Автор |
Съобщение |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благо с първи гол за Дуисбурт
Благо вкара гол в първия си мач с екипа на Дуисбург.
"Зебрите" бият аматьори с 5:0, българинът вкара четвъртото попадение
Българският национал Благой Георгиев отбеляза първия си гол с екипа на Дуисбург в мач от предсезонната подготовка на завърналия се в Бундеслигата отбор. Благо вкара четвъртото попадение за "зебрите", в 83-ата минута, за победата с 5:0 като гост на аматьорския Ян Хисфелд.
Останалите четири попадения бяха дело на Маркус Даун в 38-ата, Нилс-Оле Боок в 50-ата, Ивица Грълич в 62-ата и Саша Мьолдерс в 85-ата минута.
Въпреки тежката тренировка в сряда сутрин, медиите в Гремания отбелязват, че възпитаниците на Руди Бомер са демонстрирали класа в контролната среща. Освен това подчертават и факта, че Георгиев е първият от новите играчи, който отбелязва гол.
Бомер пусна два съвсем различни състава в двете полувремена. Благой Георгиев замени Майкон на почивката и игра в отбора от второто полувреме, който се представи
|
Чет Юли 12, 2007 7:49 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благо с нови две асистенции за Дуисбург
"Зебрите" спечелиха с 2:1 гостуването си на Рот-Вайс (Оберхаузен)
Българският национал Благой Георгиев се отличи с две асистенции и добра игра при успеха на Дуисбург с 2:1 като гост на Рот-Вайс (Оберхаузен). Срещата е част от предсезонната подготовка и на двата отбора
Старши треньорът на "зебрите" Руди Бомер заложи на два различни състава през първото и през второто полувреме на мача. Бившият футболист на Славия беше в основния тим, като това се оказа и решаващо за изхода на срещата.
Още от самото начало на двубоя Дуисбург наложи своето темпо на игра и до 15-ата минута вече водеше с 2:0. В 8-ата Георгиев получи топката отдясно, финтира няколко защитника на домакините, подаде към Клемен Лаврич, който от 3 метра не сгреши - 1:0.
"Зебрите" не се прибраха да пазят резултата и продължиха да атакуват. Така дойде 15-ата минута, когато отново главно действащо лице бе Благой Георгиев. Полузащитникът изведе сам срещу вратаря на Оберхаузен Тарарахе, стражът го фаулира в наказателното поле и съдията отсъди дузпа.
Зад топката застана потърпевшият, който не сгреши от бялата точка и увеличи аванса на своя отбор - 2:0. До края на полувремето двата отбора играха равностойно и до ново попадение не се стигна.
През втората част наставникът на гостите заложи на нова единадесеторка. В 47-ата минута, при първата си атака, Оберхаузен намали преднината на гостите. Точен за домакините беше Тунчай Акчой. До края на мача "зебрите" успяха да запазят аванса си от един гол и съвсем заслужено се поздравиха с победата.
В понеделник Дуисбург заминава на тренировъчен лагер в Капрун, Австрия. Там те ще участват в тристранен турнир и ще изиграят две контролни срещи.
|
Нед Юли 15, 2007 10:01 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благой Георгиев очаква успехи в Бундеслигата
София. Халфът на Дуисбург Благой Георгиев има високи очаквания за сезона в Бундеслигата, съобщава Eurosport. Българинът премина в немския тим под наем за 1 година от Славия (София). Той е убеден, че може да помогне на тима да запази елитния си статут през настоящата кампания в Германия. “Тренировките са тежки, но трябва да се подготвим за живота в немския елит. Нашите амбиции са да запазим елитния си статут и да се докажем. Мисля, че имаме реални шансове да изпълним целите си, особено с новите попълнения в тима. Винаги съм искал да играя в Германия. Тук дисциплината е много важна. Всичко е добре организирано и можеш да се концентрираш изцяло върху играта си. Ще имам конкуренция за титулярното място в Дуизбург, но се надявам да съм титуляр. Ще докажа, че мястото ми е на терена във всеки един мач”, заяви Георгиев.
|
Пон Юли 16, 2007 2:11 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благо: Винаги съм мечтал да играя в Бундеслигата
Когато имаш цели, трябва дисциплина, за да ги постигнеш, твърди халфът
Българският полузащитник на Дуисбург Благой Георгиев разкри пред "НРЗ" онлайн, че винаги е мечтал да играе в Бундеслигата.
"Винаги съм мечтал да играя в Бундеслигата. Тук футболът е на друго ниво. Всички ми казваха: Ако искаш да продължиш да се развиваш, трябва да играеш в Германия. Когато човек желае да постигне нещо, той трябва да бъде дисциплиниран до краен предел. Само така може да стане това, което иска", казва Благо.
Халфът е все още собственост на Цървена звезда. Ако Дуисбург остане в Бундеслигата, ще подпише договор за три години. Изданието допълва, че качествата на Георгиев са изключителни. Това се е видяло по време на мачовете на "зебрите" на лагера в Австрия.
