря Юни 06, 2007 10:16 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Чаво най добър на терена 8) вагнер за пореден път наи слаб

The Rise of the poisoned Youth

Чет Юни 07, 2007 10:42 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ЧАВО И СТЕНЛИ БЯХА НАЙ- ДОБРИТЕ В ТОЯ МАЧ , ОТДАВНА НЕ ГО БЯХ ГЛЕДАЛ ПЕТРОВИЯ ДА СЕ БОРИ ЗА ВСЯКА ТОПКА И ДА Е НАВСЯКЪДЕ , А ЧАВКАТА МУ ТРЯБВА ОЩЕ МАЛКО САМОЧУВСТВИЕ И ЩЕ СТАНЕ ВЕЛИК ИГРАЧ , ВИДЯ СЕ ЧЕ СТОИЧКОВ ДОСТА ГИ Е МАЧКАЛ ВСИЧКИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ СТИЛЯНЧО

Пет Юни 08, 2007 10:20 am
Профил
Модератор
Аватар

Мнение 
евалата на чаво!!! като ненормален псувах тъпите говеда ве ей требва да ги махат теа говеда отзад мама му на тоя иванков а пък телкииски си остава редко лайно

Пет Юни 08, 2007 2:37 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Е за мен Стенли мн се изгуби 2то полувреме. Ама по ТВ може и да се е забелязвал повечел. Мен лично, а и на др хора с които говорих не им е харесал мн Стенли.

Пет Юни 08, 2007 3:16 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Брилиянтен Чавдар,много добър Стилиян ... само дето искам ви кажа нещо - не гледате нещата обективно ... това,че са играли по-добре от преди,не значи,че са играли перфектно ... това са ни двамата централни халфа ... ако са играли перфектно щяхме да имаме 60% владеене на топката,а не цяло второ полувреме да се молим да я избием по-далече от нашата половина ...

САМО СЛАВИЯ!

Пет Юни 08, 2007 9:17 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Знаете, че съм критик на Стенли, но в този мач много ви хареса, ако продължава да играе така ще бъда много доволен!

Съб Юни 09, 2007 6:52 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 9 мнения ]