"НРЗ" онлайн обръща внимание и на татуировките му по цялото тяло. Освен това новото попълнени на германския клуб постоянно носи със себе си библията.
"Религиозният път сам го открих. Семейството ми или други хора нямат нищо общо с това. Библията е винаги с мен - в сака ми за тренировки", добавя още Герогиев.
|
Съб Юли 21, 2007 11:49 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Треньорът на Дуисбург впечатлен от Благо
Георгиев показа, че е страхотен футболист, сподели Руди Бомер
Треньорът на германския Дуисбург Руди Бомер сподели, че от новите попълнения на клуба най-много го е впечатлил българският национал Благой Георгиев.
На въпрос на журналисти кой е любимецът му измежду новите играчи, Бомер е категоричен.
"В досегашните контролни мачове Благо Георгиев показа, че е страхотен футболист. Срещу Будйовице го изпробвах на позиция в лявата част на халфовата линия и той отново се представи много силно. Разбира се, има и други играчи, които ме убедиха в качествата си", коментира наставникът на "зебрите".
Подобно е и мнението на халфа Ивица Грлич, който помага на Благо като преводач при контактите му с медиите. "Новите съотборници са подбрани чудесно, те пасват на отбора много добре както в спортно, така и в чисто човешко отношение
|
Вто Юли 24, 2007 10:48 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благо Георгиев заработва дузпа за Дуисбург
Отборът на българина прави зрелищно 4:4, дават им 3 дузпи
Националът Благо Георгиев за пореден път се представи на висота в мач от подготовката на Дуисбург, след като заработи дузпа при равенството 4:4 срещу аматьорския Клеве.
Българинът се появи в игра в началото на второто полувреме, когато резултата бе 2:2.
Още при влизането си на терена Георгиев бе бурно аплодиран от феновете на "зебрите", които подкрепяха любимците си при това гостуване.
През първата част домакините поведоха още в 11-ата минута чрез Борба, а в 22-ата Муктари изравни за Дуисбург. В 36-ата Даун от дузпа покачи на 2:1 за "зебрите", но минута преди почивката Сток изравни за Клеве - 2:2.
В 60-ата минута Благо Георгиев проби по дясното крило и влезе в наказателното поле на аматьорския тим, където бе фаулиран от вратаря Мюлер (на снимката: нарушението срещу Благо, за което съдията отсъди дузпа за Дуисбург).
От бялата точка Лаврич реализира за 3:2, след което притича и първо се поздрави с Георгиев. Радостта на "зебрите" обаче не трая дълго, тъй като в 63-ата минута Гьоне изравни за Клеве - 3:3.
В 66-ата минута отново Лаврич реализира от дузпа и доведе нещата до нов обрат за Дуисбург. В 90-ата минута обаче Клундер от състава на Клеве оформи крайното 4:4, което бе прието с бурни радости от феновете на аматьорския тим
|
Чет Юли 26, 2007 8:47 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Благо Георгиев: Димитър Пенев трябва да води националния
"Димитър Пенев е най-подходящият за национален селекционер. Той познава абсолютно всички футболисти в България. Всичко, което се случва в България, му е известно и мисля, че засега той е най-подходящ" - заяви пред агенция "Фокус" новото попълнение на Дуисбург Благой Георгиев.
"Не смятам, че Холандия е силата, която беше преди няколко години. Можем да направим хубав мач с тях и да се класираме на Европейското" - допълни Благо.
Георгиев допълни, че както винаги фаворити за титлата в България са "Левски" и ЦСКА, а целта на Славия е да изгражда млади футболисти. Според бившия капитан на "белите" в "Овча Купел" се работи много професионлно и отборът разполага с отлична база.
|
Съб Юли 28, 2007 2:41 pm |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
Дуисбург бие 2:1 Псв

The Rise of the poisoned Youth
|
Съб Юли 28, 2007 9:03 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Благо с гол за купата на Германия
Нед, 2007-08-05 18:04
Благой Георгиев вкара първия си гол в официален мач за Дуисбург. Полузащитникът се разписа при победата с 4:0 над Бабелсберг от I кръг за купата на Германия.
Бившият играч на Славия вкара втория гол за успеха на своите в 72-ата минута.
Два пъти в срещата се разписа нигериецът Маназе Ишиаку. Той откри резултата, 5 минути преди Благо да удвои.
Ламей направи 3:0, а Ишиаку вкара втория си гол за вечерта в 88-ата минута.
Единствената лоша новина за Благо и съотборниците му бе червеният картон на Пабло Касерес 7 минути преди края.
sport1.bg
|
Нед Авг 05, 2007 5:58 pm |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
Страхотна победа днеска на Дуисбург с 1:3 като гост на Дортмунт , Благо е играл 85 минути някъде 

The Rise of the poisoned Youth
|
Нед Авг 12, 2007 10:07 pm |
|
 |
|